iOS 12 áttekintő videó

2018.09.18| https://www.phonearena.com/news/iOS-12-review-new-features-functionalities_id105

A fejlődés új fejezethez ért, avagy nézzük meg, mit kínál az iOS 12.

 

Az Apple júniusban mutatta be az iOS rendszer legújabb változatát, amely közel egy tucat fejlesztői és publikus bétát élt meg a végleges verzió előtt. Tegnap óta letölthető az új OS, lássuk, mit tud. Az iOS 11-hez képest a vizuális módosítások mellett a fő hangsúlyt egyértelműen a hatékonyság és teljesítmény növelésre, valamint a stabilitásra helyezték az új funkciók helyett. Ennek megfelelően az iOS 11-hez képest valóban egy szteroidozott darabnak tűnik az új rendszer, a navigálás gördülékenyebb, végre elérte a cég a 60fps-t ebben. A várakozások szerint még a négy éves Apple iPhone 6 Plus is negyven százalékkal gyorsabb az új OS-sel, a kamera hetven százalékkal gyorsabban indul.

Az augmented reality, avagy a kiterjesztett valóság is fontos az utóbbi években a mobilos világban, ebben is újít az iOS 12. A játékokban is jó hasznát lehet venni, a fejlesztéseknek köszönhetően kettő vagy több játékos is játszhat szimultán ugyanabban a valóságban. A lehetőségek tárháza végtelen, az Apple a Safariba és más natív Apple alkalmazásokba integrálná a kiterjesztett valóságot.

Az Animojiknak vége, most a teljesen új Memojik veszik át a szerepüket, ez az Apple válasza a Samsung-féle AR Emojikra. A Memojik sokkal jobban személyre szabhatók és interaktívabbak még az arc mimikája tekintetében is, extraként pedig akár fél perc hosszú animációra is képesek.

Siri, az Apple digitális asszisztense most még okosabb és proaktívabb, új rutinok megtanulására is képes, így megfelelő időben alkalmazás vagy feladat elindítását is felajánlja jobb hatékonysággal, mint korábban. A Shortcuts segítségével Siri programozható is a hangutasítások terén. Siri azonban ennél is többet tud, 40 nyelvről fordít oda-vissza, jelszavas keresések is elérhetők, bár még mindig nem ér fel az Amazon Alexával vagy éppen a Google Asszisztenssel.

Az iOS 12 következő újítása a csoportosított értesítések, melyek a konkurens rendszeren elérhető évek óta, ezt a funkciót egyébként a sötét mód mellett évek óta kérték a felhasználók.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

iOS 12 áttekintő videó

Az Android Dashboardhoz hasonlóan megjelenik a Screen Time, amely a Ne zavarj módhoz hasonló módon limitációt biztosít, csak épp itt a mobil használatához. Beállítható például, hogy a közösségi médiára csak egy óra, míg játékra fél álljon rendelkezésre. Az idő lejárta után a készülék automatikusan leállítja a folyamatot, de ez persze figyelmen kívül is hagyható. A Screen Time-mal akár a Family Sharing is használható, így blokkolható tinédzserünk végeláthatatlan Minecraftja vagy Snapchatelése.

Összességében elmondható, hogy az új opciók sokak számára valóban hasznosak, főleg a csoportosított értesítések, bár a Siri újdonságait kevesen használják és a Memojik is várhatóan fél óra szórakozás után az enyészeté lesznek. Nektek hogy tetszik az iOS 12?

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokIsmered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei