Zöldülnek a OnePlus Nord kijelzők

2020.07.31| Android Authority

Több OnePlus Nord tulajdonos számolt be a képernyő elszíneződéséről, lila vagy főként zöld árnyalatban pompáznak alacsony fényerő melle

A cég állítása szerint ez a fajta színváltozás az OLED kijelzők velejárója és nem hiba. A népszerű telefonok megjelenését követően minden gyerekbetegségre napokon belül fény derül, most sincs ez másként a Nord esetében.

A 9to5Google jelentése szerint a hivatalos OnePlus fórumon és a Reddit felhasználói között is több ízben bukkant fel már most elszíneződött kijelző, egyértelműen alacsony fényerő mellett, általában 20-25%-nál tapasztalható a probléma. A OnePlusnál nem ez az első eset, már a 8 Pro tulajdonosai is szenvedtek ettől a problémától, amelyre szoftverfrissítést vártak, de más gyártónál is előfordult zöldülő megjelenítő.

Zöldülnek a OnePlus Nord kijelzők

Ebben az esetben van rá esély, hogy nem a szoftver hibás. A OnePlus szerint az alacsony fényerőnél való más szín megjelenése minden OLED kijelzőre jellemző, így nem minőségi kérdés. Más szavakkal ez annyit tesz, hogy a Nordok is így maradnak.

Ez bizonyos mértékben egyébként helytálló információ, az alacsony fényerősségű képernyők színezése gyakori az OLED képernyőkön, függetlenül a telefon vagy a kijelző gyártójától. A felhasználók beszámoltak például a Galaxy S20 telefonok színezéséről (bár itt eljutottak arra a pontra, hogy valóban szoftveres beavatkozásra is szükség volt), és ha közelebbről megnézzük, elszíneződés látható az OLED-del felszerelt iPhone-okon is.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A színeződés mértéke azonban változik és ez lehet a valódi kérdés. Ha ez a képernyő velejárója, akkor lehet, hogy csak növelnie kell a fényerőt, vagy együtt kell élni vele. Ezzel együtt is a OnePlus Nord képernyője jobb, mint amire számítani lehetett ezért az árért, hiszen itt a 90Hz-es frissítési frekvencia és a képernyőbe épített, gyors ujjlenyomat-olvasó is, de ez nem jelenti azt, hogy kompromisszumoktól mentes lenne.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei