Nem lesz elég nagy durranás az iPhone 14?

2022.07.05| Tech Radar
Címkék:

iPhone 14

,

Bionic


Az Apple iPhone 14 gyengébb lehet a vártnál a friss pletykák szerint legalábbis gond lehet a hardverrel.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Aki naprakész az iPhone hírekkel kapcsolatban, olvashatta már a pletykát, miszerint az Apple iPhone 14 és Apple iPhone 14 Max ugyanazt az A15 Bionic lapkakészletet fogja használni, mint az iPhone 13 termékcsalád. Ez nagyon szokatlan lenne az Apple részéről.

Mark Gurman – újságíró és hír szivárogtató, aki jó múlttal rendelkezik az Apple információk terén – szerint az Apple annyira a Mac chipek fejlesztésére koncentrál, hogy iPhone chipjei háttérbe szorultak. Gurman rámutat, hogy az Apple öt fő Mac chipet dobott piacra az elmúlt 18 hónapban, és azt állítja, hogy a vállalat még legalább négyet tervezett a következő évre.

Ennyi lapkakészlet ilyen gyors fejlesztése óriási munka, ezért az Applenek láthatóan sok fejlesztési erőforrását át kellett helyeznie ezekre a lapkakészletekre – köztük az M1-re, az M1 Ultrára, az M2-re és másokra.

Nem lesz elég nagy durranás az iPhone 14?

Gurman szerint nem egyenesen ugyan, de ez vezetett oda, hogy az Apple két egymást követő évben az A15 Bionicot használja majd, egyben határozottan azt sugallja, hogy ez a Mac-fókusz egy igen komoly tényező, mivel egyszerűen nincs elég erőforrás ahhoz, hogy más lapkakészletekre is összpontosítson.

Az Apple jelenlegi fókusza azt is megmagyarázza, hogy a vállalat miért tette az M1 lapkakészletet az Apple iPad Pro 2021-be és az Apple iPad Air (2022-be), mivel ez eggyel kevesebb chipet jelent, és miért használja a cég ugyanazt a lapkakészletet az érkező Apple Watch 8-ban, mint a Watch 7-ben.

Gurman megjegyzi, hogy valószínűleg nem ez a Mac-fókusz az egyetlen probléma, mivel valószínűleg más cégekre (leginkább a TSMC-re) való támaszkodás és a globális lapkakészlethiány okozta növekvő költségek is szerepet játszhatnak.

Furcsa stratégia, de nem nagy probléma

Ez a Mac-re való összpontosítás érdekes, mert bár az Apple számítógépeinek vitathatatlanul szükségük volt a népszerűség növelésére, ahogy Gurman rámutat, az Apple bevételeinek 60%-a olyan eszközökből származik, amelyek nem az M1-es és M2-es chipet futtatják, amelyekre az Apple jelenleg összpontosít. Így ezeknek az eszközöknek az elhanyagolása furcsa választásnak tűnik.

Gurman azt is sugallja, hogy az Apple chip-részlege túlságosan elkezdett szétesni, és érkeznek a jelentések az alkalmazottak kiégéséről és a szokásosnál magasabb lemorzsolódásról, ami arra utal, hogy a vállalat stratégiája nem biztos, hogy fenntartható.

Nem lesz elég nagy durranás az iPhone 14?

Ennek ellenére egyelőre nem valószínű, hogy ez nagy gondot okozna a vásárlóknak – vagy az Apple kasszájának –, hiszen a jelenlegi iPhone és Apple Watch lapkakészletek már rendkívül erősek. Valóban jó esély van rá, hogy a tavalyi A15 Bionic még mindig felülmúlja a jövő évi Android lapkakészleteket.

Ráadásul a jelentések szerint az Apple nem hanyagolja el teljesen az iPhone-t – vélhetően egy új A16 Bionic lapkakészlet van fejlesztés alatt (bár egy olyan, amely nem biztos, hogy észrevehetően erősebb, mint az A15 Bionic). De ez állítólag csak az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max készülékekre lesz elérhető.

Ezek alapján úgy tűnik, hogy nem az iPhone az egyetlen olyan Apple termék, amely nem sok várható változást tartalmaz, mivel az Apple Watch 8 is kevés újítást hoz majd.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei