A Huawei új összehajthatója annyiba kerül, mint egy Galaxy Z Fold4 és A54 együttvéve

2023.05.24| SamMobile

Kissé váratlanul a Huawei Európában is megjelentette új, összecsukható Mate X3 telefonját.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A márciusban bejelentett készülékről azt várták, hogy kizárólag Kínában marad, de a vállalat hivatalosan is elhozza az öreg kontinensre és mint kiderült, a Huawei Mate X3 nagyjából annyiba kerül, mint a Galaxy Z Fold4 és a Galaxy A54 együttvéve.

A Mate X3 a Huawei eddigi legprémiumabb összehajtható telefonja. Könyvszerűen összecsukható formavilággal rendelkezik, ami közvetlen versenytársává teszi az olyan készülékeknek, mint a Galaxy Z Fold , a hamarosan megjelenő Galaxy Z Fold5 és a Google első összehajtható telefonja, a Pixel Fold. De míg a Galaxy Z Fold4 1.799 euróért került forgalomba - és gyakran akciós áron is megtalálható -, addig a Huawei a Mate X3-at bődületes 2.200 euróért próbálja eladni.

Más szóval a Huawei Mate X3 majdnem annyiba kerül, mint a Galaxy Z Fold4 és a Galaxy A54 együttvéve, vagy még többe, ha a két Samsung készülék valamelyikét akciósan találjuk, ami nem ritka.

Mit kapsz 2200 euróért cserébe?

A Huawei javára legyen mondva, hogy a vállalat a Mate X3 összecsukható készülékhez egy ingyenes Watch GT3 okosórát kínál. Hogy a viselhető eszköz valóban "ingyenes"-e, tekintve a telefon túlzó árát, az vitatható.

Csak viszonyításképpen: külön vásárolva a Huawei Watch GT3 189 euróba kerül, ami azt jelenti, hogy még az "ingyenes" okosórát is figyelembe véve a Mate X3 csomag még mindig 211 euróval kerül többe, mint a Galaxy Z Fold4.

A Huawei új összehajthatója annyiba kerül, mint egy Galaxy Z Fold4 és A54 együttvéve

Ami magát az összehajtható telefont illeti, a Z Fold4-hez hasonlóan IPX8-as vízállósági besorolással rendelkezik. A nyers belső hardver pedig kompetens, különösen a Snapdragon 8+ Gen 1 SoC, amellyel a Z Fold4 is rendelkezik.

Mindazonáltal a Huawei Mate X3-nak van néhány furcsa furcsasága. Például egy 2.200 eurós telefonról van szó, amelyből hiányzik az 5G-kapcsolat. És az a híres 5060 mAh-s szilícium-karbon akkumulátor, amiről talán már hallottál, Kínának van fenntartva. Az európaiak egy Li-Po 4.800 mAh-s egységet kapnak. Ez 400 mAh-val nagyobb, mint a Z Fold4-é, és gyorsabb töltéssel rendelkezik.

A Mate X3 valamivel nagyobb képernyőket kapott, mint a Galaxy Z Fold4, de halványabbak. A Huawei telefonja nem tud 8K videókat rögzíteni, míg a Z Fold4 igen.

A saját bővíthető memóriaformátumok nem olyan hasznosak, mint gondolnád

A Huawei furcsaságai folytatódnak. A Mate X3 például bővíthető tárolóval büszkélkedik, de ez utóbbi a Huawei saját fejlesztésű Nano Memory (NM) technológiáján alapul. Ezek a memóriakártyák kizárólag a Huawei telefonjaihoz tartoznak, és nem túl hasznosak azon vásárlók számára, akik a memóriabővítő slotot fájlok átvitelére tervezik használni. Az NM formátum leginkább azért van, hogy a vásárlókat egy olyan szabadalmaztatott memóriabővítési technológiába fogják, amely csak más Huawei termékekkel használható.

És végül, de nem utolsósorban a Huawei nem rendelkezik natív hozzáféréssel a Google Play Store-hoz. Aki Android alkalmazásokat szeretne telepíteni a készülékre, annak különböző trükköket kell bevetnie, hogy ezt elérje. Mindent egybevetve a Mate X3 egy furcsa, drága készülék, és vitathatatlanul nem rendelkezik a Samsung Galaxy telefonok minden kényelmével.

Megéri a Huawei Mate X3 egy Galaxy Z Fold4 és egy Galaxy A54 együttes árát? Valószínűleg nem. Úgy tűnik, hogy 211-400 euróval többet sem ér, mint a Z Fold4. 

Függetlenül attól, hogy a telefonrajongók melyik telefont tartják jobbnak, tény, hogy a könyvszerű összecsukható készülékek történelmileg magas árakkal küzdenek. És a Mate X3 biztosan nem úgy tűnik, hogy bármit is tesz ennek a problémának az enyhítésére.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEzt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

2023.04.29
| Phone Arena
Két héttel ezelőtt derült ki 60 alkalmazásról, amelyek összesen több mint 100 millió Google Play letöltéssel rendelkeznek, és amelyekről kiderült, hogy a felhasználó engedélye nélkül tolnak invazív hirdetéseket, és rengeteg érzékeny információt gyűjtenek. Itt van újabb 38.
Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

2023.04.12
| Android Police
Több Samsung Galaxy S23 tulajdonos panaszkodik homályos és elkenődött foltokról a fényképeiken. Az probléma nem érinti az Ultra modelleket és az áprilisi kamera frissítés után is fennáll.
A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

2023.05.05
| Phone Arena
A legújabb trend az okostelefonok terén az összecsukható telefonok. Ezek két képernyővel rendelkeznek, és lehetővé teszik, hogy egyszerre több alkalmazást futtassunk, így jobb multitaskerek lehetünk.
A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

2023.05.12
| 9to5 Mac
Az éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az óriásvállalat egy sor új hardveres és szoftveres frissítést jelentett be. Az egyik termék a régóta várt Google Pixel Fold, a vállalat első előretörése az összehajtható okostelefonok terén.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön milyen fülhallgatót használ a telefonjához?


nem használok headsetet
vezetékes fülhallgatót használok
Apple Airpods
Samsung bluetoothos
Samsung vezetékes
Xiaomi bluetoothos
Xiaomi vezetékes
boAt bluetoothos
boAt vezetékes
egyéb bluetoothos
egyéb vezetékesKorábbi szavazások eredményei