Elindult az EU védettséget igazoló rendszere

2021.07.01| 9to5Mac

Mától hivatalosan is él az EU oltást igazoló alkalmazása, hazánkban az EESZT az, ami biztosan jól használható.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az EU digitális oltási útlevele ma már él, amely lehetővé teszi, hogy az Európai Unió mind a 27 országából érkező utazók okostelefonjukkal bizonyítsák, hogy beoltották őket, negatív eredményt kaptak, vagy felépültek a COVID-19-ből.

Az EU Digital COVID Certificate néven a reptéri szkennerek lehetővé teszik az egyedi QR-kód olvasását, ezzel igazolva, hogy eleget tesz egy vagy több utazási követelménynek.

A BBC News szerint összesen 31 ország ismeri el

  • Elérhető és elismert az EU mind a 27 tagállamában - plusz Svájcban, Izlandon, Norvégiában és Liechtensteinben.
  • Ingyenes - és minden uniós állampolgár, valamint a tagállamokban legálisan tartózkodó vagy ott élő (más tagállamokba történő utazás jogával rendelkező) nem uniós állampolgárok letölthetik vagy megszerezhetik papír verzióban is.
  • Néhány ország már önkéntes alapon használta a tanúsítványt - de hivatalosan július 1-jétől vezetik be, hathetes bevezetési időszakkal.

Az EU szerint a tanúsítvány megkönnyíti a belépést a tagországokba

Az EU digitális COVID igazolásának ellenőrzési folyamata így nagyon gyors és segít megelőzni a hamis igazolások használatát az egész EU-ban. Az EU-n belüli utazás során az érvényes EU digitális COVID-tanúsítvány tulajdonosait elvben nem szabad vizsgálni vagy karantén alá vetni.

Elindult az EU védettséget igazoló rendszere

Az adatvédelem a tanúsítvány specifikációjának kulcsfontosságú része volt. A kód egyedi azonosítót tartalmaz, valamint egy linket a hivatalos szervhez, amely ellenőrizni tudja az állapotodat. Ez lehet egy egészségügyi hatóság, kórház vagy tesztközpont által tartott adatbázis. A szkenner ellenőrzi, hogy a kód érvényes-e és lehetővé teszi az ellenőrzés során kapott információk átadását, de egyetlen adatot sem őriz meg.

Anglia saját digitális tanúsítvánnyal rendelkezik, amely elérhető az NHS alkalmazásban. El fogja ismerni az EU az NHS Covid Pass-t? Még nem - de egyes országok, például Görögország és Spanyolország már elfogadják.

Az EU szerint azon dolgozik, hogy digitális tanúsítványa kompatibilis legyen az EU-n kívüli országok hasonló termékeivel. Ha egy nem uniós tanúsítvány megfelel az EU „szabványainak és rendszereinek”, akkor az EU dönthet úgy, hogy mind a 27 tagállama elfogadja azt.

Skóciának és Walesnek még nincs saját digitális tanúsítványa, csak papír. Ugyanez a helyzet Észak-Írországgal e hónap közepétől. A papír igazolásoknak ugyanúgy működniük kell. Az IATA Travel Pass is ugyanúgy működik, és hasonlóan kompatibilisnek kell lennie az EU digitális oltóanyag-útlevelének olvasására tervezett szkennerekkel.

Az oltások kulcsfontosságúak az országok újranyitásához az utazáshoz, mivel drámai módon csökkentik a fertőzés kockázatát.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei