A Honor is beszáll a flipes telefonok piacára

2024.03.01| CNBC

A Honor várhatóan a Samsunggal szeretne versenyezni az összehajtható piacon, így egy függőlegesen összecsukható flipes okostelefonon dolgozik.

  • A Honor idén piacra dob egy összehajtható flip telefont – mondta a cég vezérigazgatója, George Zhao a CNBC-nek.
  • Ez lenne a vállalat első lépése ebben az okostelefon-formátumban, ami alátámasztja a Honor betörését az okostelefonok csúcskategóriájába, hogy kihívást jelentsen az Apple és a Samsung számára. A Honor a mesterséges intelligencia funkcióit is bemutatta.
  • Az olyan jelentős márkák, mint a Honor, a Nokia, a Xiaomi, a Samsung és a Microsoft vesznek részt a Mobile World Congress 2024-en, a világ legjelentősebb technológiai és mobiltelefon-ágazati vásárán, a Barcelonai Hospitalet de Llobregatban 2024. február 26-án. 

A kínai Honor cég idén dob piacra egy összehajtható flip telefont, mondta George Zhao vezérigazgató a CNBC-nek a Mobile World Congress 2024-en. Ez a vállalat első lépése az okostelefonok függőlegesen összecsukható stílusában, amelyet olyan márkák népszerűsítettek, mint a Samsung és a Motorola.

Az „összecsukható” a hajlítható kijelzővel rendelkező okostelefonokra vonatkozik. Jelenleg két stílus létezik a piacon: az okostelefonok, amelyek összecsukhatók, mint egy könyv, és azok, amelyek függőlegesen összecsukhatók, mint egy old school flip telefon, de látható csuklópánt nélkül.

A Honor is beszáll a flipes telefonok piacára

Az összehajtható flip bevezetésére irányuló lépés összhangban van a Honor azon törekvésével, hogy a piac prémium kategóriás végére lépjen, ahol kihívás elé állítja az olyan vállalatokat, mint a Samsung és az Apple.

„Idén a flip telefon bevezetésére készülünk – most, hogy a végső szakaszban vagyunk” – mondta George Zhao, a Honor vezérigazgatója a CNBC-nek adott exkluzív interjúban a barcelonai Mobile World Congressen. "Nagyon pozitívan állunk hozzá a jövőre vonatkozó összecsukható termékekhez."

A Honornak már számos olyan okostelefonja van a piacon, amelyek könyvszerűen összehajtogathatók, például a 2023 júliusában bemutatott Magic V2 látható. 

A felhajtható termékekbe való belépés a Honort más árfekvésnek teszi ki. A flip stílusú telefonok, mint például a Samsung Galaxy Z Flip5, gyakran olcsóbbak, mint a vízszintes stílusú összecsukható készülékek.

Az összecsukhatókat csúcskategóriás eszközöknek tekintik az okostelefonok világában. A Counterpoint Research szerint a prémium, 600 dollár feletti okostelefonok eladásai valószínűleg növekedtek 2023-ban, miközben a teljes piac visszaesett. Ez az egyik oka annak, hogy a Honor a csúcskategóriás piacot célozza meg.

A Honor is beszáll a flipes telefonok piacára

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A Counterpoint Research szerint az összehajtható telefonok eladása éves szinten 40%-kal, 22 millió darabra nő 2024-re. Neil Shah, a Counterpoint Research partnere azonban azt mondta, hogy az összehajtható flip iránti kereslet lassulhat, mivel „nehezek voltak az agresszív árazási elvárások a flip formafaktorral szemben”. Ez némi piaci rést fog teremteni az újabb szállítók számára, hogy beléphessenek a flip szegmensbe vagy terjeszkedjenek benne, és teszteljék a piacot.

A Huawei-től 2020-ban az amerikai szankciók eredményeként kivált Honor független márkaként próbált boldogulni. A Honor korai sikert aratott Kínában, és most a nemzetközi piacokon való növekedésre összpontosít, ahol még nem szerepel a világ 5 legjobb szereplője között.

Zhao azt mondta, hogy a következő három-öt évben reméli, hogy a tengerentúli eladások meghaladják Kínát. Az MWC legtöbb eszközgyártójához hasonlóan a Honor is meghirdette az AI-ban rejlő lehetőségeket. Zhao számára a technológia értéke akkor fog megnyilvánulni, amikor egy eszköz képes előre látni, hogy mit szeretne tenni a felhasználó a következő lépésben.

Például üzenetet kaphat egy barátjától, hogy találkozzanak vacsorázni, és a készülék előre tudja látni, hogy meg kívánja-e nyitni az étterem helyét egy térképalkalmazásban, vagy válaszolni kíván az üzenetre.

„A jövőben a Honor stratégiája az AI, hogy rekonstruálja a felhasználói interakciót. Szándék alapú lesz, a felhasználói interakció. Így talán amikor kapcsolatba lép a telefonjával, az megértheti, mi a követelmény” – mondta Zhao. Az MWC-n a Honor egy mesterséges intelligenciával hajtott funkciót mutatott be Magic 6 Pro készülékén, amely képes követni a felhasználó tekintetét.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Google nélküli Huawei-ed van? Van megoldás!

Google nélküli Huawei-ed van? Van megoldás!

2020.10.27
| XDA Developers
A Googlefier a legegyszerűbb út a Google appokhoz Huawei és Honor telefonokon.
Teszt: Huawei P10 Lite - szerettem és akarom

Teszt: Huawei P10 Lite - szerettem és akarom

2017.04.24
| Telefonguru
Nálunk járt a Huawei P10 Lite és maradandó élményt hagyott bennünk.
A Google nélküli élet a vég vagy valami kezdete?

A Google nélküli élet a vég vagy valami kezdete?

2020.04.12
| Telefonguru
2019-ben bannolta az Egyesült Államok elnöke a Huawei-t, ezzel hatalmas pofont adva neki. Vajon túléli?
Honor 7X: ennyiért majdnem csúcs tudást?

Honor 7X: ennyiért majdnem csúcs tudást?

2017.12.06
| Phone Arena
Megjelent a Huawei leányvállalatának új modellje, a Honor 7X, méghozzá 200 dolláros áron.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei