A Nokia 500 is 1GHz-en ketyeg

2011.08.02
Címkék:

A nokia ismét fellebbentette a fátylát egy készüléke felõl, nem is akármilyen készülékrõl. A Nokia 500 névre hallgató Symbian alapokon nyugvó vasról van szó, amely processzor órajele a piac fejlõdésének irányához igazodva 1 GHz-es órajelen ketyeg majd.

A nokia ismét fellebbentette a fátylát egy készüléke felõl, nem is akármilyen készülékrõl. A Nokia 500 névre hallgató Symbian alapokon nyugvó vasról van szó, amely processzor órajele a piac fejlõdésének irányához igazodva 1 GHz-es órajelen ketyeg majd. A fejlesztés és egy új okostelefonnal való elõrukkolás éppen idõszerû volt a már csõd szélén álló cég számára.

A készülék legnagyobb elõnye talán az ár/érték aránya lehet majd, hiszen 150 eurós árról beszélnek, amely körülbelül 50.000 Ft-nak felel majd meg! Ez nem is rossz, fõleg ha figyelembe vesszük, hogy ezért az összegért kapunk egy olyan készüléket, amely 3,2 hüvelykes, 360x640 képpont megjelenítésére képes kijelzõvel szerelik. Továbbá 5 megapixeles fixfokuszos kamerát, amely legnagyobb hátránya már látatlanban is talán a VGA videók felvételi minõsége lehet. (Egy 5 mp-eles kamerától nem ezt várja az ember, noha a pixelek száma nem minden), ugyanakkor számos kényelmi funkció rendelkezésre áll majd, mint példálul digitális iránytû, gravitációs és fénymérõ érzékelõk, HSDPA, valamint 2 GB belsõ memória, ami MicroSD kártyával akár 32 gigabájtra is bõvíthetõ lesz.

A 99 grammos készülék üzemidejérõl egy 1110 mAh-es akkumulátor gondoskodik majd. A fiatalos lendületért pedig a 6 különbözõ szín lesz felelõs. Lehet, hogy a Nokia ezt a készüléket tényleg eltalálta és a "Symbian Anna" rendszer is bírni fogja a tempót? Kíváncsi leszek rá, noha egy-két dologról le kell mondanunk az elfogadható ár érdekében...



 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!



Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Új tarifacsomagok a Vodafone-nál

Új tarifacsomagok a Vodafone-nál

2017.06.08
| Vodafone
A Vodafone Magyarország ügyfelei visszajelzései nyomán megújította havidíjas tarifa portfólióját.
Bemutatjuk 2023 várhatóan legsikeresebb, elérhető árú telefonját

Bemutatjuk 2023 várhatóan legsikeresebb, elérhető árú telefonját

2022.11.16
| Phone Arena
Egy friss Samsung Galaxy A54 5G szivárgás felfedte, mi lehet 2023 legjobb középkategóriás telefonja.
Mégis tudja a wireless töltést a Huawei P30

Mégis tudja a wireless töltést a Huawei P30

2019.03.29
| GSM Arena
Mindössze egyetlen apróság, egy különleges tok kell hozzá.
Apple iPhone SE 4: megjelenési dátum, ár, specifikációk, pletykák, stb.

Apple iPhone SE 4: megjelenési dátum, ár, specifikációk, pletykák, stb.

2023.08.10
| Android Authority
Meddig kell várnunk az új olcsó iPhone-ra? Az Apple iPhone SE termékcsaládja már régóta a legolcsóbban megvásárolható új iPhone sorozat.