Biztonságosabbak lesznek a Samsung mobilok

2013.09.04| Lookout

A nagyobbik dél-koreai gyártó úgy döntött, minden új androidos okostelefonján gyárilag megtalálható lesz antivírus program.

A nagyobbik dél-koreai gyártó úgy döntött, minden új androidos okostelefonján gyárilag megtalálható lesz antivírus program. A Wall Street Journal információi szerint a Lookout alkalmazása kerül a Samsung okostleefonokra, mivel egy 2012-es, amerikai minisztériumi jelentés kimutatta, hogy a telefonos vírusok hetvenkilenc százaléka az Android rendszert célozták meg. Tekintve, hogy az okostelefonok szinte mindig működnek és dolgoznak, így a hackerek gyorsan juthatnak személyes adatokhoz vagy pedig a felhasználóknak magas telefonszámát generálhatnak a háttérben küldött emelt díjas szolgáltatások megrendelése esetén.

Biztonságosabbak lesznek a Samsung mobilok

A Samsung által előre telepített antivírus program megerősíti a vállalati felhasználókat abban, hogy a Samsung KNOX üzleti szolgáltatáscsomag még biztonságosabb lesz. Adrian Ludwig, az Android egyik vezető mérnöke elárulta, szerintük felesleges ez a lépés, ennek ellenére úgy véljük, mégis hasznos, elég emlékezni csak a legutolsó, „fertőzött”, avagy kártékony kamera alkalmazásra, amely a Playre is felkerült, mely telepítés után csak bizonyos weboldalakat engedett megnyitni. A Lookout programja minden telepíteni kívánt alkalmazást és letöltést ellenőriz, kártevők után kutatva. A program állandó háttérben futásának ára az akkumulátor napi üzemidejéből mintegy három-öt százalék.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei