Miért észlelik a Huawei telefonok vírusként a Google alkalmazást?

2023.11.02| Huawei Central
Címkék:

Huawei

,

Google

,

vírus


A közelmúltban a Huawei telefonokon egy hirtelen vírusfigyelmeztetés pánikba ejtette a felhasználókat a Google alkalmazás miatt, de miért történik ez?

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A felhasználók az eszközön belüli fenyegetésről szóló értesítést kapnak a Google alkalmazással kapcsolatban. A rendszer azt állítja, hogy ezt az alkalmazást a TrojanSMS-PA vírus „fertőzte meg”, és a felhasználó beleegyezése nélkül küldhet SMS-t személyes adatokkal.

Ez a probléma az összes 2019 előtt piacra dobott, Google Mobile Services (GMS) tanúsítvánnyal rendelkező okostelefonon megjelent.

A Huawei P30 Pro, P20 sorozat, P10, Mate 20 sorozat és más korábban piacra dobott telefonok felhasználói jelentettek ilyen problémákat a Google ügyfélszolgálati fórumán, a Redditen és az X-en (ex-Twitter).

Miért észlelik a Huawei telefonok vírusként a Google alkalmazást?

Miért jelenítik meg a Huawei telefonok a Google alkalmazást trójai vírusként?

A Huawei nemrég reagált erre az egész vitára:

„A Huawei szerint a víruskereső és -eltávolító motorjuk az Avasttól származik. A vírusfigyelmeztetés kiváltását a Google alkalmazás bizonyos módosításai által okozott véletlen műveleteknek tulajdonítják. A Huawei aktívan foglalkozik ezzel a problémával, és dolgozik a megoldásán.” – mondta a Huawei.

Az Avast egy rosszindulatú program- és víruskereső szoftver, amely számos eszközplatformon elérhető. A Huawei okostelefonok globális egységei Avast víruskeresővel rendelkeznek az Optimizer alkalmazásban.

Miért észlelik a Huawei telefonok vírusként a Google alkalmazást?

Nyissa meg az Optimalizáló alkalmazást, és érintse meg a „Víruskeresés” lehetőséget a jobb alsó sarokban. Látni fog egy rövid leírást, amely így szól: „Az eszköz automatikusan keresi és eltávolítja a vírusokat. Értesítést kap, ha fenyegetést észlel."

A képernyő alján a „Powered by AVAST” felirat is látható. Ez teljesen normális, mivel néhány telefon előre telepített Kaspersky biztonsági funkcióval rendelkezik.

Az Optimizer alkalmazás beállításai azonban azt mutatják, hogy az Avast képes automatikusan, Wi-Fi-n keresztül letölteni az új vírusleírásokat a telefonra. Bár több lehetőség is van az automatikus frissítés funkció letiltására, de a „Csak Wi-Fi” alapértelmezés szerint be van állítva az okostelefonokon.

Egyszerűen fogalmazva, a vírusdefiníció egy identitás-adatbázis, amelyet a víruskereső programokban használnak a vírus észlelésére a gazdagépen. Ez a meghatározás naponta, hetente vagy a biztonsági megoldás szolgáltatója szerint frissül.

Miért észlelik a Huawei telefonok vírusként a Google alkalmazást?

Mik az új változások a Google alkalmazásban?

Egyelőre nem állnak rendelkezésre részletek a Google alkalmazásban bekövetkezett változásokról, amelyek ezt az egész problémát kiváltották, de hamarosan várhatunk egy nyilatkozatot.

Végül a probléma inkább az Avast oldaláról származhat, és „látszólag” semmi köze a telefon firmware-éhez vagy hardveréhez. Ez a dolog vagy a legújabb Optimizer frissítésből, vagy az Avast vírusdefinícióból származik, ami pánikba ejti a Huawei felhasználókat. A megoldás egyébként a frissítésig, hogy az utolsó Google frissítést törölni kell és helyreáll a rend.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei