iOS 12 áttekintő videó

2018.09.18| https://www.phonearena.com/news/iOS-12-review-new-features-functionalities_id105

A fejlődés új fejezethez ért, avagy nézzük meg, mit kínál az iOS 12.

 

Az Apple júniusban mutatta be az iOS rendszer legújabb változatát, amely közel egy tucat fejlesztői és publikus bétát élt meg a végleges verzió előtt. Tegnap óta letölthető az új OS, lássuk, mit tud. Az iOS 11-hez képest a vizuális módosítások mellett a fő hangsúlyt egyértelműen a hatékonyság és teljesítmény növelésre, valamint a stabilitásra helyezték az új funkciók helyett. Ennek megfelelően az iOS 11-hez képest valóban egy szteroidozott darabnak tűnik az új rendszer, a navigálás gördülékenyebb, végre elérte a cég a 60fps-t ebben. A várakozások szerint még a négy éves Apple iPhone 6 Plus is negyven százalékkal gyorsabb az új OS-sel, a kamera hetven százalékkal gyorsabban indul.

Az augmented reality, avagy a kiterjesztett valóság is fontos az utóbbi években a mobilos világban, ebben is újít az iOS 12. A játékokban is jó hasznát lehet venni, a fejlesztéseknek köszönhetően kettő vagy több játékos is játszhat szimultán ugyanabban a valóságban. A lehetőségek tárháza végtelen, az Apple a Safariba és más natív Apple alkalmazásokba integrálná a kiterjesztett valóságot.

Az Animojiknak vége, most a teljesen új Memojik veszik át a szerepüket, ez az Apple válasza a Samsung-féle AR Emojikra. A Memojik sokkal jobban személyre szabhatók és interaktívabbak még az arc mimikája tekintetében is, extraként pedig akár fél perc hosszú animációra is képesek.

Siri, az Apple digitális asszisztense most még okosabb és proaktívabb, új rutinok megtanulására is képes, így megfelelő időben alkalmazás vagy feladat elindítását is felajánlja jobb hatékonysággal, mint korábban. A Shortcuts segítségével Siri programozható is a hangutasítások terén. Siri azonban ennél is többet tud, 40 nyelvről fordít oda-vissza, jelszavas keresések is elérhetők, bár még mindig nem ér fel az Amazon Alexával vagy éppen a Google Asszisztenssel.

Az iOS 12 következő újítása a csoportosított értesítések, melyek a konkurens rendszeren elérhető évek óta, ezt a funkciót egyébként a sötét mód mellett évek óta kérték a felhasználók.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

iOS 12 áttekintő videó

Az Android Dashboardhoz hasonlóan megjelenik a Screen Time, amely a Ne zavarj módhoz hasonló módon limitációt biztosít, csak épp itt a mobil használatához. Beállítható például, hogy a közösségi médiára csak egy óra, míg játékra fél álljon rendelkezésre. Az idő lejárta után a készülék automatikusan leállítja a folyamatot, de ez persze figyelmen kívül is hagyható. A Screen Time-mal akár a Family Sharing is használható, így blokkolható tinédzserünk végeláthatatlan Minecraftja vagy Snapchatelése.

Összességében elmondható, hogy az új opciók sokak számára valóban hasznosak, főleg a csoportosított értesítések, bár a Siri újdonságait kevesen használják és a Memojik is várhatóan fél óra szórakozás után az enyészeté lesznek. Nektek hogy tetszik az iOS 12?

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokVége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.
Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

2023.11.30
| 9to5 Mac
Jön az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max. Annak ellenére, hogy még mindig hónapok választják el a hivatalos bejelentéstől, a pletykák már elkezdtek képet alkotni arról, hogy mire számíthatunk.
Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

2023.10.26
| Phone Arena
Ha tétovázott a Samsung nemrégiben kiadott Galaxy Watch6-jának megvásárlása mellett, mivel a tavalyi Galaxy Watch5-höz képest viszonylag kevés jelentős frissítést kapott, a jövő évi Galaxy Watch7-ről szóló mai jelentés nagy valószínűséggel növelni fogja ezt a vonakodást.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei