Zöldülnek a OnePlus Nord kijelzők

2020.07.31| Android Authority

Több OnePlus Nord tulajdonos számolt be a képernyő elszíneződéséről, lila vagy főként zöld árnyalatban pompáznak alacsony fényerő melle

A cég állítása szerint ez a fajta színváltozás az OLED kijelzők velejárója és nem hiba. A népszerű telefonok megjelenését követően minden gyerekbetegségre napokon belül fény derül, most sincs ez másként a Nord esetében.

A 9to5Google jelentése szerint a hivatalos OnePlus fórumon és a Reddit felhasználói között is több ízben bukkant fel már most elszíneződött kijelző, egyértelműen alacsony fényerő mellett, általában 20-25%-nál tapasztalható a probléma. A OnePlusnál nem ez az első eset, már a 8 Pro tulajdonosai is szenvedtek ettől a problémától, amelyre szoftverfrissítést vártak, de más gyártónál is előfordult zöldülő megjelenítő.

Zöldülnek a OnePlus Nord kijelzők

Ebben az esetben van rá esély, hogy nem a szoftver hibás. A OnePlus szerint az alacsony fényerőnél való más szín megjelenése minden OLED kijelzőre jellemző, így nem minőségi kérdés. Más szavakkal ez annyit tesz, hogy a Nordok is így maradnak.

Ez bizonyos mértékben egyébként helytálló információ, az alacsony fényerősségű képernyők színezése gyakori az OLED képernyőkön, függetlenül a telefon vagy a kijelző gyártójától. A felhasználók beszámoltak például a Galaxy S20 telefonok színezéséről (bár itt eljutottak arra a pontra, hogy valóban szoftveres beavatkozásra is szükség volt), és ha közelebbről megnézzük, elszíneződés látható az OLED-del felszerelt iPhone-okon is.

A színeződés mértéke azonban változik és ez lehet a valódi kérdés. Ha ez a képernyő velejárója, akkor lehet, hogy csak növelnie kell a fényerőt, vagy együtt kell élni vele. Ezzel együtt is a OnePlus Nord képernyője jobb, mint amire számítani lehetett ezért az árért, hiszen itt a 90Hz-es frissítési frekvencia és a képernyőbe épített, gyors ujjlenyomat-olvasó is, de ez nem jelenti azt, hogy kompromisszumoktól mentes lenne.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB 6GB RAM Dual
Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB 6GB RAM Dual
EUmobil 71 110 Ft
Mojuma Working Kft. 71 600 Ft
MobilEx Webáruház 72 080 Ft
Samsung Galaxy Note 10+ 256GB Dual N975F
Samsung Galaxy Note 10+ 256GB Dual N975F
EUmobil 249 990 Ft
Telepartner 250 000 Ft
Planet GSM webshop 250 990 Ft
Huawei P40 5G 128GB 8GB RAM Dual
Huawei P40 5G 128GB 8GB RAM Dual
Telefoncenter Webáruház 149 100 Ft
i-Shop Webáruház 152 860 Ft
Smartshop.hu 153 190 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei