Itt a kínai nagyágyú, a Xiaomi Mi 11 Ultra!

2021.03.30| GSM Arena

A Xiaomi Mi 11 Ultra hatalmas kameraszenzorokat és két kijelzőt hozott, ebből egy a kameráknál foglal helyet.

A Xiaomi Mi 11 Ultra valóban megérdemli prémium nevet, nehéz eldönteni, hogy melyik a telefon legnagyobb erőssége, de talán a kamera. A hatalmas Samsung GN2 érzékelő a Mi 11 Ultrával debütál. 1/1,12”-ig ez a szériagyártásba került telefonokban valaha használt legnagyobb szenzor, emellett pedig az egyik legnagyobb pixellel rendelkezik, amelyet az elmúlt években láttunk - 1,4 µm-rel, mielőtt bárki megemlítené a „binning” szót. A GN2 valójában támogatja a 4 az 1-ben összekapcsolódást, amelynek tényleges pixelmérete 2,8 µm.

Itt a kínai nagyágyú, a Xiaomi Mi 11 Ultra!

Az érzékelő az optikai képstabilizálás (OIS) előnyeit élvezi és bemutatja a Dual Pixel Prot, amely javítja az autofókusz sebességét és pontosságát. Adott még a Smart ISO Pro is, amely HDR képeket képes rögzíteni egy pillanat alatt.

A Mi 11 Ultra hátlapjának két másik kamerája sem kevésbé lenyűgöző. A periszkóp lencse ötszörös optikai és 10-szeres hibrid zoomot kínál. Még jobb, hogy egy 48 megapixeles érzékelővel (IMX586) párosul, amely önmagában is meglehetősen nagy - 1/2,0”, 0,8 µm pixel (1,4 µm az összevonás után).

Itt a kínai nagyágyú, a Xiaomi Mi 11 Ultra!

Összehasonlításképpen: a Samsung Galaxy S21 Ultra 10 megapixeles 1/3,24” érzékelővel (1,22 μm) rendelkezik, ráadásul a Xiaomi telefonja 8K-t képes rögzíteni a periszkópján keresztül. Ennek a fényképezőgépnek is van optikai képstabilizátora, bár az objektív f/4.1-nél kissé sötét.

Következik az ultraszéles kamera, amelynek 128°-os lencséje és 48 megapixel felbontású, 1/2.0” érzékelője van (IMX586). Az objektív autofókusszal rendelkezik, makro fotók készítésére képes. A másik két hátlapi kamerához hasonlóan ez is képes 8K videofelvétel készítésére. Emellett mindhárom rendelkezik Éjszakai mód támogatással.

Itt a kínai nagyágyú, a Xiaomi Mi 11 Ultra!

Az akkumulátor a Xiaomi Mi 11 Ultra másik csúcs funkciója. Ez a telefonos szupergyors töltések átlagánál valamivel nagyobb, az 5000 mAh akkumulátort ugyanis 67W-os vezeték nélküli töltési támogatással is képes feltölteni. Ez megfelel a 67 W-os vezetékes töltésnek, mindkettő mindössze 36 perc alatt képes nulláról teljesen feltölteni az új zászlóshajót.

Ehhez a Xiaomi házon belül tervezett egy „6x szuper feltöltési” technológiát, beleértve egy egyedi chipet, amely lehetővé teszi a vezeték nélküli töltést 30V-on és egy többszintű áramszabályozási technológiát, amely 10%-kal gyorsítja a töltést. A telefon a 10W-os fordított töltést is támogatja.

Most már beszélhetünk a hétköznapibb funkciókról, úgymint a 6,81 hüvelykes AMOLED kijelző 1440p+ felbontással és Gorilla Glass Victus védelemmel. Ez 120Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik, de nem adaptív és adott a 480Hz-es érintéses mintavételi frekvencia.

Itt a kínai nagyágyú, a Xiaomi Mi 11 Ultra!

A képernyő a DisplayMate-től A+ értékelést kapott, köszönhetően a HDR10+, valamint a Dolby Vision támogatásnak. Ezenkívül jól kalibrált a DCI-P3 színtérhez és nagy fényerejű üzemmóddal rendelkezik 900 nit fényerőnél (a csúcs fényereje 1700 nit).

Itt a kínai nagyágyú, a Xiaomi Mi 11 Ultra!

Egy másik kiemelt funkció a Snapdragon 888 chipset jelenléte - nem várnánk kevesebbet egy zászlóshajótól. A Xiaomi ehhez új, háromfázisú hűtőrendszert csatlakoztatott,  12 GB LPDDR5 RAM-ot, valamint 256 GB UFS 3.1 tárhelyet adott hozzá. A chipset tripla IPS-ét teljes mértékben kihasználják, lehetővé téve a Mi 11 Ultra számára, hogy mindhárom kamerával egyszerre tudjon fényképezni.

A Mi 11 Ultra sztereó hangszórókkal rendelkezik, amelyeket Harman Kardon alkotott meg, ehhez Hi-Res Audio tanúsítvánnyal is rendelkezik, ám jack csatlakozó nincs. Fülhallgatóhoz leginkább a Bluetooth 5.2 kapcsolatot ajánljuk. A telefon további funkciói a dual SIM 5G, a Wi-Fi 6E, az NFC és az infra.

Itt a kínai nagyágyú, a Xiaomi Mi 11 Ultra!

Az Ultra hátlapja kerámiából készült, fekete és fehér színben lesz kapható. Ez egy olyan anyag, amelyet a Xiaomi alkalmanként, különleges telefonokhoz használ csak. A készülék IP68 besorolású, vagyis pormentes és fél órán át 1,5 m víz alá merülhet (egyébként a Mi 11 Ultra és a Pro a Xiaomi IP68 besorolású telefonja).

A Xiaomi Mi 11 Ultra ára 1200 euró lesz Európában, hamarosan a boltokban beszerezhető, ennyiért a 12/256 gigabájtos modellt kapjuk. Ha biztonságban akarja tartani a gyönyörű kerámia hátlapot, beszerezhet hozzá egy vegán bőrtokot kék és narancs színben vagy egy tükrös előlapú flip tokot.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Brutális, 8 perc alatt tölt a Xiaomi 210W-os töltője!

Brutális, 8 perc alatt tölt a Xiaomi 210W-os töltője!

2022.09.06
| Xiaomi Today
A Xiaomi 210W-os gyorstöltőjével új rekordot állított fel 0%-ról 100%-ra 8 perc alatt.
Itt a kínai nagyágyú, a Xiaomi Mi 11 Ultra!

Itt a kínai nagyágyú, a Xiaomi Mi 11 Ultra!

2021.03.30
| GSM Arena
A Xiaomi Mi 11 Ultra hatalmas kameraszenzorokat és két kijelzőt hozott, ebből egy a kameráknál foglal helyet.
MIUI13: Itt az új Xiaomi operációs rendszer

MIUI13: Itt az új Xiaomi operációs rendszer

2022.01.27
Jobb felhasználói élményt, testreszabhatóságot és hatékonyabb működést hoz a MIUI 13
Xiaomi Mi 11 Ultra: mini kijelzővel a hátlapon?

Xiaomi Mi 11 Ultra: mini kijelzővel a hátlapon?

2021.02.13
| Phone Arena
A kínai gyártó hamarosan talán bejelentésre kerülő Mi 11 Ultra modellje aprócska kijelzővel rendelkezik a kamera betétben.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei