Öt iOS 12 funkció, amit már láttunk

2018.06.06| Android Authority

Sok újdonságra számíthatnak az iOS 12 frissítéssel az iPhone és iPad tulajdonosok ősszel.

Ezekből azonban számos opciót az androidos felhasználók már régen élvezhetnek. Az iOS 12 bétája a tegnap tartott WWDC óta elérhető, a bejelentések között szerepelt a rendszerfrissítés is. Az első a PIN kódok automatikus másolási lehetősége a nehézkes, kézi megoldás helyett.

Számos esetben kapunk egyszer használatos kódot banki alkalmazásokhoz vagy üzenetküldő kliensek esetén azonosításhoz. Végre az Apple is lehetővé tette, hogy a rendszer ezeket automatikusan felismerje, majd a megfelelő alkalmazásba be is másolja azt. Így nem szükséges belépni az üzenetekbe a kód megtekintéséhez és másolásához, mivel az OS intézi az egészet.

Öt iOS 12 funkció, amit már láttunk

A Memojival egy kissé csalunk, mert az Apple hozta be az arckifejezésekre is képes emojikat, azonban a személyre szabott lehetőséget a Samsung AR emojija biztosítja a Samsung Galaxy S9 óta. Az Apple erőfeszítései így egyelőre a Samsungnál hozott sikert, ez utóbbi felhasználói beszkennelhetik arcukat és annak minden részét személyre szabhatják a legjobb AR Emoji arcért.

A szülői felügyelettel és készülék használati statisztikával kapcsolatban jó hír, hogy az iOS 12 biztosítja ősztől a Screen Time lehetőséget, ennek segítségével követhető, hogy gyermekünk mennyit nyomkodja a kütyüjét, mindezt alkalmazásokra is lebontva. A szülői felügyeleten belül beállítható apponként a napi időlimit. Ezzel a funkcióval a Google két évvel megelőzte az Apple-t, a Google Family Link azóta érhető el, hazánkban éppen nemrég debütált.

Öt iOS 12 funkció, amit már láttunk

Az összekapcsolt értesítések nem most érkeztek meg Androidra, de az Apple most hozza be csak. Ez annyit tesz, hogy egy alkalmazásból hiába érkezik több értesítés, azokat nem egyesével mutatja az értesítési sávban, ezzel káoszt okozva, hanem helyette összekapcsolja őket egybe, majd egyetlen rákattintással kinyitja azokat. Ez a valóban nagyon hasznos funkció már nagyon régi hiányt tölt be.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Öt iOS 12 funkció, amit már láttunk

A Google Fotók a felhőbe való mentés mellett már nagyon régóta kínál intelligens funkciókat, úgymint az automatikus képjavítás vagy a színezés. Az Apple mint az iOS 12 egyik legfontosabb újdonságát mutatta be a Fotóknál debütáló okos megosztással. A Google Fotókhoz hasonlóan az Apple galériája is a fotókon szereplő személyek alapján javasol megosztási lehetőséget, tehát ha fényképet készítünk a legjobb barátunkkal, a program automatikusan felkínálja, hogy meg szeretnénk-e osztani vele is a képet. Emellett szintén a Google megoldásának megfelelő kulcsszavakra is lehet keresni a galériában.

Természetesen mindig mindenki másol a konkurenciáról, hiszen hasznos funkciót mindig érdemes a rajongóknak biztosítani. A cikk a Google-től másolt újdonságok olvashatók, de az Android P is megragadt pár iOS funkciót, például az iPhone X-ből vett gesture kezelést múlt hónapban.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei