A Huawei panaszt emel az EU ellen, amiért „magas kockázatú” beszállítónak nevezte

2023.10.16| Huawei Central
Címkék:

Huawei

,

panasz

,

EU


A Huawei panaszt nyújtott be Thierry Breton, az EU ipari vezetőjének kijelentései ellen, aki „magas kockázatú” beszállítónak nevezte.

A cég az Európai Ombudsmanhoz nyújtotta be panaszát „Az Európai Bizottság nem válaszolt egy levélre, amely szerint becsmérlő megjegyzéseket tett egy távközlési szolgáltatóval kapcsolatban” címmel. 2023. szeptember 8-án nyújtották be, és 2023. október 5. óta folyik a nyomozás.

Breton 2023. június 15-én a régióban az 5G jövőjével kapcsolatos uniós politikáról szóló jelentésében kommentálta a Huaweit és a ZTE-t. Ebben arra buzdítja a tagországokat, hogy hagyják abba a Huawei és a ZTE márkával ellátott berendezések használatát.

"Ezek azok a szervezetek, amelyeket magas kockázatú beszállítóknak tekintünk, különösen azért, mert a harmadik országok nemzeti hírszerzési és adatbiztonsági törvényei rendkívül tolakodó hatálya alá tartoznak" - mondta Breton akkoriban.

A Huawei a POLITICO-nak adott pénteki közleményében kijelentette, hogy a vállalat „határozottan ellenzi és nem ért egyet az Európai Bizottság képviselőinek olyan megjegyzéseivel, amelyek jogalap nélkül nyilvánosan megneveznek és megszégyenítenek egy céget, anélkül, hogy indoklást vagy megfelelő eljárást adnának”.

A Huawei panaszt emel az EU ellen, amiért „magas kockázatú” beszállítónak nevezte

A Huawei szóvivője megemlítette, hogy elvárja az Európai Bizottságtól, hogy foglalkozzon állításaival és helyesbítse észrevételeit a Huawei hírnevének védelme érdekében.

Michal Zuk, az EU-felügyelet kommunikációs tisztviselője elmondta, hogy az európai ombudsman „nem talált elegendő alapot” ahhoz, hogy vizsgálatot indítson a második fél ellen. Mindazonáltal arra kérte a Bizottságot, hogy 2023. november 3-ig küldjön választ a Huawei-nek panaszára. A Huawei nem nyilatkozik a folyamatban lévő üggyel kapcsolatban. 

2019-ben az Egyesült Államok kitiltotta a Huawei-t hálózati infrastruktúrájából, és megtiltotta az elektronikai cikkek szállítását a vállalat számára. Ezt követően az Egyesült Államok globális partnereit, köztük az EU-t is a Huawei kitiltására kérte, mert „nemzetbiztonsági fenyegetést” jelentett, vagy azt állította, hogy magas kockázatú eladó, de a Huawei tagadja ezeket az állításokat.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei