Mobil Covid-19 tesztet fejlesztettek

2021.03.07| https://www.connexionfrance.com/French-news/10-minute-mobile-phone-Covid-tests-d

Mindössze 10 perces mobiltelefon Covid teszteket fejlesztettek ki Franciaországban.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A technológia néhány héten belül elkészül, de a kutatók továbbra is partnereket keresnek a gyártókkal a nagyüzemi gyártás érdekében. A Lille-i Egyetem kutatói egy új, gyors Covid-19 teszten dolgoznak, amely okostelefonhoz csatlakoztatható és körülbelül 10 perc alatt képes eredményt adni.

A rendszer a CorDial nevű bioszenzor kifejlesztésén alapul, amelyet a Covid-19 biomarkerek gyors felismerésére használnak. Egy észlelő csíkot csatlakoztatnak telefonhoz, ennek segítségével, ám a mintákat szakembereknek kell venniük.

Sabine Szunerits, a Lille-i Egyetem kémia professzora és a CorDial projekt egyik kezdeményezője elmondta, hogy körülbelül 10 perc múlva ad az újdonság pozitív vagy negatív eredményt. "Tesztünk negatív és pozitív PCR tesztek esetében is 88% körüli pontosságú, ami nagyon jó" - mondta a Franceinfo-nak.

A PCR tesztek a legmegalapozottabb tesztek a Covid-19 számára, nagy pontosságuk miatt. A munkacsoport honlapja kijelenti, hogy a CorDial tesztek „kiváló érzékenységet és pontosságot mutatnak”. "A CorDial kielégíti a gyors diagnózis lehetőségét sürgősségi ellátási helyzetekben (felvétel, kórházi ápolás, invazív és sebészeti beavatkozások stb.)” - áll a honlapon. Szunerits professzor elmondta: „Jelenleg javítjuk az eljárást és ha minden jól megy, akkor ezt a tesztet nyállal lehet elvégezni. Jelenleg kivétel nélkül megerősítjük a kapott eredményeket PCR tesztekkel”.

Mobil Covid-19 tesztet fejlesztettek

Elmondta, hogy a technológia néhány héten belül készen áll, és a kutatók most egy gyártóval akarnak együttműködni a tesztek tömeges gyártásában. "Jelenleg mindent a laboratóriumban csinálunk, így hetente 1000 tesztet sikerül elérnünk, de többet nem" - mondta. „Még nem vettük fel a kapcsolatot a kormánnyal, de ha nem találunk gyártót, felvesszük a kapcsolatot velük.” A CorDial projekt tavaly kapott támogatást az Európai Bizottságtól.

 

Új típusú Covid-tesztet fejlesztenek az Indiai-óceán francia Réunion-szigetén, amely képes lesz észlelni a Covid-19 brit változatát. A RunCov nevű tesztet a Réunion-i Centre de coopération internationale en recherche agronomique pour le développement (CIRAD) fejlesztette ki. Ez állítólag ugyanolyan pontos, mint a PCR-vizsgálatok, de 30 perc alatt eredményt hozhat. A PCR vizsgálatok laboratóriumban több órás elemzést igényelnek.

Egy másik típusú vizsgálat - az antigén tesztek - gyorsan eredményeket biztosítanak, de kevésbé megbízhatóak. „A RunCov önellátó, 90% körüli érzékenységgel, még alacsony vírusterhelés mellett is, ami jelentősen csökkenti a hamis negatív betegek valószínűségét" - mondta Éric Jeuffrault, a CIRAD regionális igazgatója a Libération újságnak.

Ennek az új tesztnek lehetővé kell tennie a Franciaországban terjedő Egyesült Királyság-variáns kimutatását is. A francia egészségügyi minisztérium most felvette a RunCov-ot az elérhető vizsgálatok listájára, és a lyoni Centre National de Référence des Virus kedvező jelentést adott ki róla.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei