Újabb csúcs Samsungok zöldülnek

2020.08.25| Android Authority

Az OLED panel egyre több esetben okoz zöldülő kijelzőt, ebből kifolyólag pedig morcos felhasználókat.

Több Galaxy Note 20 Ultra és Galaxy Tab S7 tulajdonos számolt be a képernyő elszíneződéséről. Nem is olyan régen a Galaxy S20 Ultra is így járt, akkor a Samsung kiadott egy szoftverfrissítést az orvoslására, amely egyébként valójában nem is hiba, még ha csúnya is.

Ezek alapján tehát felvehetünk még három eszközt a zöldülő kijelzős modellek listájára. Ahogy a SamMobile megjegyezte, a Reddit és a Samsung fórumain egyaránt nő a panaszos bejegyzések száma emiatt. Akárcsak más telefonok vagy tabletek esetében, a megoldás itt is valójában az, hogy a kijelző fényerejét egy bizonyos szint alá nem szabad levinni. A zöldülés akkor a legszembetűnőbb, ha a levitt fényerő szürkés háttérrel párosul.

Újabb csúcs Samsungok zöldülnek

Ahol a képernyők színeződése a múltban a Samsung telefonok problémája volt, e leginkább a vállalat eszközeinek Exynos változatát érintette. Úgy tűnik, ezúttal viszont nem ez a helyzet, a Snapdragon változattal is a problémát tapasztalják a felhasználók.

Az alacsony fényerősség mellett a képernyő színezése olyasmi, ami jellemző az összes OLED kijelzőre, függetlenül a panel szállítójától - bár érdemes megjegyezni, hogy a legtöbb telefongyártó az OLED készülékeket a Samsungtól veszi. Így vagy úgy, ez egy olyan kérdés, amely az elmúlt évben kiadott legfontosabb telefonok legtöbbjét érintette.

A OnePlus 8 Pro és a Galaxy S20 segítségével a színezés arra a pontra jutott, hogy mind a OnePlusnak, mind a Samsungnak szoftverfrissítéseket kellett kiadnia. A közelmúltban a OnePlus Nordnál is felmerült a probléma. Nagy esély van arra, hogy a Samsung végül megpróbálja csökkenteni a színezést egy szoftverfrissítéssel.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple iPhone 14 Plust legyőzte az olcsó androidos telefon

Az Apple iPhone 14 Plust legyőzte az olcsó androidos telefon

2023.07.26
| 9to5 Mac
A Nothing Phone (2) egy egyedülálló Android okostelefon, amely a hónap elején jelent meg a piacon. 246 ezer forintos ára ellenére lenyűgöző specifikációkkal rendelkezik, és még az iPhone 14 Plus-t is le tudta győzni egy sebességteszten.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

2023.09.10
| MacRumors
Az iPhone 15 Pro várhatóan egy új, Grade 5 titánból készült keretet kap, ami összességében lényegesen könnyebb készüléket eredményez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei