A Poco új csúcsmobilja a Galaxy S22 processzorával hódít

2023.05.10| Android Central

Megérkezett a Poco F5 Pro Snapdragon 8+ Gen 1 chipkészlettel, a normál, szintén erős modell mellett.

  • A Poco bejelentette legújabb zászlóshajó telefonját, a Poco F5 Pro-t és a felső középkategóriás Poco F5-öt.
  • A Pro változatot a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 processzora hajtja, míg az olcsóbb modell Snapdragon 7+ Gen 2 SoC-t tartalmaz.
  • A Poco azt is megjegyzi, hogy az F5 Pro az első olyan telefonja, amely WQHD+ (3200 x 1440p) felbontású képernyővel rendelkezik.
  • Mindkét modell megvásárolható lesz a globális piacokon.

A Poco arról ismert, hogy csúcskategóriás funkciókkal rendelkező okostelefonokat gyárt más zászlóshajó modellek árának töredékéért, és most két új telefonnal tért vissza, amelyek néhány figyelemre méltó processzorral rendelkeznek alacsony áron.

Mind a Poco F5, mind az F5 Pro olyan Qualcomm chipeket tartalmaz, amelyek vagy 2022-es zászlóshajó modellekben találhatók, vagy lényegében újak a piacon, így vonzó ár-teljesítmény arányt kínálnak.

Az első a Poco F5, amely egy átnevezett Redmi Note 12 Turbo, amelyet a Xiaomi márciusban mutatott be. Ez azt jelenti, hogy kapott egy 6,67 hüvelykes FullHD+ kijelzőt, amely akár 120 Hz-re is képes, egy 5000 mAh-s akkumulátort 67 W-os gyorstöltéssel, és egy hármas kameraösszeállítást, amelynek élén egy 64 MP-es elsődleges érzékelő áll.

A Poco új csúcsmobilja a Galaxy S22 processzorával hódít

Poco F5 Pro

A felső középkategóriás Redmi modellhez hasonlóan az F5-öt is a Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2 SoC hajtja, amely még nem jutott el jelentős számú Android telefonba. Ez érthető, hiszen a processzort csak márciusban mutatták be. Az architektúrája szinte teljesen megegyezik a tavalyi Snapdragon 8+ Gen 1 SoC-ével.

A Poco F5 Pro egy zászlóshajó szintű készülék, amelyet ugyanaz a processzor hajt, amely a tavalyi év számos vezető androidos telefonját is hajtja, köztük a Samsung Galaxy S22 sorozatot. A lapkakészlethez akár 12 GB RAM és akár 512 GB tárhely párosul.

A Poco büszke arra is, hogy az F5 Pro-t WQHD+ 120Hz-es AMOLED kijelzővel szerelte fel, megjegyezve, hogy ez az első Poco készülék, amely ilyen szuper nagy felbontással rendelkezik. Emellett 1400 nit csúcsfényerővel is büszkélkedhet, a videók nézése pedig a Dolby Vision és Dolby Atmos támogatásnak köszönhetően prémiumabb érzést kell, hogy keltsen.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az F5 Pro, sok más zászlóshajó modellhez hasonlóan, támogatja az akár 30 W-os vezeték nélküli töltést, ami szintén első alkalom egy Poco modellnél. A hatalmas, 5.160 mAh kapacitású akkumulátor 67 W-os gyorstöltési sebességgel tartja a fényeket.

A Poco új csúcsmobilja a Galaxy S22 processzorával hódít

Poco F5

Az alapmodellhez hasonlóan az F5 Pro is tartalmaz egy hármas kamerarendszert, amely egy 64 megapixeles főérzékelőből, egy 8 megapixeles ultraszéles fotóból és egy 2 megapixeles makróérzékelőből áll. A magasabb kategóriás modell azonban a videófelvételi képességekben felülmúlja a hagyományos F5-öt, akár 8K felbontással (a standard változat 4K videófelvételre korlátozódik). Az előlapi kamerák mindkét modell esetében 16 megapixeles érzékelővel rendelkeznek.

Az IP53-as besorolásnak köszönhetően mindkét készülék fröccsenésálló is. Ami a színváltozatokat illeti, a zászlóshajó változat fekete és fehér színben kerül forgalomba, 449 dolláros kezdőáron. Eközben a normál modell fehér, kék és fekete színben lesz elérhető, és 379 dolláros alapáron kerül majd a kiskereskedelembe. Az árak azonban piactól és kiskereskedőtől függően változnak majd.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei