Júliusban indul az iPhone 12 gyártása

2020.06.02| Phone Arena

Az Apple iPhone 12 Max és a 12 Pro júliusban kerül szériagyártásba, őket más 5G-s modellek követik.

Az Apple komoly gyártási problémákkal néz szembe az iPhone 12 és az iPhone 12 Pro okostelefonokkal a januárban kezdődött globális világjárvány miatt. Az új információk szerint a négy eszköz közül kettő később indulhatna a gyártásba. A DigiTimes tegnapi beszámolójában állítja, hogy mind a 6,1 hüvelykes iPhone 12 Max, mind a 6,1 hüvelykes iPhone 12 Pro gyártása a tervek szerint július-augusztusban kezdődik. Ez kb. egy hónappal elmarad a hagyományos Apple ütemezésétől, így megerősíti a későbbi bejelentés, illetve főként piacra kerülésről szóló egyre több pletykát.

Az 5,4 hüvelykes iPhone 12 és a 6,7 hüvelykes iPhone 12 Pro Max várhatóan csak az év későbbi szakaszában fog ténylegesen megjelenni. A DigiTimes nem adott meg konkrét ütemtervet, de augusztus-szeptember valószínűnek tűnik ebben a szakaszban. Ennek eredményeként a vásárlóknak szakaszos kiadást kell várniuk. Az iPhone 12 Max és az iPhone 12 Pro vásárlására legkorábban októberben lesz lehetőség, ám az iPhone 12 és iPhone 12 Pro Max valószínűleg novemberig nem készülnek el.

Júliusban indul az iPhone 12 gyártása

Az Apple korábban elosztott bevezetési ütemterveket követett 2017-ben és 2018-ban az iPhone X és az iPhone XR esetében, amelyek november elejéig és október végéig elhalasztották a modellek tényleges elérhetőségét. Idén ez az első alkalom majdnem egy évtized alatt, amikor a vállalat visszaszorította az összes eszközt. Akárcsak az iPhone X és iPhone XR késések esetében, a szokásos iPhone 12 és a csúcskategóriás iPhone 12 Pro Max frissített kijelzői állítólag a későbbi kiadási ütemezésük oka.

Míg a 6,1 hüvelykes iPhone 12 Max és iPhone 12 Pro külön érintőképernyő-áramköri réteget tartalmaz, amely könnyen beszerezhető a szállítóktól, az 5,4 hüvelykes iPhone 12 és 6,7 hüvelykes iPhone 12 Pro Max várhatóan Y-OCTA technológiát fog használni. Ez utóbbi megszünteti a dedikált réteg igényét azáltal, hogy lehetővé teszi az érintőképernyő áramkörének közvetlen mintázatának használatát az OLED panelen. Az előnyök között szerepel a vékonyabb panel és az alacsonyabb költség, de úgy tűnik, hogy a változás kissé lelassította a termelést.

Júliusban indul az iPhone 12 gyártása

Egyes hírek szerint mind az 5,4, mind a 6,7 hüvelykes kijelzőket a Samsung gyártja, ám Jon Prosser elemző szerint a kisebb OLED képernyőt valójában a kínai BOE vállalat gyártja. Állítólag az Apple szándéka, hogy csökkentse a költségeket. Mindkét panel nagy előrelépést jelent fejlesztések tekintetében az iPhone 11 és a 11 Pro-hoz képest, pontosabb színek, vékonyabb előlapok és a nagyobb panelen valószínűleg 120 Hz-es ProMotion technológia révén. A vizuális változtatásokon kívül, ami magában foglal egy iPhone 4-szerű lapos keretet is, az Apple több frissítést tervez a belső értékekben is.

Ennek megfelelően megjelenik az A14 Bionic lapkakészlet, amely várhatóan integrálja az 5G-s modemet. Az iPhone 12 és az iPhone 12 Max modellek Sub-6GHz támogatással, míg a Pro modellek mmWave technológiával is érkeznek, ez utóbbi javítja az kapcsolat minőségét városi területeken. A teljes iPhone 12 sorozat minimum 128 GB belső tárhellyel várható, szokás szerint bővítésre nem lesz lehetőség, ám a vásárlók számára elérhető 256 és 512 GB-os változatoknak is kell lenniük a kínálatban, ez utóbbi csak a Pro modellek kiváltsága lesz.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen alkalmazást használ leggyakrabban üzenetküldésre?


sima SMS
Instagram
Messenger
Signal
Viber
Whatsapp
Egyiket sem
Mást használokKorábbi szavazások eredményei