Baj van, lejárt a Huawei licensze

2020.08.17| 9to5Google

A Huawei licence lejárt, ez pedig azzal fenyeget, hogy leállnak az Android frissítések a jelenleg még elvileg támogatott telefonokra.

Már egy éve, hogy a Trump által indított amerikai tilalom majdnem teljesen elvágta a Google-t a Huawei-től, de a folyamatban lévő és megújított licenc lehetővé tette a két vállalat számára, hogy együttműködjenek és továbbra is támogassák a már a fogyasztók kezében lévő telefonokat Android frissítésekkel. Most azonban az engedély veszélybe került.

A Washington Post jelentése szerint múlt csütörtökön lejárt az általános licenc, amely lehetővé tette a Google számára, hogy a Huaweivel együtt dolgozzon a jelenlegi telefonok karbantartásában. Technikai szempontból az engedély célja az volt, hogy segítséget nyújtson az Egyesült Államok vidéki közösségeinek, amelyek hálózata a Huawei berendezéseken alapul és időt adjon új felszerelések beszerzésére.

Baj van, lejárt a Huawei licensze

Egy e-mailben az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma kijelentette, hogy az engedély „lehetőséget adott a Huawei készülékek felhasználóinak és a távközlési szolgáltatóknak az eszközök és a meglévő hálózatok ideiglenes üzemeltetésére, miközben felgyorsította az alternatív szállítókra való áttérést”. Az engedély lejárta azt is jelenti, hogy a Google nem küldhet szoftverfrissítéseket a Huawei mobiltelefonokra, amelyek a Google Android operációs rendszerén futnak.

A Huawei-eszközök Android frissítéseivel kapcsolatban a Google megerősítette, hogy ez a már lejárt licenc lehetővé tette a társaság számára a jelenlegi Huawei okostelefonok és táblagépek támogatását. A vállalat rámutatott egy februári nyilatkozatra is, amely megvitatta ezt a támogatást, és azt is tanácsolta az ügyfeleknek, hogy ne használjanak Google alkalmazásokat új Huawei eszközökön.

Az új eszközökkel, amelyek a bevezetés óta nélkülözik a Google appjait és szolgáltatásait, majd a rossz hírrel, miszerint elfogytak a saját fejlesztésű, kiváló Kirin chipek és nincs opciója a Huawei-nek tovább gyártani őket, valamint így, hogy a régebbi eszközöknek nem egyértelmű a jövőjük, a dolgok egyszerűen nem igazán rózsásak a Huawei okostelefon-üzletének szempontjából.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Xiaomi Mi Band 7 most féláron, mindössze 18.000 forintért megvásárolható a Tomtop oldalán!

A Xiaomi Mi Band 7 most féláron, mindössze 18.000 forintért megvásárolható a Tomtop oldalán!

2022.06.01
| TomTop
A Mi Band 7 nagyobb kijelzővel, új funkciókkal és ugyanolyan olcsó árcédulával érkezik!
Íme a lista 2022 öt legkelendőbb okosórájáról!

Íme a lista 2022 öt legkelendőbb okosórájáról!

2022.06.13
| PhoneArena
Az Apple Watch Series 7 és az SE voltak a világ legkelendőbb okosórái az első negyedévben!
Még jobb lesz a Samsung Galaxy S22 kamerája

Még jobb lesz a Samsung Galaxy S22 kamerája

2022.06.09
A legújabb szoftverfrissítés a Galaxy S22 sorozat kameraszoftverét is érinti
A Blackview BL8800: világ első 5G-s hő- és éjjellátó strapafonja

A Blackview BL8800: világ első 5G-s hő- és éjjellátó strapafonja

2022.05.09
| (x)
A Blackview BL8800 sorozat (BL8800/BL8800 Pro) világpremierje május 23-án lesz! Addig is megosztunk pár érdekességet a strapafonról.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei