Baj van, lejárt a Huawei licensze

2020.08.17| 9to5Google

A Huawei licence lejárt, ez pedig azzal fenyeget, hogy leállnak az Android frissítések a jelenleg még elvileg támogatott telefonokra.

Már egy éve, hogy a Trump által indított amerikai tilalom majdnem teljesen elvágta a Google-t a Huawei-től, de a folyamatban lévő és megújított licenc lehetővé tette a két vállalat számára, hogy együttműködjenek és továbbra is támogassák a már a fogyasztók kezében lévő telefonokat Android frissítésekkel. Most azonban az engedély veszélybe került.

A Washington Post jelentése szerint múlt csütörtökön lejárt az általános licenc, amely lehetővé tette a Google számára, hogy a Huaweivel együtt dolgozzon a jelenlegi telefonok karbantartásában. Technikai szempontból az engedély célja az volt, hogy segítséget nyújtson az Egyesült Államok vidéki közösségeinek, amelyek hálózata a Huawei berendezéseken alapul és időt adjon új felszerelések beszerzésére.

Baj van, lejárt a Huawei licensze

Egy e-mailben az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma kijelentette, hogy az engedély „lehetőséget adott a Huawei készülékek felhasználóinak és a távközlési szolgáltatóknak az eszközök és a meglévő hálózatok ideiglenes üzemeltetésére, miközben felgyorsította az alternatív szállítókra való áttérést”. Az engedély lejárta azt is jelenti, hogy a Google nem küldhet szoftverfrissítéseket a Huawei mobiltelefonokra, amelyek a Google Android operációs rendszerén futnak.

A Huawei-eszközök Android frissítéseivel kapcsolatban a Google megerősítette, hogy ez a már lejárt licenc lehetővé tette a társaság számára a jelenlegi Huawei okostelefonok és táblagépek támogatását. A vállalat rámutatott egy februári nyilatkozatra is, amely megvitatta ezt a támogatást, és azt is tanácsolta az ügyfeleknek, hogy ne használjanak Google alkalmazásokat új Huawei eszközökön.

Az új eszközökkel, amelyek a bevezetés óta nélkülözik a Google appjait és szolgáltatásait, majd a rossz hírrel, miszerint elfogytak a saját fejlesztésű, kiváló Kirin chipek és nincs opciója a Huawei-nek tovább gyártani őket, valamint így, hogy a régebbi eszközöknek nem egyértelmű a jövőjük, a dolgok egyszerűen nem igazán rózsásak a Huawei okostelefon-üzletének szempontjából.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei