Okostelefont mindenkinek, megjelent a OnePlus Nord

2020.07.21| GSM Arena
Címkék:

OnePlus Nord

,

Nord


Snapdragon 765G chipset, 48 megapixeles kamera, 90Hz-es kijelző, mindezért pedig mindössze 400 eurót kér el a OnePlus.

A kínai gyártó bemutatta a hatalmas felhajtás övezte Nordot, ami korábban OnePlus 8 lite vagy OnePlus Z néven is futott. A cég által évek óta mantrázott „Never Settle” éppen akkor történik meg végre, amikor ezt a vállalat egy közepes kategóriájú terméken is alkalmazza. Átültette a 48 megapixeles csúcskategóriás kamerát a OnePlus 8-ból, valamint a 90Hz-es Fluid AMOLED kijelzőt és a Warp Charge 30T technológiát, mindehhez pedig példátlanul jó árcédulát biggyesztett. A Nord igazából instant get kategória lett.

A Nordot a Snapdragon 765G lapkakészlet hajtja, ami az egyetlen komoly jele annak, hogy a telefon nem zászlóshajó. Ugyanakkor a 7 nm-es chip hatékony és az ISP és AI magokban elegendő teljesítményt nyújt a Nightscape algoritmusok futtatásához. Röviden: elvégzi a munkát.

Okostelefont mindenkinek, megjelent a OnePlus Nord

A OnePlus rájött, hogy vásárlói egy része jelenleg az 5G lefedettségén kívül élhet, de ígéri, hogy támogatni fogja a Nordot - két évig kiadja az operációs rendszer frissítéseit, és egy évvel hosszabb ideig a biztonsági javításokat.

A dobozból a Nordot kivéve rögtön az Android 10 alapú, Gorilla Glass 5 borítású FOLID AMOLED kijelzőt pillanthatjuk meg 6.44 col képátlóval, 1080×2400 pixellel, 20?9 képaránnyal és 90Hz-es frissítési gyakorisággal. Van sRGB és P3 megjelenítési mód, de nincs HDR támogatás. A biztonságot a képernyőbe rejtett ujjlenyomat-olvasó kezeli, az arc feloldása szintén opció.

A bal felső sarokban a OnePlus első kettős szelfi kamerája található. Ez egyesíti a 32MP-es érzékelőt (IMX616) 0,8 µm pixellel. Összehasonlításképpen: a 8-as széria modelljei 16MP-es érzékelőkkel rendelkeznek, 1,0 µm pixel felbontással. Ami még jobb, az ehhez kapcsolódó 8MP-es ultraszéles kamera 105 fokos lencsével. A vállalat büszkén hirdeti, hogy szelfi bot nélkül is lehet egy komplett baráti társaságot lefotózni.

Okostelefont mindenkinek, megjelent a OnePlus Nord

A hátlapon található a 48 megapixeles fő érzékelő f/1.75 apertúrával, OIS-sel és EIS-sel felvértezve. Ez lényegében megegyezik a OnePlus 8 moduljával. Nincs külön zoom kamera, de az érzékelő lehetővé teszi kétszeres nagyítást a kivágás segítségével.

Az egyik fő különbség a OnePlus 8-hoz képest az, hogy a 4K-os videofelvétel 30 fps-es sebességre korlátozódik (furcsa módon az elülső kamera képes 4K/60 fps felvételre). Cine mód áll rendelkezésre a 21:9-es videókhoz 4K felbontással. Ezen kívül a lassított mód 240 kép/mp sebességet képes végrehajtani 1080p felbontáson.

Okostelefont mindenkinek, megjelent a OnePlus Nord

Az ultraszéles-látószögű fényképezőgéphez 119°-os lencsével és 8MP érzékelővel rendelkezik (szemben az OP8 16MP-jével). Ez nem tud nagy távolságra fókuszálni, ezért egy 2 MP-es makro kamerát használ. Az utolsó modul egy 5 MP-es mélységérzékelő.

A telefon belsejében egy 4115 mAh-s akkumulátor, a dobozban pedig egy Warp Charge 30T töltő található. Ez utóbbi fél óra alatt 70%-ra képes tölteni az a telepet az USB-C porton keresztül. Nincs 3,5 mm-es csatlakozó, vezetékes fejhallgatókhoz USB-C port használható. Ehhez kapcsolódik, hogy a OnePlus ma bejelentette a TWS fülhallgatót is, amit persze örömmel kínál a Nordhoz.

A OnePlus Nord hivatalosan nem vízálló vagy robusztus, de a cég megemlíti, hogy egy 300 mérnökből álló csapat szigorú teszteknek vetette alá, cseppekkel és mesterséges verejtékkel. Az üveg hátlapjára kétféle kivitel érhető el, polírozott kék márvány és matt szürke Onyx. Gyárilag hatféle tokot kínál a cég a Nordhoz, ebből egy úgy néz ki, mintha átlátszó lenne a hátlap és belelátnánk a modell belsejébe.

Okostelefont mindenkinek, megjelent a OnePlus Nord

A OnePlus Nord 5G először két régióban indul, Ázsiában és Európában). A telefon ára 400 euró lesz Európában és 380 font az Egyesült Királyságban, azonban Indiában lényegesen olcsóbb - 28 000 INR (ez kb. 330 euró). Mindkét esetben az egyik augusztus 4-től lesz elérhető a hivatalos OnePlus weboldalon, valamint a partner üzletekben és a szállítókon keresztül.

Ezek az árak az alap verzióra vonatkoznak, 8 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel. Felárért rendelkezésre áll 12 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel is a OnePlus Nord.

 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei