Apple

Apple iPad Air A12 chippel, de Face ID nélkül

2019.03.19

Az Apple tegnap bemutatta az új tablet szériáját, az iPad Air egy lépést előre és egyet hátra is lépett.

Bár legjobban az iPad minit várták a rajongók, amelyet ezer éve nem frissített a cég, először az Airről ejtünk pár szót. A készülék ugyanazt a 10.5 colos True Tone kijelzőt kapta mint az iPad Pro, ehhez vékony és könnyű, alig fél kg test és persze A12 Bionic SoC is jár, viszont USB C nem került a funkciók közé. Az A12 Bionic chipben egy 4 magos grafikus motor gondos­kodik a ki­emel­kedő teljesítményről az AR-élményekhez, a 3D-s játékok valósághű effektjeihez és az alkal­mazások lenyűgöző grafikájához.

Jelenleg az alábbi árazással találkozhatnak az iPadre vágyók:

  • iPad (2018): 330 dollártól
  • ÚJ!iPad Mini (2019): 400 dollártól
  • ÚJ!iPad Air (2019): 500 dollártól
  • iPad Pro (2018) 11": 800 dollártól
  • iPad Pro (2018) 12.9": 1,000 dollártól

Az új iPad Air 2019 és az iPad mini egyaránt csak Touch ID ujjlenyomat-olvasót kapott, a Face ID eltűnt, mindkét modell támogatja az Apple Pencilt, viszont meglepő módon csak az első generációst, a második újdonságait (mágneses rögzítés, vezeték nélküli töltés) nem tudja lekezelni sajnos.

Az új iPad Air támogatja a Smart Keyboardot a gyorsabb gépelés érdekében, emellett a majdnem legújabb Apple A12 Bionic chip került bele Neural Engine-nel, 6.1 mm vékony mindössze, az akkumulátor pedig 10 óra készenlétet ígér egyetlen feltöltéssel. Az új iPad Air space grey, ezüst és arany színekben választható. Az iPad Proval összehasonlítva hiányzik belőle a ProMotion (120Hz-es képernyőfrissítés), a négy hangszóró, a Face ID és az A12X processzor.

Emellett az újdonság csak 8 megapixeles, f/2.4-es kamerát kapott, szemben a Pro 12 megapixel felbontású, f/1.8-as szenzorával és a Smart HDR funkciót sem tudja. Az iPad Air 2019 full HD videók rögzítésére képes a 4K felbontás helyett. A szelfi kamera bár nem változott, ugyanaz a 7 megapixel felbontású Facetime optika került az új iPad Airbe és a Proba is, utóbbi támogatja a portré módot és a Portrait Lighting, valamint Animojikat, erről le kell mondani az Air 2019 esetében.

Ezzel szemben a jóval olcsóbb iPadhez képest nagyobb és True Tone-képes kijelzőt, vékonyabb és könnyebb készülékházat, erősebb processzort (A10 vs A12) és Smart Keyboard támogatást biztosít az Apple iPad Air 2019. Hazánkban a 64 gigabájtos modell 195 ezer forintba kerül Wi-Fi-képesen, a mobilnetes verzióért 240 ezer forintot kérnek el, míg a 256 gigabájtos modell 243, illetve 289 ezer forintot kóstál.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Ön használ digitális asszisztenst?


Igen, Google Asszisztens-t
Igen, Cortana-t
Igen, Siri-t
Igen, Bixby-t
Igen, Blackberry Assitant-et
Igen, Hound-ot
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei