A Poco új csúcsmobilja a Galaxy S22 processzorával hódít

2023.05.10| Android Central

Megérkezett a Poco F5 Pro Snapdragon 8+ Gen 1 chipkészlettel, a normál, szintén erős modell mellett.

  • A Poco bejelentette legújabb zászlóshajó telefonját, a Poco F5 Pro-t és a felső középkategóriás Poco F5-öt.
  • A Pro változatot a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 processzora hajtja, míg az olcsóbb modell Snapdragon 7+ Gen 2 SoC-t tartalmaz.
  • A Poco azt is megjegyzi, hogy az F5 Pro az első olyan telefonja, amely WQHD+ (3200 x 1440p) felbontású képernyővel rendelkezik.
  • Mindkét modell megvásárolható lesz a globális piacokon.

A Poco arról ismert, hogy csúcskategóriás funkciókkal rendelkező okostelefonokat gyárt más zászlóshajó modellek árának töredékéért, és most két új telefonnal tért vissza, amelyek néhány figyelemre méltó processzorral rendelkeznek alacsony áron.

Mind a Poco F5, mind az F5 Pro olyan Qualcomm chipeket tartalmaz, amelyek vagy 2022-es zászlóshajó modellekben találhatók, vagy lényegében újak a piacon, így vonzó ár-teljesítmény arányt kínálnak.

Az első a Poco F5, amely egy átnevezett Redmi Note 12 Turbo, amelyet a Xiaomi márciusban mutatott be. Ez azt jelenti, hogy kapott egy 6,67 hüvelykes FullHD+ kijelzőt, amely akár 120 Hz-re is képes, egy 5000 mAh-s akkumulátort 67 W-os gyorstöltéssel, és egy hármas kameraösszeállítást, amelynek élén egy 64 MP-es elsődleges érzékelő áll.

Poco F5 Pro

A felső középkategóriás Redmi modellhez hasonlóan az F5-öt is a Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2 SoC hajtja, amely még nem jutott el jelentős számú Android telefonba. Ez érthető, hiszen a processzort csak márciusban mutatták be. Az architektúrája szinte teljesen megegyezik a tavalyi Snapdragon 8+ Gen 1 SoC-ével.

A Poco F5 Pro egy zászlóshajó szintű készülék, amelyet ugyanaz a processzor hajt, amely a tavalyi év számos vezető androidos telefonját is hajtja, köztük a Samsung Galaxy S22 sorozatot. A lapkakészlethez akár 12 GB RAM és akár 512 GB tárhely párosul.

A Poco büszke arra is, hogy az F5 Pro-t WQHD+ 120Hz-es AMOLED kijelzővel szerelte fel, megjegyezve, hogy ez az első Poco készülék, amely ilyen szuper nagy felbontással rendelkezik. Emellett 1400 nit csúcsfényerővel is büszkélkedhet, a videók nézése pedig a Dolby Vision és Dolby Atmos támogatásnak köszönhetően prémiumabb érzést kell, hogy keltsen.

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az F5 Pro, sok más zászlóshajó modellhez hasonlóan, támogatja az akár 30 W-os vezeték nélküli töltést, ami szintén első alkalom egy Poco modellnél. A hatalmas, 5.160 mAh kapacitású akkumulátor 67 W-os gyorstöltési sebességgel tartja a fényeket.

Poco F5

Az alapmodellhez hasonlóan az F5 Pro is tartalmaz egy hármas kamerarendszert, amely egy 64 megapixeles főérzékelőből, egy 8 megapixeles ultraszéles fotóból és egy 2 megapixeles makróérzékelőből áll. A magasabb kategóriás modell azonban a videófelvételi képességekben felülmúlja a hagyományos F5-öt, akár 8K felbontással (a standard változat 4K videófelvételre korlátozódik). Az előlapi kamerák mindkét modell esetében 16 megapixeles érzékelővel rendelkeznek.

Az IP53-as besorolásnak köszönhetően mindkét készülék fröccsenésálló is. Ami a színváltozatokat illeti, a zászlóshajó változat fekete és fehér színben kerül forgalomba, 449 dolláros kezdőáron. Eközben a normál modell fehér, kék és fekete színben lesz elérhető, és 379 dolláros alapáron kerül majd a kiskereskedelembe. Az árak azonban piactól és kiskereskedőtől függően változnak majd.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.