Jegy és bérlet is vehető MobilTárcával

2014.05.29| Telekom

Szolnokon a MobilTárca szolgáltatás teszteléséhez csatlakozott Telekom és Telenor ügyfelek próbálhatják ki Magyarország első mobil NFC-s tömegközlekedési jegyét és bérletét a Jászkun Volán helyi járatain.

Szolnokon a MobilTárca szolgáltatás teszteléséhez csatlakozott Telekom és Telenor ügyfelek próbálhatják ki Magyarország első mobil NFC-s tömegközlekedési jegyét és bérletét a Jászkun Volán helyi járatain. A tesztelők mobiltelefonjuk segítségével már nemcsak fizethetnek közel 16 ezer elfogadóhelyen, gyűjthetnek hűségpontokat a legnagyobb hipermarketekben, vagy színházi előadásokra, koncertekre, sportintézményekbe juthatnak be, hanem már a közösségi közlekedésben is használhatják.

"A Telekom szolnoki tesztelői március közepe óta, a Telenor tesztelői májustól használhatják a MobilTárca szolgáltatás közösségi közlekedési funkcióját. Az ehhez szükséges elektronikus jegy- és bérletkibocsátó rendszer, a Jászkun Volán járataira felszerelt kártyaolvasó eszközök és az ellenőri rendszer, a NetLock Kft. segítségével lett kifejlesztve a T-City Városkártya projekt keretében” – mondta Pukler Gábor, a Magyar Mobiltárca Szövetség elnöke.

Jegy és bérlet is vehető MobilTárcával

A Mobiltárca Szövetség célja, hogy a MobilTárcába bekerüljenek a leggyakrabban használt plasztik kártyáink. „Magyarországon a pénztárcánkat a legtöbbször a tömegközlekedés során vesszük elő, így logikus lépésnek tűnt számunkra, hogy a jegyeket és bérletet a MobilTárcánkban is tárolhassuk.” – mondta Lemák Gábor a szövetség főtitkára.

A MobilTárcát a Magyar Telekom, a Telenor, a Vodafone, a MasterCard, az OTP Bank és a SuperShop világszinten is példa nélkül álló közös munkájának köszönhetően lassan egy éve már több mint ezren tesztelik. A tesztidőszak alatt a fizetés és hűségpont gyűjtés mellett sportolni, illetve színházba, koncertre is lehet menni a MobilTárca segítségével. Napjainkig három földrészen, összesen húsz országban próbálták ki sikeresen a MobilTárcát érintésmentes fizetésre. A szolgáltatás kereskedelmi bevezetésére a tesztelési időszakot követően, 2014 végén kerül sor. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a tesztelők MobilTárcájukat gyakrabban használják, mint a plasztik bank-, vagy hűségkártyáikat.A cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Samsung Galaxy A51 128GB 4GB RAM Dual
Samsung Galaxy A51 128GB 4GB RAM Dual
EUmobil 90 480 Ft
TopMobil 90 490 Ft
Telepartner 90 500 Ft
Apple iPhone XR 64GB
Apple iPhone XR 64GB
UJGSM.HU A Mobiltelefon Futár! 199 300 Ft
i-Shop Webáruház 199 860 Ft
Telepartner 201 000 Ft
Samsung Galaxy A70 128GB 6GB RAM Dual A705
Samsung Galaxy A70 128GB 6GB RAM Dual A705
AQUA Webáruház 135 490 Ft
mysoft.hu 139 900 Ft
iPlaza.eu - Internet Pláza 139 900 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei