Jobb kamerák, letisztult dizájn, itt a Samsung Galaxy Z Fold4

2022.08.11| GSM Arena

A Samsung szerint a Galaxy Z első két generációja határozta meg az összecsukható kategóriát, a harmadik generációs Z Fold pedig a tartósság, a többfeladatos munkavégzés és az S Pen támogatás javítására összpontosított.

Megérkezett a sorozat negyedik Foldja jobb ergonómiával, még több funkcióval és figyelemre méltó kamerafejlesztésekkel. A Samsung Galaxy Z Fold4 3,1 mm-rel rövidebb elődjénél, de nem szélesebb – összecsukva pontosan ugyanannyi 67,1 mm. A vékonyabb keretek azonban lehetővé tették a Samsung számára, hogy 2,7 mm-rel szélesítse a fedőlap kijelzőjét. Ez megváltoztatja a képarányát a nyurga 24,5:9-ről egy ésszerűbb (bár még mindig magas) 23:9-re.

Kinyitáskor az új modell 2 mm-rel szélesebb, de a „keret diéta” ismét lehetővé tette a cég számára, hogy 3,1 mm-rel szélesebb kijelzőt szereljen fel. A telefon maga is vékonyabb, 6,3 mm kinyitva és 15,8 mm összecsukva (szemben a 6,4 mm-rel és 16 mm-rel), és 8 grammal könnyebb is, a tömege 263 grammra csökkent.

Jobb kamerák, letisztult dizájn, itt a Samsung Galaxy Z Fold4

A Z Fold4 kijelző átlója továbbra is 7,6 hüvelyk, de a képarány most 6:5 (vs. 6,2:5). A korábbiakhoz hasonlóan ez a megjelenítő akár 120 Hz-es adaptív frissítési gyakorisággal és 1000 nit fényerővel rendelkezik. A kijelzőbe rejtett kamera a magasabb pixelsűrűség miatt még kevésbé vehető észre.

A keret Armor Alumíniumból készült, a külső kijelzőt és a hátlapot Gorilla Glass Victus+ védi. A telefon IPX8 besorolású a vízállóság szempontjából (akár 30 percre elmerülhet 1,5 méteres édesvízben). Mindkét új Z telefon független tanúsítvánnyal rendelkezik, hogy akár 200 000-szer is összecsukható.

Jobb kamerák, letisztult dizájn, itt a Samsung Galaxy Z Fold4

A hátlapon található hármas kamera a Galaxy S22 és S22+ modellektől származik. 50 MP-es fő modullal rendelkezik, nagyobb érzékelővel, amely 23%-kal több fényt rögzít. A kamera fejlesztései közé tartozik a továbbfejlesztett OIS és EIS is.

Az új 10 MP-es teleobjektív kamera a 3-szoros optikai nagyításnak köszönhetően (2-szeres helyett) közelebb hozza a dolgokat, a digitális „Space Zoom” pedig akár 30-szorosra is képes. A 12 MP-es ultraszéles kamera változott.

A fedlapon lévő kamera egy 10 MP-es egység (f/2.2), a kijelző alatti kamera pedig továbbra is a binningre támaszkodik a 4 MP-es képek (f/1.8) végeredményéhez.

Jobb kamerák, letisztult dizájn, itt a Samsung Galaxy Z Fold4

Az összehajtható forma lehetővé tesz néhány egyedi fényképezési módot. Például nagyításkor a kijelző felén egy „nagyítási térkép” látható, amely megkönnyíti a felvétel megkomponálását. A kettős előnézet két kijelzőjén a fotós és a téma is láthatja a felvételt, mielőtt lenyomná az exponáló gombot.

A Samsung Galaxy Z Fold4 nagy teljesítményű és hatékony Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlettel rendelkezik, 12 GB RAM-mal párosítva. A tárkapacitás 256 GB vagy 512 GB, egyes régiókban 1 TB opció is elérhető kizárólag a Samsung.com webhelyről.

Jobb kamerák, letisztult dizájn, itt a Samsung Galaxy Z Fold4

Az akkumulátor kapacitása ugyanaz, mint korábban, 4400 mAh. Míg a töltőrendszer ugyanazt a 25 W-ot biztosítja papíron, valójában gyorsabb, mint a tavalyi modell, 30 perces töltéssel a lemerült akkumulátor 50%-ra tölthető, a Z Fold3 viszont csak 33%-ra emelkedett tesztjeink során. A 15 W-os vezeték nélküli töltés is támogatott természetesen.

A Samsung partnereivel és egyedül dolgozott azon, hogy sokkal jobb szoftverélményt biztosítson. Most egy PC-szerű tálca található az alján (hasonlóan a DeX-hez), amely azonnali hozzáférést biztosít kedvenc alkalmazásaihoz, a legutóbbi alkalmazásokhoz és az egyenletes alkalmazáskombókhoz.

Jobb kamerák, letisztult dizájn, itt a Samsung Galaxy Z Fold4

Például használhatja egymás mellett a Facebookot és a Facebook Messengert (vagy akár három vagy több alkalmazást is egyszerre). Maga a Facebook a 7,6 hüvelykes képernyőre lett optimalizálva, és megjeleníti a teljes idővonalat, valamint a menüt.

A YouTube, a Netflix, a Disney+ és a Microsoft Teams úgy lett optimalizálva, hogy a lehető legjobbat hozza ki az összehajtható formából. Egyes alkalmazások különösen szeretik a nagy belső kijelzőt, pl. A Microsoft Outlook, Office és Teams, valamint a Google Meet programja táblagépszerű funkciókat kínál.

Jobb kamerák, letisztult dizájn, itt a Samsung Galaxy Z Fold4

Van Flex mód – félig összehajtva a telefon egy laptophoz hasonló helyzetben használható. Ez támogatja a kamerát a videohívásokhoz, nincs szükség állványra (bár kapható egy tok beépített állvánnyal). Azok az alkalmazások, amelyek natívan nem támogatják a Flex módot, a Flex Mode TouchPad előnyeit élvezik, amely a képernyő alsó felét érintőpaddá és parancsikonsávvá változtatja.

Jobb kamerák, letisztult dizájn, itt a Samsung Galaxy Z Fold4

Az S Pen egy új trükköt is megtanult, a szövegkivonást. Tegyük fel, hogy megtekinti valakinek a kapcsolatfelvételi adatait, és eltárolta a címét – csak jelölje ki a címet a ceruzával, és húzza át a Google Térképre a navigáció gyors elindításához. Olyan, mint a másolás és beillesztés, de az S toll könnyedségével és pontosságával.

A Samsung Galaxy Z Fold4 augusztus 26-án lesz elérhető, 1800 eurós áron a 12/256 GB-os verzió (a 12/512 GB-os 1920 euró, a 12 GB/1TB-os 2160 euró). Az előrendelések már elindultak.

A piacra dobáskor három színváltozat érhető el: a kiváló Phantom Black, az új bézs és a szürkezöld, amely a generáció jellegzetes színe.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEzek a telefonok verik az iPhone 14 Pro Max-ot

Ezek a telefonok verik az iPhone 14 Pro Max-ot

2023.04.18
| 9to5 Mac
Az Ookla Q1 2023-as mobil teljesítményjelentésének egy aspektusa az, hogy az egyes készülékek hogyan viszonyulnak egymáshoz.
Letaszították a trónról az iPhone 14 Pro Max-ot!

Letaszították a trónról az iPhone 14 Pro Max-ot!

2023.01.23
| 9to5mac
Az iPhone 14 Pro Max elveszítette a leggyorsabb letöltési sebesség koronáját két androidos készülékkel szemben!
Samsung Galaxy Z Fold4, Z Flip4 augusztus 10-én érkezik

Samsung Galaxy Z Fold4, Z Flip4 augusztus 10-én érkezik

2022.06.10
| GsmArena
Augusztusban három színben érkezik a Galaxy Z Fold4 és a Galaxy Z Flip4! Te melyiket választod?
Megjelent a Samsung One UI 5.1 szoftverfrissítés

Megjelent a Samsung One UI 5.1 szoftverfrissítés

2023.02.16
| Samsung
A szoftverfrissítés új funkciókat is biztosít azoknak a Galaxy felhasználóknak, akik több személyre szabhatóságot és kényelmet keresnek mobiljukban.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtamKorábbi szavazások eredményei