iPad Pro 2018: igazán újított az Apple

2018.10.30| Phone Arena

Hivatalosan is megjelent az Apple iPad Pro 2018 mindkét modellje, 11 és 12.9 colos verzióban.

Az Apple a hagyományoknak megfelelően október végén tartotta idei utolsó termékbejelentését, ahol az új iPad-ek mellett bemutatkozott többek között az új Mac mini is. A tablet dizájnját teljesen újragondolták, hogy illeszkedjen a 2018-as iPhone-okhoz, emellett több apróbb, de fontos fejlesztést is eszközölt a gyártó.

Az Apple is beugrott a keretellenes táborba, már az új telefonok is all-screen megoldást kaptak, ez várt az iPad Pro családra is. A 10.5 colos modellt minimálisan megnövelték, 11 colra, ennek oka a keret vékonyítása. A 12.9 colos táblagép egyrészt kisebb lett emiatt, másrészt könnyebb a kéznek és a szemnek is.

iPad Pro 2018: igazán újított az Apple

A vékony keret miatt nem maradt hely a home gombnak vagy a Touch ID-nak, így ahogy sejteni lehetett, az iPad Pro 2018-akat csak Face ID-val lehet védeni, az új technológia az Apple iPhone X-szel tavaly debütált.

Az iPad Prok kijelzői maradtak LCD panelek, itt nem cserélt OLED-re a cég, ugyanúgy Liquid Retinának hívja az Apple, mint az iPhone XR-ek megjelenítőit. A funkciók között elérhető a True Tone és a Night Shift is. Az iPad-ek hátlapja nem üvegből készült, amely szerencsés ötletnek tűnik, bár nincs lehetőség vezeték nélküli töltésre, így cserébe könnyebbek maradhattak a tabletek. Összesen 102 pici mágnes található a burkolatban, ezek hivatottak minden kiegészítőt a helyén tartani, legyen szó a Smart Keyboardról vagy akár az új Apple Pencilről.

Az új iPad Pro tabletek természetesen a legújabb iOS rendszert kapják meg, a legújabb gesztusvezérléssel együtt, amely itt, a keretmentes kialakításnál használható ki a legkényelmesebben. Alulról felhúzással az App Dock kerül elő, újabb pöccintésre a multitasking menü. Fentről lefelé húzásra a Control Center, míg középről le irányból az értesítési menü bukkan elő. Természetesen megmaradt az osztott nézet és a slide over multitasking is, így akár három app is futhat egy képernyőn, egyidőben.

Az iPad Pro 2018 tabletek a legújabb iPhone chipsetét kapták meg, az Apple A12X Bionicot, amely 8 SoC maggal és 7 GPU maggal rendelkezik. Az Apple könnyedén prezentálta a processzor tudását, egy teljes verziós Adobe Photoshopot prezentált optimalizált kezelőfelülettel a tableteken, az alkalmazás 2019-ben lesz a nagyközönség számára elérhető.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

További fontos újítás, hogy a Lightning portot felváltotta a szabványos USB C!  Ez több szempontból is előnyös a felhasználók számára, hiszen akár monitort tudnak otthon is megtalálható kábellel összekötni telefonnal, akár bármilyen más, hagyományos porttal rendelkező kiegészítő csatlakoztatható az új iPad család tagjaira.

iPad Pro 2018: igazán újított az Apple

A Huawei után az Apple is úgy döntött, ekkora akkumulátort, amit egy tablet tud adni – bár a kínai gyártó telefonnal lépte meg –, miért ne lehetne power bankként használni. Egy USB C-Lightning kábel segítségével tölthető az iPhone az új iPad Pro-ról.

Mától november 7-ig előrendelhető a 11 és a 12.9 colos Apple iPad Pro 2018, a tengerentúlon az árak 800-1800 dollárig terjednek, plusz 150 dollárt kóstál minden esetben az LTE-képesség. Itthon a 11 colos változat 310 ezer forinttól 618 ezer forintig konfigurálható, míg a nagyobb verzió 380 és 639 ezer forint között variálható tárhelytől és Wi-Fi/mobilnet tudástól függően.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei