Samsung Galaxy Fold

Teszt videón a Samsung Galaxy Fold

2019.04.18

Elképesztő lett a dél-koreai gyártó első, összehajtogatható okostelefonja.

Az összehajtható okostelefonokat a CES-es és az MWC-n láthattuk először, az egyik legnagyobb várományos volt a Galaxy Fold. Az Android Authority első benyomása, hogy nagyon menő. A modell Snapdragon 855 chipsettel, 12 gigabájt RAM-mal és 512 gigabájt tárhellyel felvértezett, ez önmagában sem semmi, de az ára sem, hiszen a tengerentúlon 2000 dollárt kérnek el érte. Ezért cserébe 7.3 colos kijelzőt is varázsolhat magának bárki a két oldal szétnyitásával, így akár még egy iPad Mini méret is elérhető majdnem.

Szintén nem elhanyagolható a 4380 mAh-s akkumulátor, bár ekkorára szükség is van a normál üzemidő miatt. A Samsung összesen hat kamerát is tett a Foldba, az előlapon egy 10+16 megapixeles fő és ultraszéles összeállítás található, a hátlapra 12+12 megapixeles fő és teleobjektív került, emellett kinyitva a notchban egy 10+8 megapixeles duó leledzik. A cél egyértelmű, mindenféle kinyitási mód esetén legyen lehetőség fotózásra.

Kinyitva a Galaxy Fold a tablet méretű megjelenítő miatt kiváló játékra, de érdemes belegondolni egy térkép használatába is, mennyivel jobb nagy méretben nézni. Extraként a két kijelző közötti átmenet szabad szemmel nem látható, a Samsung nagy hangsúlyt fektetett a kontinuitásra.  

Jelenleg csak néhány, korai példány Fold került tesztelésre újságírókhoz, egyelőre ott még akadnak gondok, ugyanis a pre-sale verziókról hiányzott a felhívás, hogy a kijelzőn lévő fóliát ne távolítsák el. Plusz emiatt vagy sem, de a tesztek során pár nap alatt a kijelzők megadták magukat vagy működésképtelenné váltak – például a The Verge vagy a CNBC teszt modellje – vagy összekarcolódtak a téves fólia eltávolítás miatt.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Ön használ digitális asszisztenst?


Igen, Google Asszisztens-t
Igen, Cortana-t
Igen, Siri-t
Igen, Bixby-t
Igen, Blackberry Assitant-et
Igen, Hound-ot
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei