A OnePlus már nem gyárt flagship killert

2020.04.14| GSM Arena

Bemutatkozott a OnePlus 8 és a OnePlus 8 Pro, ezzel pedig egy korszak lezárt, főleg az eddig hűen kitartó rajongók bánatára.

Nincs mit szépíteni, az új OnePlus mobilok fantasztikusak, ám már nem flagship killerek, hanem flagshipek, annak árával együtt. Így a cég elvesztette azt a vásárlói kört, amely hajlandó volt több kompromisszumra, cserébe azért, mert szinte féláron jutott hozzá „nagy” márkákkal közel egyenértékű tudáshoz OnePlus név alatt.

Tény és való, a vállalat megtartotta vállalását, minden OnePlus 8 és 8 Pro ára 1000 dollár alatt maradt. Más kérdés, hogy nettóban és hogy az eurós árak már mások, főleg a hazai forint árfolyammal, de ez utóbbi a mi szubjektív problémánk.

A OnePlus 8 Pro 6.78 colos Fluid AMOLED kijelzővel érkezett, a cégtől ez a valaha volt legnagyobb panel, extraként pedig az első, amely 120Hz frissítési rátát is biztosít az igazán gördülékeny látvány érdekében. A beviteli lag csökkentése miatt 240Hz-re vették az érintési mintavételt. A kijelző rekord színpontosságra képes, emellett a 10-bites panel támogatja a HDR10+-t, valamint a HDR Boostot, ez utóbbi a régi, 8-bites tartalmakat próbálja feljavítani. Akad itt még MEMC, amely a 24fps értékű videókat képes 120fpsre interpolálni elvi minőségromlás nélkül. Ez egy igazi szeretem vagy utálom funkció lesz, mindenesetre a OnePlus igyekezett bebiztosítani magát, hogy sehol se lehessen belekötni a 120Hz-es gördülékenységbe és „repüljön” a rendszer.

A OnePlus már nem gyárt flagship killert

A korábbi Pro modell pop-up kamerájának búcsút inthetünk, punch hole kamerát kapunk. A OnePlus 8 Pro az első mobil a vállalattól IP68 minősítésű burkolattal, valamint bár hosszú évekig ellenállt a cég, megjelent a Warp Charge 30 Wireless, avagy a 30 wattos, vezeték nélküli töltés is. Ez a 8 Pro-t harminc perc alatt félig képes feltölteni.

Külön öröm az újabban divatos reverz töltés jelenléte. A vezetékes töltés is gyorsabb lett, a 30W Warp Charge 30T ugyanis nulláról ötven százalékra 23 perc alatt képes feltölteni a 4510 mAh-s akkumulátort – igen, gyorsabb lett a töltés és nagyobb az akkumulátor, varázslat!

A OnePlus 8 Pro hátlapjára két darab 48 megapixel felbontású kamera került, valamint egy teleobjektív és egy asszisztens modul. A fő kamera 1/1.4”-os Sony IMX689 szenzor 1.12µm natív pixelekkel, 2.24µm összevont pixellel. A Pro modell 4K videót 60fps-sel tud rögzíteni, köszönhetően az új Single Shot 3-HDR funkciónak, amely egyszerre három expozícióval rögzít, majd nagyszerűen feljavítja a dinamikát. A kamera az optikai és az elektronikus képstabilizátorok egyfajta mixét használja.

A OnePlus már nem gyárt flagship killert

A második 48 megapixeles érzékelő 120 fokban szélesen lát és egyben makrokameraként is funkcionál, akár 3 cm-ről is képes tűéles képet készíteni. A harmadik lencse a 8 megapixeles teleobjektív. A szenzor 1.0 µm pixelekkel rendelkezik, fényértéke f/2.44, optikai képstabilizátort is kapott. A negyedik modul az úgynevezett Color Filter kamera, ez a különböző szín effektekben segít.

A OnePlus 8 Pro-ban a Snapdragon 865 chipsete dolgozik LPDDR5 RAM mellett, mely 30 százalékkal gyorsabb és 20 százalékkal energiatakarékosabb a OnePlus 7 széria RAM-jánál. A tárhely UFS 3.0 gyorsaságot biztosít. Adott az 5G is, 6 gigahertzen, egyébként Wi-Fi 6 is jelen van 9.6Gbps maximális elméleti sebesség mellett.

A OnePlus már nem gyárt flagship killert

A 8 Pro Onyx Black, Ultramarine Blue és Glacial Green színekben lesz kapható. A 8+128 gigabájtos modell rendelhető elő jelenleg, 950 eurós áron, ez átszámítva jelenleg 332.500 forintot jelent.

 

A OnePlus 8 ugyanúgy csúcsmodellnek számít, mint a 8 Pro és alig kell hozzá képest kompromisszumot kötni. 6.55 colos kijelző jellemzi 1080p+ felbontással, 90Hz-es frissítési rátával. Ez nem a OnePlus 7T-ben is megtalálható panel, ugyanis hajlított és a szelfi kamerának kivágással rendelkezik a bal felső sarokban, ezzel helyettesítve a bevágást. Támogatást élvez a HDR+ és a színhelyesség, akárcsak testvérénél.

A OnePlus 8 hátlapján található fő kamera 48 megapixeles, a Sony IMX586 szenzort használja, így kimarad az omni-directional autofókusz, valamint a pixelek is picit kisebbek. Cserébe a pixel összevonás jelen van, ahogy az OIS és EIS kombinációja is. A második kamera 16 megapixeles, ez 116 fok látószöggel rendelkezik, a makro funkciót is dedikált, 2 megapixeles érzékelő látja el. Nincs teleobjektív, cserébe a 48 megapixeles szenzor natívan támogatja a 2x zoomot kivágással.

A OnePlus már nem gyárt flagship killert

Akárcsak a 8 Proban, a OnePlus 8-ban is Snapdragon 865 chipset dolgozik 8+128 vagy 12+256 gigabájt kombinációban, azonban a RAM LPDDR4X, némileg lassabb, mint a testvér modellben. Adott az 5G éks a Wi-Fi 6.A OnePlus 8 4300 mAh kapacitású akkumulátor 13 százalékkal nagyobb, mint a 7T-é volt. Adott a Warp Charge 30T USB C porton keresztül, nulláról félig mindössze 22 percet vesz igénybe a töltés. Vezeték nélküli és reverz töltés nincs.

A OnePlus már nem gyárt flagship killert

Mindkét modell kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót kapott, a sztereó hangszórók Dolby Atmos hangzást kaptak, a haptic feedback pedig jobb, mint volt, ez a játékélményt erősíti. A OnePlus 8 és a OnePlus 8 Európában előrendelhető mától, a szállítmányok április 21-én indulnak útra. Amerikában egy hetet kell pluszban várni a vásárlásra. A OnePlus 8 Onyx Black, Glacial Green és Interstellar Glow színekben rendelhető elő. Európában 8+128 gigabájt kombinációban kínálja egyelőre a gyártó, 749 eurós áron, azaz átszámítva mintegy 263 ezer forintért.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei