Samsung

Samsung One UI, hajlítható telefonra is

2018.11.08

A Samsung tegnap kezdte az éves Developer Forumot, ahol rögtön leleplezték az új mobilos kezelőfelületet.

Ismét teljesen megújul a gyártó launchere. Sok évig a Galaxy S modelleken mutatkozott be először a friss TouchWiz, amely nem volt igazán sikeres, ezt váltotta a Samsung Experience, amely már valóban egy átgondolt megoldás lett. A várhatóan jövőre érkező, hajlítható okostelefonhoz azonban nem fejlesztenek külön UI-t, helyette a Samsung bemutatta a One UI-t, amely minden új modellel kompatibilis lesz.

Az új kezelőfelületből részletet már láthattunk a Samsung Galaxy S9 Android 9 Pie béta képernyőmentésein és videókon. A One UI lényege, hogy minden fontos funkció és opció a felhasználó keze ügyében legyen, emellett az egykezes használatra is nagy hangsúlyt fektettek, tehát sok esetben a lehetőségek a képernyő alján találhatók.

Az alkalmazások számában mindenképp nagy változásra lehet készülni. A beállítások marad hasonlóan tagozott mint eddig, a sűrűn használtak fent találhatók. Az óra fülecskéi alulra kerülnek. A One UI a Samsung hardver dizájnjára alapozza a vizualitást, így sokkal több kerek formával találkozunk az ikonok és egyéb UI elemek esetében.

A Samsung megerősítette a One UI használatát az összehajtható telefonnal kapcsolatban, amely hatalmas kijelzőt kap. A One UI-val egyszerre akár három alkalmazás is futtatható, szemben a korábbi kettővel. A különleges mobillal kapcsolatban részleteket a következő két napban is megtudunk.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei