Zöldülnek a OnePlus Nord kijelzők

2020.07.31| Android Authority

Több OnePlus Nord tulajdonos számolt be a képernyő elszíneződéséről, lila vagy főként zöld árnyalatban pompáznak alacsony fényerő melle

A cég állítása szerint ez a fajta színváltozás az OLED kijelzők velejárója és nem hiba. A népszerű telefonok megjelenését követően minden gyerekbetegségre napokon belül fény derül, most sincs ez másként a Nord esetében.

A 9to5Google jelentése szerint a hivatalos OnePlus fórumon és a Reddit felhasználói között is több ízben bukkant fel már most elszíneződött kijelző, egyértelműen alacsony fényerő mellett, általában 20-25%-nál tapasztalható a probléma. A OnePlusnál nem ez az első eset, már a 8 Pro tulajdonosai is szenvedtek ettől a problémától, amelyre szoftverfrissítést vártak, de más gyártónál is előfordult zöldülő megjelenítő.

Zöldülnek a OnePlus Nord kijelzők

Ebben az esetben van rá esély, hogy nem a szoftver hibás. A OnePlus szerint az alacsony fényerőnél való más szín megjelenése minden OLED kijelzőre jellemző, így nem minőségi kérdés. Más szavakkal ez annyit tesz, hogy a Nordok is így maradnak.

Ez bizonyos mértékben egyébként helytálló információ, az alacsony fényerősségű képernyők színezése gyakori az OLED képernyőkön, függetlenül a telefon vagy a kijelző gyártójától. A felhasználók beszámoltak például a Galaxy S20 telefonok színezéséről (bár itt eljutottak arra a pontra, hogy valóban szoftveres beavatkozásra is szükség volt), és ha közelebbről megnézzük, elszíneződés látható az OLED-del felszerelt iPhone-okon is.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A színeződés mértéke azonban változik és ez lehet a valódi kérdés. Ha ez a képernyő velejárója, akkor lehet, hogy csak növelnie kell a fényerőt, vagy együtt kell élni vele. Ezzel együtt is a OnePlus Nord képernyője jobb, mint amire számítani lehetett ezért az árért, hiszen itt a 90Hz-es frissítési frekvencia és a képernyőbe épített, gyors ujjlenyomat-olvasó is, de ez nem jelenti azt, hogy kompromisszumoktól mentes lenne.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEzt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

2023.04.29
| Phone Arena
Két héttel ezelőtt derült ki 60 alkalmazásról, amelyek összesen több mint 100 millió Google Play letöltéssel rendelkeznek, és amelyekről kiderült, hogy a felhasználó engedélye nélkül tolnak invazív hirdetéseket, és rengeteg érzékeny információt gyűjtenek. Itt van újabb 38.
Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

2023.04.12
| Android Police
Több Samsung Galaxy S23 tulajdonos panaszkodik homályos és elkenődött foltokról a fényképeiken. Az probléma nem érinti az Ultra modelleket és az áprilisi kamera frissítés után is fennáll.
A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

2023.05.05
| Phone Arena
A legújabb trend az okostelefonok terén az összecsukható telefonok. Ezek két képernyővel rendelkeznek, és lehetővé teszik, hogy egyszerre több alkalmazást futtassunk, így jobb multitaskerek lehetünk.
A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

2023.05.12
| 9to5 Mac
Az éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az óriásvállalat egy sor új hardveres és szoftveres frissítést jelentett be. Az egyik termék a régóta várt Google Pixel Fold, a vállalat első előretörése az összehajtható okostelefonok terén.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön milyen fülhallgatót használ a telefonjához?


nem használok headsetet
vezetékes fülhallgatót használok
Apple Airpods
Samsung bluetoothos
Samsung vezetékes
Xiaomi bluetoothos
Xiaomi vezetékes
boAt bluetoothos
boAt vezetékes
egyéb bluetoothos
egyéb vezetékesKorábbi szavazások eredményei