Egyre többen roamingolnak a Tesconál

2014.10.08| Tesco Mobile

Míg a nagyobb távközlési vállalatok kivárnak, és csak fokozatosan csökkentik uniós roamingdíjaikat, a gyorsabban alkalmazkodó szolgáltatók teret nyerhetnek

Míg a nagyobb távközlési vállalatok kivárnak, és csak fokozatosan csökkentik uniós roamingdíjaikat, a gyorsabban alkalmazkodó szolgáltatók teret nyerhetnek. A Tesco Mobile drasztikus roamingdíj-csökkentő akciójának köszönhetően háromszorosára nőtt a negyedik mobilszolgáltató ügyfeleinek külföldi használata. Közel fél éve szavazta meg az Európai Parlament a többek között a roamingdíjak jövő decemberi megszüntetését célzó jogszabálycsomagot. A fogyasztóknak egyértelműen kedvező a változtatás iránya, azonban a nagy távközlési szolgáltatók csak lassan csökkentik barangolás során alkalmazott percdíjaikat, így az új szabályozástól remélt áttörés az európai távközlési piacon még várat magára.

A Tesco Mobile felismerve a valós fogyasztói igényeket és a piaci növekedés lehetőségét már 2014 közepén úgy döntött, hogy drasztikus lépést tesz a roamingdíjak területén. Ennek megfelelően ez év júliusa óta, mindmáig egyedüliként a magyar piacon, hazai percdíjon kínálja az Európai Unió területéről kezdeményezett (roaming) hívásokat ügyfelei számára. A legkedvezőbb kártyás tarifacsomaggal ez 39 forintos percdíjat eredményez, ami közel 50%-os megtakarítás a nagy mobilszolgáltatók szokásos 74,4 forintos díjával összevetve.

Egyre többen roamingolnak a Tesconál

A bevezetés óta eltelt három hónap felmérése alapján a külföldi mobilhasználat alapvetően változik a roaming felár eltűnésével: a kedvezőbb percdíj hatására az országhatárok átlépése szimbolikussá válik, azaz a külföldi használat az odahaza megszokott használathoz közelít. A magyarok utazási szokásainak megfelelő módon a legnagyobb forgalmat Németországból, Ausztriából, Romániából és Szlovákiából tapasztalta a Tesco Mobile, és ugyancsak jelentős növekedést mutatott a nyári szezonban az olasz, horvát és görög mobilhálózatok irányából érkező hívásmennyiség is.

A Tesco Mobile-nál rövid idő alatt háromszorosára nőtt a roaming alatti hívásforgalom – a kifejezetten országhatáron túli használatot kereső ügyfelek megjelenése mellett ez a régi ügyfelek felszabadultabb külföldi használatának köszönhető. A pozitív fogadtatásnak köszönhetően a Tesco Mobile továbbra is, legalább 2015. márciusig garantálja kedvezményes percdíjait.



További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei