Hivatalos! Samsung Galaxy Note 5 és S6 edge plus képek és videók

2015.08.13| SamMobile

A Samsung végre bejelentette két új csúcsmobilját, a Note és az S család legújabb tagjait.

A Samsung végre bejelentette két új csúcsmobilját, a Note és az S család legújabb tagjait. A két telefon közül a Note 5 fontosabb, hiszen a Samsung Galaxy S6 edge+ „csak” egy felturbózott S6 edge. Mindkét okostelefon tudásának nagyobb részét már sejteni lehetett. Az újdonságok esetén a Samsung továbbvitte a fém és üveg párosítást, így gyönyörű és prémium kategóriás megjelenést biztosítanak a Note 5-nek és az S6 edge+-nak is. Jó hír, hogy a lekerekítés megtalálható a Note phablet hátulján is, így biztosít csúszásmentes és jó tartást. A két mobil egyaránt 5.7 colos, QHD felbontású Super AMOLED kijelzőt kapott, valamint a Samsung saját fejlesztésű Exynos 7420-as processzorát kapták, amely 2.1 gigahertz maximális órajelen képest megdolgoztatni a Cortex-A57-es magokat, valamint 1.5 gigahertzen a Cortex-A53 maradék négy magot, ezt pedig 4 gigabájt RAM-mal gazdálkodva teszik.

Hivatalos! Samsung Galaxy Note 5 és S6 edge plus képek és videók

Ami a kamerát illeti, 16 megapixel felbontású a hátlapi, ehhez f1.9 rekesz tartozik, az előlapi kamera pedig öt megapixeles, ezt a duót az S6-ból emelte át a gyártó. Sajnos optikai képstabilizátorról nem esett szó egyelőre. Tárhelyből található 32/64 gigabájtos, nagy meglepetésre a 128 gigabájtos kimaradt a repertoárból. A Samsung Galaxy Note 5 és a Samsung Galaxy S6 edge+ egyaránt támogatja a Cat9/6 LTE hálózatokat, a Bluetooth 4.2-t, az NFC-t és a microUSB 2.0 portot. Az akkumulátor sajnos csak a pletykált 3000 mAh-s lett, ez várhatóan sokaknak nem tetszik majd, igazán megérdemelte volna a két újdonság már csak az erős hardver miatt is a nagyobb kapacitású telepet. Cserébe a mobilok támogatják a vezetékmentes töltést és nulláról akár 120 perc alatt is feltölthető ilyen módon. Újdonságként jelent meg az edge-hez az App Edge alkalmazás, amely segítségével az oldalsó élekre kihelyezhetők a kedvenc appok gyorsindító ikonjai, ugyanúgy működik mint a már ismert People Edge, ahol az öt kedvenc kontaktot lehet gyorsan elérni.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A Samsung Galaxy Note 5 153.2×6.1×7.6 mm fizikai méretekkel és 171 gramm tömeggel, míg a Samsung Galaxy S6 edge+ 154.4×75.8×9.153 mm mérettel és 153 gramm tömeggel jelent meg. Sokak számára jó hír, hogy a Samsung Pay érintésmentes fizetési lehetőség elérhető lesz a két csúcsmobil megjelenésével egyidőben, igaz, egyelőre csak Dél-Koreában. Természetesen nem hagyhatjuk szó nélkül a Note 5 S Pen-jét sem, amely immár sokkal inkább emlékeztet egy valódi ceruzára mint az elődök esetében, valamint sokkal könnyebb kivenni a telefonból, köszönhetően az új push-to-eject – avagy megnyomás után automatikus kiadás – funkciónak. További újdonság, hogy okosabb is lett a ceruza, így még több funkcióra lehet használni, például már a kijelzőt sem kell feloldani azért, hogy írhassunk rá. Gyárilag az Android 5.1 Lollipop rendszer legújabb verzióját futtatják majd az újdonságok a TouchWiz UX-szel együtt.

A Samsung Galaxy S6 edge+ még ebben a hónapban piacra kerül feketében és aranyban, a további színekre szeptemberig várni kell. Ugyanez vonatkozik a Note 5-re is, ám rossz hír, hogy ez utóbbi modell először csak bizonyos országokban lesz megvásárolható és ez egyben azt is sugallja, hogy Európa nem kap belőle, de a Samsung még hivatalosan nem erősítette meg, pontosan mely piacokon tervezi később megjelentetni a csúcs phabletet.



A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Samsung Galaxy Note III: 5.9 colos kijelzővel

Samsung Galaxy Note III: 5.9 colos kijelzővel

2013.03.07
| SamMobile
A The Korean Times információi szerint tovább nő az egyébként sem csekély méretű Samsung Galaxy Note széria következő készülékének kijelzője az elődökhöz képest.
Samsung Gear Live nevetségesen olcsón!

Samsung Gear Live nevetségesen olcsón!

2015.11.25
| SamMobile
Az eBayen már most elkezdődött a Fekete Péntek, megbízható eladók is akcióznak, ezúttal a Samsung Gear Live kapható hihetetlen jó áron.
Sorra állítják le a Note 7 értékesítéseket

Sorra állítják le a Note 7 értékesítéseket

2016.10.10
| GSM Arena
Egyre több szolgáltató és üzlet dönt úgy, hogy nem forgalmazza tovább a Samsung Galaxy Note 7-et a folyamatos robbanások és kigyulladások miatt.
Bejelentés előtt: Samsung Galaxy Note 7 fotók

Bejelentés előtt: Samsung Galaxy Note 7 fotók

2016.08.02
| GSM Arena
Már kevesebb mint fél nap van csak hátra a Samsung Galaxy Note 7 bejelentésig, azonban több fotót tudunk prezentálni róla.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei