Akadálymentesít az Android

2015.09.09| Beltone

Új, ingyenes applikáció a hallókészülékek teljesítményének javításáért.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Új, ingyenes applikáció a hallókészülékek teljesítményének javításáért. A halláskárosodással élők mindennapjait könnyíti meg a Samsung és a Beltone audiológusainak legújabb innovációja. A hallókészülék és egy ingyenes applikációval felvértezett androidos okostelefon rengeteg olyan hétköznapi problémára nyújtanak megoldást, amelyek leküzdése eddig kihívás volt a fogyatékossággal élők számára.

A Samsung egyes androidos okostelefonjaira ingyenesen letölthető Hear Plus applikáció hallókészülékkel párosítva a legmodernebb technológiát kínálja a hallásvesztés bármely fokozatával élők számára. A telefon – elsősorban annak mikrofonja – és az alkalmazás lehetővé teszik, hogy a hangot egyből a hallókészülékben hallja a felhasználó. Az alkalmazás további hasznos funkciókat is tartalmaz. Felolvassa az SMS-t vagy e-mailt, lefordítja az idegennyelvű szöveget, vezetés és telefonálás közben kihangosítóként is funkcionál, a geotagging segítségével pedig az egyes helyeken használatos beállítások elmenthetők. Segíti továbbá a felhasználót az elvesztett hallókészülék megtalálásban, függetlenül attól, hogy az eszközt a kanapé mögött vagy egy másik városban felejtette a tulajdonosa. Az applikáció segítségével lehetőség nyílik a fülzúgás (tinnitus) kezelésére, mivel be lehet állítani a magas és mély hangok keverését a zenehallgatás alatt. További kényelmi funkció az elem kapacitásának kijelzése.

Akadálymentesít az Android

„A Samsung készülékei az első androidos okostelefonok, melyekre a Beltone az alkalmazást kifejlesztette. Fontos küldetés és egyben izgalmas kihívás számunkra, hogy megoldásaink relevánsak legyenek és mindig valami pluszt tegyenek termékeinkhez, jelen esetben azzal, hogy a hallássérülteket segíthetjük” – mondta Nyilas Orsolya, a Samsung Electronics Magyar Zrt. vállalati kommunikációs vezetője.

Szakértői becslések alapján Magyarország lakosságának kb. 10 százaléka küzd valamilyen mértékű hallásproblémával. Az Egészségügyi Világszervezet 2000-ben végzett felmérése szerint kiderült, hogy a világon a népesség 4,2 százaléka, kb. 250 millió ember hallássérült. A hallássérülés okától és mértékétől függetlenül minden hallásprobléma ide tartozik az időskori halláscsökkenéstől kezdve az örökletes, veleszületett siketségig. A WHO statisztikái alapján a hallássérültek száma folyamatosan emelkedik, mely öregedő társadalmunknak, a különböző technikai eszközök (pl. fülhallgatók) használatának és a magas zajártalomnak is köszönhető.

Akadálymentesít az Android

„A fogyatékossággal élők számára nagy áttörést jelentenek az okoskészülékek által nyújtott új lehetőségek, hiszen sok olyan szituációban kínálnak megoldást, amelyek eddig áthidalhatatlan problémát jelentettek számukra” – magyarázza Nagy Tamás, a Beltone audiológusa. A Beltone hallókészülékeihez a következő androidos Samsung modellekre lehet letölteni a Hear Plus applikációt: Samsung S4, S5, S6, S6 edge, Galaxy Note 4, Android OS 5.0, vagy újabb verziók.



A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei