Baj van, lejárt a Huawei licensze

2020.08.17| 9to5Google

A Huawei licence lejárt, ez pedig azzal fenyeget, hogy leállnak az Android frissítések a jelenleg még elvileg támogatott telefonokra.

Már egy éve, hogy a Trump által indított amerikai tilalom majdnem teljesen elvágta a Google-t a Huawei-től, de a folyamatban lévő és megújított licenc lehetővé tette a két vállalat számára, hogy együttműködjenek és továbbra is támogassák a már a fogyasztók kezében lévő telefonokat Android frissítésekkel. Most azonban az engedély veszélybe került.

A Washington Post jelentése szerint múlt csütörtökön lejárt az általános licenc, amely lehetővé tette a Google számára, hogy a Huaweivel együtt dolgozzon a jelenlegi telefonok karbantartásában. Technikai szempontból az engedély célja az volt, hogy segítséget nyújtson az Egyesült Államok vidéki közösségeinek, amelyek hálózata a Huawei berendezéseken alapul és időt adjon új felszerelések beszerzésére.

Baj van, lejárt a Huawei licensze

Egy e-mailben az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma kijelentette, hogy az engedély „lehetőséget adott a Huawei készülékek felhasználóinak és a távközlési szolgáltatóknak az eszközök és a meglévő hálózatok ideiglenes üzemeltetésére, miközben felgyorsította az alternatív szállítókra való áttérést”. Az engedély lejárta azt is jelenti, hogy a Google nem küldhet szoftverfrissítéseket a Huawei mobiltelefonokra, amelyek a Google Android operációs rendszerén futnak.

A Huawei-eszközök Android frissítéseivel kapcsolatban a Google megerősítette, hogy ez a már lejárt licenc lehetővé tette a társaság számára a jelenlegi Huawei okostelefonok és táblagépek támogatását. A vállalat rámutatott egy februári nyilatkozatra is, amely megvitatta ezt a támogatást, és azt is tanácsolta az ügyfeleknek, hogy ne használjanak Google alkalmazásokat új Huawei eszközökön.

Az új eszközökkel, amelyek a bevezetés óta nélkülözik a Google appjait és szolgáltatásait, majd a rossz hírrel, miszerint elfogytak a saját fejlesztésű, kiváló Kirin chipek és nincs opciója a Huawei-nek tovább gyártani őket, valamint így, hogy a régebbi eszközöknek nem egyértelmű a jövőjük, a dolgok egyszerűen nem igazán rózsásak a Huawei okostelefon-üzletének szempontjából.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei