Hé Google! Add vissza a GMS-t a Huaweinek!

2023.04.22| Huawei Central

A Huawei már 2019 óta nem használhatja a Play Áruházat és a Google Mobile Services (GMS) csomagot az új telefonjaiban, és a Google túlságosan is támaszkodik a Samsungra az Android ökoszisztéma fejlesztése terén. Azonban az elmúlt események miatt a szoftvercég újra fontolóra veheti politikáját.

Az elmúlt három év során a Google és a Samsung számos partnerséget kötött az Android alkalmazások fejlesztése érdekében és azok megjelenése érdekében a Galaxy készülékeken. Ugyanakkor a Samsung megszilárdította a pozícióját az egyetlen Android telefon gyártóként a világon.

Azonban a koreai vállalat új döntést hozott, amely megdöbbentette a Google alkalmazottait, még ha ez végül nem is valósul meg. Eközben a Huawei jelentős könnyebbséget hozhatna a Google-nek, ha rendelkezne a Google alkalmazásokkal.

Mit csinál a Samsung?

Egy korábbi jelentés szerint a Samsung azon gondolkodik, hogy a böngészőjében megváltoztatja a keresőmotort, és a Microsoft Bing-et használná a Google helyett. A jelentés szerint a Google "pánikba esett" az ilyen hírek hallatán. Fontos megjegyezni, hogy ez az információ jelenleg nem hivatalosan megerősített a Samsung részéről. Azonban már megrendülhetett a Google bizalma.

Hé Google! Add vissza a GMS-t a Huaweinek!

A Google-nek szüksége van a Huawei-re, és a Huawei-nak szüksége van a GMS-re

2019-ben az Egyesült Államok a Huawei-t felvette az Entity Listre, avagy a listára, amin azok a cégek állnak, akikkel tilos amerikai cégeknek együttműködni és felbontotta a Google-lal kötött partnerséget. Azóta új Huawei telefonok jelentek meg a Google alkalmazások nélkül.

Az Intel és a Qualcomm is kérelmezte a licencet, hogy technológiákat szállíthassanak a Huawei számára, és engedélyt kaptak erre. Azonban a Google hallgatott, és elveszítette az Android ökoszisztéma és a Google Mobile Services (GMS) egyik fő támogatóját.

2020-ra a Huawei lett az első a globális okostelefon-szállítási ranglistán. Az Samsung helyét vette át, ami az elmúlt 10 évben nem történt meg más okostelefon-gyártónál.

Miután a Huawei kiszorult a top telefongyártók közül, a Google egyirányú utat választott a Samsunggal. Azonban a túlzottan a Samsungra való támaszkodás most visszafelé sül el az amerikai vállalat számára.

Most a Huawei a Huawei Mobile Services (HMS) nevű saját alkalmazás-ökoszisztémára törekszik, és az új telefonokat előre feltölti saját mobilalkalmazásaival. Ez a stratégia jól működik a hazai piacon. Mégis, a nemzetközi piacokon a Google-ön felnőtt felhasználók keresik a Google-alkalmazások Huawei készülékeken való használatának módját.

A Huawei hatalmas potenciállal rendelkezik, és még a zord körülmények után sem adta meg magát. Ezért a Google-nek vissza kellene találnia a Huawei-hez, hogy csökkentse némi aggodalmát a Samsunggal szemben, amely most az ökoszisztémáját irányítja.

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei