Panasonic KX-TU456

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzatosztályzat


Szavazás
Külső: 9.00

Tudás: 10.00

Minőség: 7.00

Értékelés: 8.67 | Szavazatok: 3


A Pew Kutatóközpont megállapította, hogy a 65 éves és idősebb emberek legalább 80% -a rendelkezik valamilyen mobiltelefonnal. Noha sok nagyszerű flipes készülék áll rendelkezésre az idősek számára, akik nem akarnak intelligens technológiát használni, vannak olyan könnyen használható okostelefonok is, amelyek néhány rendkívül hasznos, őket legjobban segítő funkcióval rendelkeznek.

Mindenki szeretne kapcsolatban maradni így vagy úgy. Azoknak az idősebb korúaknak különösen fontos a kapcsolattartás, akik családjuktól messzebb élnek vagy speciális egészségügyi igényeik vannak, így végképp nem maradhatnak magukra. Az okostelefon ipar sok éve nem gondol rájuk, akik nem tudják nyomkodni a képernyőn látható billentyűzetet már, illetve sok esetben nem is látják jól a képernyőn a tartalmakat. Nagyításnál sem egyszerű, ugyanis a „kis” méretű kijelzőkön a hatalmas betűk miatt sokszor élvezhetetlen a tartalom, saját családi tapasztalat.

IMG_20200714_142555

Idősnek lenni ebben az esetben nem teljesen kronológiai korról van szó, hanem inkább a csökkent látás, hallás vagy nehezebb kézi fókusz is ide tartozik, hiszen ismerünk naprakész és csúcs okostelefonnal rendelkező 90 évest, illetve sokkal fiatalabb 50-est, akinek pont az alábbi mobilok közül lehet az egyik a kedvenc. A Panasonic rögtön négy telefont küldött tesztelésre, amelyek közös tulajdonsága az, hogy a gyengébben látókra, hallókra összepontosítottak a fejlesztéskor, egyszerűsített könnyen használható, egyszerű telefonos élményt biztosítanak.

A telefont részletesen a Panasonic KX-TU466 tesztben kielemeztük, ide pöttyintjük az igazán minimális különbségeket. 

IMG_20200716_120344

Több telefon tesztre vágyik? Kattintson ide! Több telefon tesztre vágyik? Kattintson ide!

A galériában a jobb és bal ikonokkal lehet lapozni

A Panasonic KX-TU456 EXRE a piros kistesó, három nem annyira apróságot leszámítva teljesen megegyezik a fehér, picit erősebb modellel – a Panasonic KX-TU466 tesztet itt olvashatod –, nem támogatja a dokkolót, nincs benne GPS és kisebb felbontású fotókat készít. Nagyjából ennyi a differencia. Véleményünk szerint messze megéri a felárat ez a három plusz funkció a 466 javára. Teljes áron 7 ezer forint a különbség, de most több helyen akciósak a telefonok, így 3 ezer forintra csökkent az árbeli difi.