A OnePlus 8 széria kameráiról minden kiszivárgott!

2020.04.08| Android Authority

Egy hét múlva érkezik a OnePlus 8t termékcsalád, de most már rengeteg a pletyka és a kiszivárgott részlet, így túl sok meglepetésben nem lesz részünk.

Ennek ellenére több minden nem volt eddig egyértelmű, most azonban a megbízhatóságáról is ismert Roland Quandt megerősített több mindent. A OnePlus 8 6.55 colos, fullHD+, 2400×1080 pixel felbontású OLED kijelzőt kap 90Hz-es frissítéssel, miközben a OnePlus 8 Pro nagyobb, 6.78 colos, szintén OLED panellel érkezik, ám nagyobb, 3168×1440 pixel felbontással, 120Hz-es frissítéssel.

Korábban szó esett a MEMC chipről, amely felturbózza a megjelenítés sebességét, ezt nagy eséllyel csak a Pro kapja. Roland megemlíti a Pro modell IP68 szabványú burkolatát, azonban a OnePlus 8 esetében IP besorolásról nem esik szó, ebben is megerősítést nyernek a korábbi hírek.

Quandt szerint a OnePlus 8 kamerarendszere áll egy 48 megapixeles IMX689 főkamerából, egy szintén 48 megapixeles IMX586 ultraszéles érzékelőből, egy 3x hibrid zoomot biztosító teleobjektívből és egy színes szűrő kamerából.

A OnePlus kihagyja a 8K-s ziccert annak ellenére, hogy a Snapdragon 865 lapkakészlet maximálisan támogatná, helyette marad a 4K felbontásnál 60fps-sel. Állítólag eddig a 4K videórögzítést fejlesztették HDR opcióval, egyszerre három 4K képkocka kombinálásával és javítják a minőséget EIS és OIS kombinálásával.

A OnePlus 8 Pro komolyabb összeállítást kap, az ultraszéles mellett makro kamera is rendelkezésre áll, a funkciók között villódzásérzékelő is segíti a jobb minőségű videók felvételét. A Pro modell három mikrofont használ az audio zoom használatához, ez lehetővé teszi, hogy a telefon egy tárgyra nagyítson, ezzel pedig az onnan érkező hangra fókuszáljon. Az említett színszűrő kamera furcsának tűnik, a WinFuture szerint „egyedi stílust biztosít a művészi világítási effektusok és szűrők révén”.

A WinFuture úgy tudja, a OnePlus 8 sorozat „mozi formátumú” videofelvételi lehetőséget is hoz, jobb Pro módot és háziállatokra összpontosító felvételi módot kínál. Mindkét telefon ugyanazt a 16MP-es szelfi kamerát kapja, kisebb apertúra különbségekkel.

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Az OnePlus korábban azt mondta, hogy az LPDDR5 RAM jön a sorozathoz, de a WinFuture azt állítja, hogy csak a Pro modell fogja biztosítani a gyorsabb RAM szabványt. Egyébként mindkét telefon 128 GB vagy 256 GB UFS 3.0 tárolót (nem bővíthető) kap.

Korábban hallottuk, hogy a OnePlus 8 Pro valamivel nagyobb, 4.510 mAh-s akkumulátorral, vezeték nélküli és fordított vezeték nélküli töltéssel érkezik. Eközben a szokásos OnePlus 8 telefonról azt állítják, hogy 4.300 mAh-os telepet kínál, a vezeték nélküli töltés azonban kimarad. Az új jelentés megerősíti ezeket az állításokat, miközben hozzáteszi, hogy az alap modell 50 százalékot ér el 22 perc alatt, a Pronak ehhez 1 perccel többre van szüksége.

Nincs szó a hivatalos árképzésről, de a telefonok egy héttel a bejelentés után lesznek elérhetők. Az OnePlus korábban azt mondta, hogy a modellek nem haladják meg az 1000 dollár, de továbbra is számottevően drágább árakra számíthatunk, mint a korábbi eszközöknél.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

2023.04.29
| Phone Arena
Két héttel ezelőtt derült ki 60 alkalmazásról, amelyek összesen több mint 100 millió Google Play letöltéssel rendelkeznek, és amelyekről kiderült, hogy a felhasználó engedélye nélkül tolnak invazív hirdetéseket, és rengeteg érzékeny információt gyűjtenek. Itt van újabb 38.
Adategyeztetés online a Vodafone-nál

Adategyeztetés online a Vodafone-nál

2017.06.07
| Vodafone
Már a Vodafone-nál is elérhető a prepaid SIM kártyák online adategyeztetése
Mit tehetsz, ha elfelejtetted a lock screen mintát?

Mit tehetsz, ha elfelejtetted a lock screen mintát?

2016.01.14
| SamMobile
Sokakban felmerül, hogy vajon mit lehet tenni akkor, ha Samsung okostelefonján elfelejti a lezárt képernyõ feloldó jelszavát, kódját vagy a mintát. Szerencsére van megoldás.
Előrendelésben 8 ezer forint az új Xiaomi okosóra

Előrendelésben 8 ezer forint az új Xiaomi okosóra

2019.12.31
| (x)
A Xiaomi Haylou LS01 a legújabb az ár-érték arányban kiemelkedő ajánlatok közül. Ki ne akarna 8 ezerért szuper órát?