Durván jól sikerültek a Google Pixel telefonjai

2016.10.05| Phone Arena

Megjelent a sokat pletykált Google Pixel és Google Pixel XL okostelefon Google asszisztenssel, Daydream VR-ral és elképesztően jó kamerával.

Ahogy sejteni is lehetett, a Nexus termékcsaládnak annyi, többet nem használja a Google ezt a márkanevet, helyette jött a Pixel. És hogy mitől mások ezek a telefonok? Kívül-belül a Google fejlesztette őket, ami eddig nem lett volna igaz. Mind a két készülék szálcsiszolt alumíniumból készült, azon üveg található az előlapon és a hátlap egy részén. Az élek levágása és egyéb, megjelenés tekintetében érdekes részlet mind azt a célt szolgálja, hogy jó legyen kézbe venni őket. A hátlapra került az ujjlenyomat-olvasó, amely a Pixel Imprint nevet kapta, ezzel tudhatjuk biztonságban az adatainkat. Helyes és hasznos apróság a Huawei-nél már évek óta meglévő funkció, miszerint az ujj fel- vagy lehúzása az olvasón a redőny működését is szabályozza.

Durván jól sikerültek a Google Pixel telefonjai

Ahogy az várható volt, a Google Pixel a kisebb méretű modell, hiszen öt colos, full HD felbontású AMOLED kijelzőt kapott, míg a Pixel XL-be egy 5.5 colos, QHD felbontású AMOLED megjelenítő került. Mindkettőt Gorilla Glass 4 védi a karcolásoktól annak ellenére, hogy a Gorilla Glass 5 már hónapok óta elérhető, kár érte. A két telefon gyorsaságáról a Qualcomm Snapdragon 821 processzora gondoskodik, melybe két erős, 2.15 gigahertzes és két akkumulátor kímélő, 1.6 gigahertzes órajelen működő mag került. Ezeket 4 gigabájt RAM egészíti ki, tárhely esetében pedig 32 vagy 128 gigabájtos változat lesz választhatóm nem túl meglepő módon nem bővíthető. Jó hír, hogy a gyári csomagban megtalálható a Pixel és a Pixel XL mellett egy C típusú USB-ről A típusú USB-re átalakító adapter is, tehát akár pointer, vagy bármilyen USB-s kütyü csatlakoztatható hozzá. A Google nem hagyta ki a 3.5 mm-es jacket.

Durván jól sikerültek a Google Pixel telefonjai Durván jól sikerültek a Google Pixel telefonjai

A Google Pixel telefonjainak legnagyobb dobása azonban talán nem is az erős hardver, hanem sokkal inkább az Android 7.1 Nougat rendszer, azon a Google saját launchere, valamint a beépített Google Assistant élmény. Ez utóbbi nem más mint a Google Now szteroidokkal teletömött változata. Segítségével küldhető üzenet, segít a navigálásban, foglal szállást és számos egyéb funkcióra is használható. Ami a plusz: minél többet használja az ember, annál jobban teljesít szolgálatot.

Durván jól sikerültek a Google Pixel telefonjai Durván jól sikerültek a Google Pixel telefonjai

A kamera manapság rendkívül fontos a felhasználóknak, így a keresőóriás új referenciakészülékei csak jó minőséget kaphattak. Mindkét modellbe a Sony MIMX378 szenzora került 1.55 mikronos pixelmérettel és 12.3 megapixeles felbontással. A funkciók között megtalálható a mozgásérzékelős autofókusz is. Az optikai f/2.0 rekeszértékű, nem ez a legszélesebb a világon, amit eddig telefonban láttunk, ám az biztos, hogy a minőségre így sem lesz panasz, hiszen a hardver csak a fele a kamera tudásának. A Smartburst az egyike az új opcióknak és ahogy a neve is mutatja, mindig kiválasztja a legélesebb, legtisztább képet a felvétel készítésekor, a funkció aktiválásához csak nyomva kell tartani az exponáló gombot. Ezzel együtt az újraírt HDR+ algoritmus segít a gyengébb fényviszonyokban is megfelelő minőségű képek elkészítésében.

Durván jól sikerültek a Google Pixel telefonjai

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A videókészítésben egy továbbfejlesztett stabilizáló algoritmus segít, ugyanis optikai képstabilizátor nem került a tudáslistába. A Google szerint ez a megoldás majdnem annyira jó, mint a fizikai stabilizátor, mivel együtt dolgozik a telefonban található giroszkóppal. A fotózáshoz a Pixelek esetében korlátlan, teljes felbontású fotók és videók tárolására alkalmas tárhely jár. Ez különösen a 4K felbontású videók miatt jó hír.

A Google Pixel és Pixel XL egyaránt támogatja a Daydream VR-t, ezzel a világon az első telefonok ezzel a lehetőséggel, tehát szoftveres és hardveres oldalról egyaránt képesek az új generációs VR élmény átadására. A Google Pixel és Pixel XL fekete, ezüst és kék színekben kerül a piacra, ám ez utóbbi sajnos csak az Egyesült Államokban lesz elérhető. Aki tokot venne hozzá, a Play Store-ban – igen, ez itthon nem működik – vásárolhat.

Durván jól sikerültek a Google Pixel telefonjai Durván jól sikerültek a Google Pixel telefonjai

A Google Pixel és a Google Pixel XL az Egyesült Államokban 650 és 770 dollárba kerül – a nagyobb tárhelyű modellekért plusz száz dollárt kell leszurkolni –, ám számos szolgáltatónál megvásárolható lesz, jelenleg a Verizonnál már elérhető. Európában a Deutsche Telekom, az EE és a Dixons Carphone outlet kínálatában bukkannak fel a telefonok.

Mindezzel együtt a két új Pixel nem csak egyszerűen egy új szériát felmutató telefon, hanem egyben annak a bejelentése is, hogy a Google már nemcsak mint szoftverfejlesztő van jelen a piacon, hanem telefongyártóként is. Az, hogy a cég a HTC-vel szállítatott be alkatrészeket, csak egy dolog, ez nem marad így mindig, a partnerség most csak rövid időre szól. Erre utal az is, hogy mindenhol a Made by Google felirat látható. Saját szoftver, saját mobilhálózat, saját hardver. Mi jöhet még?

Durván jól sikerültek a Google Pixel telefonjai



A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

2023.04.29
| Phone Arena
Két héttel ezelőtt derült ki 60 alkalmazásról, amelyek összesen több mint 100 millió Google Play letöltéssel rendelkeznek, és amelyekről kiderült, hogy a felhasználó engedélye nélkül tolnak invazív hirdetéseket, és rengeteg érzékeny információt gyűjtenek. Itt van újabb 38.
Előrendelésben 8 ezer forint az új Xiaomi okosóra

Előrendelésben 8 ezer forint az új Xiaomi okosóra

2019.12.31
| (x)
A Xiaomi Haylou LS01 a legújabb az ár-érték arányban kiemelkedő ajánlatok közül. Ki ne akarna 8 ezerért szuper órát?
Olyan olcsó a Redmi Note 8T, hogy csak kettőt vehetsz

Olyan olcsó a Redmi Note 8T, hogy csak kettőt vehetsz

2020.01.07
| (x)
Akciós a kínai gyártó egyik nagy sikerű modellje, eszméletlen jó áron szerezhető be a Redmi Note 8T.
A tíz legjobb okostelefon 5 col alatt

A tíz legjobb okostelefon 5 col alatt

2015.02.10
| Phone Arena
Sokan nem rajonganak az évek óta egyre inkább növekvõ kijelzõkért és szeretnének 5 col alatt maradni, hogy még egyszerûen kezelhetõ legyen egy kézzel a mobil és akár a zsebbe is gond nélkül beférjen.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei