Búcsú az edge-től és elképesztő fényes lesz a Samsung Galaxy S24 Ultra kijelzője

2023.08.29| Android Authority

Közel egy évtized óta ez lehet az első alkalom, hogy nem ívelt kijelzővel rendelkező Samsung zászlóshajót kapunk.

Újabb kiszivárgások szerint a Galaxy S24 Ultra kijelzője 750 nittel fényesebb lehet a Galaxy S23 Ultra kijelzőjénél a fényerő csúcsértékét tekintve. Továbbá a kiszivárgások arra utalnak, hogy a Samsung elhagyhatja az ikonikus ívelt kijelzőt. Ehelyett a Galaxy S24 Ultra a sík kijelzőt választhatja.

Búcsú az edge-től és elképesztő fényes lesz a Samsung Galaxy S24 Ultra kijelzője

A Samsung Galaxy S23 Ultra jelenleg az egyik legjobb kijelzővel rendelkezik csúcsmobilon, amellyel fényerőben csak az Oppo Find X6 Pro, felbontásban pedig a Sony Xperia 1 V vetekszik. A Galaxy S24 szériától azt várjuk, hogy a Samsung érdemi fejlesztésekkel emelje a lécet. Úgy tűnik, a Samsung fényesebb és laposabb kijelzőt szeretne a Galaxy S24 Ultra kijelzőjével, ha hihetünk az új kiszivárgásoknak.

Ice Universe szerint a Samsung Galaxy S24 Ultra 6,78 hüvelykes kijelzővel érkezik majd, amely 3120×1440 pixel felbontással, 19,5:9-es képaránnyal és 2500 nit csúcsfényerővel rendelkezik. A képarányt tévesen 19,5:5-ben említették, de egy későbbi tweetben pontosították.

Búcsú az edge-től és elképesztő fényes lesz a Samsung Galaxy S24 Ultra kijelzője

Ha ezek valóban igazak, akkor a Galaxy S24 Ultra kijelzője 750 nittel lenne fényesebb (csúcsfényerőben), mint a Galaxy S23 Ultra (1750 nit), és megegyezne a Find X6 Pro csúcsfényerejével.

A szivárgás nem említi ezt, de hallottunk olyan állításokat, hogy a Samsung az M13 panelt használhatja, ami a 13. generációs nagy teljesítményű OLED panelre utal. Ezek a panelek állítólag vékonyabbak és energiatakarékosabbak.

A legnagyobb és legszembetűnőbb változás, amit láthatunk, hogy a Galaxy S24 Ultra lemondhat az ívelt kijelzőkről. Ehelyett egy olyan telefont kaphatnánk, amely lapos előlappal rendelkezik, hasonlóan ahhoz, amit a jelenlegi Galaxy S23 és Galaxy S23 Plus modelleken látunk. A Samsung azonban megtarthatja az Ultra éles sarkait az S24 Ultra esetében is, ezzel egyedi megjelenést kölcsönözve neki.

Búcsú az edge-től és elképesztő fényes lesz a Samsung Galaxy S24 Ultra kijelzője

Hasonló állításokat hallunk a Digital Chat Station nevű kiszivárogtatótól is, aki szerint a Galaxy S24 sorozat összes telefonja lapos kijelzővel érkezik.

Ha ez igaz, akkor hosszú évek óta ez lenne az első alkalom, hogy a Samsung abszolút csúcszászlóshajója lemond az ívelt kijelzőről. 2024 lehet az az év, amikor a Samsung zászlóshajó családjában (vagy akár a teljes okostelefon-családjában) egyáltalán nem lesznek hajlított kijelzős telefonok.

Búcsú az edge-től és elképesztő fényes lesz a Samsung Galaxy S24 Ultra kijelzője

A Samsung körülbelül egy évtizeden át lelkesen alkalmazta az ívelt kijelzőket a Galaxy S-sorozaton (kezdve a 2015-ben megjelent Galaxy S6 és Galaxy S6 Edge modellekkel), és még az egykori Note-sorozat is átment a ló túloldalára (a 2014-ben megjelent Galaxy Note Edge-del), és átvette az ívelt kijelzőket.

Az ívelt kijelzők azóta az okostelefonok "prémium" és "luxus" dizájnjának jelzőjévé váltak, az egyetlen figyelemre méltó kivonuló az Apple iPhone, amely várhatóan még az iPhone 15 szériával is a sík kijelzőket fogja folytatni. A sík kijelzőket vitathatatlanul könnyebb kézben tartani és használni, és nagyon jól játszanak a képernyővédőkkel és tokokkal.

Az okostelefon-ipar többi része a Samsung nyomdokaiba lépett, a legtöbb Pro és Ultra okostelefon ívelt kijelzővel érkezik. Érdekes lenne látni, hogyan reagál az iparág és a fogyasztók arra, hogy a Samsung esetleg visszavált a lapos kijelzőkre.

 

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

2023.10.03
| SamMobile
Néhány órával azután, hogy a szabványos Galaxy S24 nagyfelbontású renderjei kiszivárogtak az interneten, most minden oldalról láthatjuk az Ultra modellt rendereléseken és 360 fokos videón.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei