Huawei Instagram fotóverseny: mitõl lesz egy kép kiemelkedõ?

2016.08.16| Huawei

Lezárult a Huawei fotóversenye, a nyertesek egy-egy Huawei Watch tulajdonosai lettek.

Augusztus elején lezárult a Huawei által az Instagram közösségi hálózaton 2016. június 22. és július 17. között meghirdetett fotópályázat. A verseny keretében négy, kategóriánként egy-egy nyertest választott ki az ismert szakemberekbõl álló zsûri: Kelemen Gábor fotográfus, a Leica-point.hu szerzõje a Leica Look – Balaton kategóriában, Stiller Ákos, a hvg.hu fotóriportere a Monokróm fotózás – Helyi Arcok témában, Rizsavi Tamás fotográfus az Éjszakai fotózás – Az éjszaka fényei kategóriában, illetve Radisics Milán, természetfotó-riporter az Élettel teli színek – Vidéki színek témában. A zsûritagok elárulták, miért az adott fényképet választották, és bepillantást engedtek abba is, hogy mitõl lesz egy okostelefonos fénykép igazán jó.

A pályázat nyertesei, kategóriánként:


Leica Look - Balaton

Nyertes: Magyar Gábor

„A nyertes fotó valahogy igazán megfogta a balatoni hangulatot, amit annyira szeretünk, de itt nem hétköznapi módon, hanem Leica stílusban, a maga átütõ módján, egy olyan pillanatot örökített meg, ami teljesen egyedivé tette ezt a képet. Semmi sem szabályos rajta, mégis mesél a kép: 30 fok, rózsaszín úszógumi, kovászos uborka víz. Igazi Leica look. Egyedi, mégis mindent elmond a témáról. Erre jó a mindig kéznél lévõ, kiváló képalkotással rendelkezõ telefon” – mondta el a kategória zsûritagja, Kelemen Gábor.


Monokróm fotózás – Helyi Arcok

Nyertes: Buranits Dávid

Huawei Instagram fotóverseny: mitõl lesz egy kép kiemelkedõ?

Stiller Ákos, a kategória zsûritagja a következõkkel indokolta választását: „Mindig az a legjobb fényképezõgép, ami kéznél van, amit magunknál hordunk. A fotópályázat legjobb képei is úgy születtek, hogy egy hétköznapi témát gondoltak úgy tovább, hogy valami egészen megragadó jött létre belõle. Lehetõségük és tehetségük volt azt és úgy fotózni, hogy arra még sokáig emlékezhessenek. Néha nem kell sokáig utaznunk, egzotikus témák után kutatnunk, hogy különleges pillanatokra bukkanjunk. A gyõztes kép is így születhetett, egy hétköznapi pillanatot emelt különlegessé, megragadóvá. A fotózásban az a csoda, hogy jelen kell lenni a pillanatban, hiszen minden pillanat lehet különleges, maradandó. Fõleg, ha ilyen szépen fényképezik.”


Éjszakai fotózás – Az éjszaka fényei

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Nyertes: Fényes Lóránd

„Nagyon erõs volt a mezõny, tetszettek a beküldött képek, nehéz is volt a választás. Igazából legalább három elsõ helyet adnék, de muszáj volt döntenem. Sok nagyon színes és látványos képpel találkoztam, ami elsõre majdnem el is döntötte bennem a kérdést, de aztán találkoztam a nyertes éjszakai fotóval, ami azért nyert nálam, mert látszik a tudatosság és a kivitelezésbe fektetett energia, hiszen nagyon kevés fényben, rossz körülmények között remekül lett megoldva a kiválasztott téma megvalósítása egy telefonnal.” – mondta el a zsûribõl Rizsavi Tamás, hogy miért a nyertes kép mellett döntött.


Élettel teli színek – Vidéki színek

Nyertes: Pölcz Klaudia

Huawei Instagram fotóverseny: mitõl lesz egy kép kiemelkedõ?

A kategória zsûritagja, Radisics Milán a következõket mondta el választásáról, arról, hogy mitõl lesz egy fotó kiemelkedõ:

„Ma szinte mindenkinek adatott, hogy képet készítsen, de hogy az átlagosnál jobb kép szülessen, csak pár apróságra van szükség.

A kép készítõje a saját egyéni megközelítését és látásmódját kell, hogy egyesítse a kiválasztott látvánnyal, és ezzel a fotót fényképpé varázsolhatja. A nyertes kép a látszólagos káosz ellenére is nagyon rendezett. Az elemek a kompozíciós szabályoknak megfelelõ pontokon vannak elhelyezve, a szék, a kerítés, a beton, a piros házikó egymást erõsítve, jól ábrázolják a régi vidéki nyaralók hangulatát. A véletlenszerûen elszórt lámpák pedig játékossá és ünnepivé varázsolják a kicsit kopott látványt.

Az igazán jó képek ilyen kicsi, de jelentõs apróságban különböznek az átlagosaktól.”

A versenyben résztvevõ felhasználók négy héten keresztül, négy különbözõ témában tölthettek fel okostelefonnal készített fényképeket a Huawei által meghatározott hashtaggel saját Instagram profiljukra. Az elsõ három kategóriában kizárólag Huawei P9 vagy P9 Plus okostelefonnal, az Élettel teli színek – Vidéki színek témában bármilyen márkájú okostelefonnal készült képekkel lehetett pályázni. A nyertes fotók készítõit a Huawei egy-egy Huawei Watch okosórával és az adott kategória zsûritagja által tartott egy-egy óra idõtartamú fotós workshoppal díjazza.



messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei