Bajban a Samsung? Itt a Meizu PRO 5 nagyágyú

2015.09.24| Phone Arena
Címkék:

Meizu PRO 5

,

Meizu

,

Pro 5


A kínai gyártó bejelentette legújabb zászlóshajóját, a fém házas és csúcs processzorral felvértezett Meizu PRO 5-öt, ezzel együtt a készülék a cég legdrágább és legjobb telefonja címet nyerte el.

A Meizu PRO 5 kijelzõje 5.7 colos, éppen akkora mint a Samsung Galaxy Note 3 vagy Samsung Galaxy Note 4 modelleké, bár csak full HD felbontást kapott, nem a manapság divatos QHD-t. A megjelenítõn egyébként 2.5D üveg található, ez védi a karcoktól, viszont azt is jelenti, hogy az oldalán enyhén kerekített. A Meizu nagyot ugrott minõségben, ami az anyaghasználatot illeti, hiszen a PRO 5 burkolata fém, az antennáknak kivágással. Elsõ ránézésre igen sok a hasonlóság az iPhone modellekkel, de azért mégsem egyértelmûen annak a másolása.

A névben a PRO jelzõ nem véletlen, a hardverre utal, hiszen Exynos 7420-as processzor dolgozik benne, pont az, ami a Samsung Galaxy S6 és a Samsung Galaxy Note 5 telefonokban, amelyek ma az legjobbak között vannak. A grafikus megjelenítésrõl a szintén felsõkategóriás Mali T760 MP8 GPU gondoskodik, RAM-ból pedig modelltõl függõen 3 vagy 4 gigabájtot kapnak a felhasználók, a belsõ tárhely 32 gigabájtos, UFS 2.0 – akárcsak a Samsung Galaxy S6 – és ebbõl kifolyólag nem bõvíthetõ.

A Meizu PR 5-ön Android 5.1 Lollipop rendszer fut, ezen pedig a Flyme 5 kezelõfelület található, amely a gyártó saját fejlesztésû, évek óta újított megoldása. A PRO 5 a megszokott internetkapcsolatokon kívül támogatja a 4G+ (300Mbps) hálózatot és a Voice over LTE (VoLTE) megoldást. MicroUSB portból C típusút kapott az újdonság, amely egyben támogatja a gyorstöltést is, a Meizu PRO 5 fél óra alatt akár hatvanöt százalékra is feltölthetõ nulláról.

Érdekes tudni, hogy a Meizu PRO 5 75 ezer pontot ért el az AnTuTu benchmark programban, és gyorsabban nyitja meg az alkalmazásokat mint a Xiaomi note-ja, a Sony Xperia Z3+ vagy több más csúcsmobil.

A kínai újdonság 21 megapixeles kamerát kap, a jó minõségû képekrõl pedig a Sony IMX230 1/2.4”-os szenzor gondoskodik 1.12 mikronos pixelekkel és a legújabb ISP-vel. A kamera elképesztõen gyorsan használható, mindössze 0.17 másodperc alatt fókuszál, köszönhetõen az érzékelõbe épített szenzornak. Ez valóban elképesztõ érték, hiszen még a fejlett, lézeres fókusznak is legalább 0.2 másodpercre van szükség ehhez. A bejelentésbõl kiderült, hogy a 4K videorögzítést is támogatja a PRO 5, méghozzá akár 120, akár 30fps értékkel.

A Meizu PRO 5 az elsõ készülék a tavalyi Meizu MX4 Pro után, amely támogatja a high-fidelity audio hangzást, egészen pontosan Hi-Fi 2.0 hangzást biztosít, köszönhetõen az ES9018 processzornak és az OPA1612 fejhallgató erõsítõnek. Kíváncsian várjuk, hogyan teljesít majd a való életben. A PRO 5 mellett a Meizu bemutatta az EP31 fülbe helyezhetõ headsetet, ezt külön értékesíti a telefontól, átszámítva mintegy 32 dolláros áron lehet megvásárolni.

Az új, Flyme 5 launchert alaposan átdolgozta a gyártó. Nincs hagyományos értelemben vett menü, minden a fõképernyõre kerül, a szép ikonok mappázhatók, valamint számos új animációt is tartalmaz a felület. Több alapvetõ funkció is megváltozott, így az alulról húzott swipe a multitasking menüt hozza elõ, méghozzá a Lollipopnál ismert kártyás grafikával. Új grafikát kapott több Meizu alkalmazás, így például a kamera is. A Meizu büszke arra, hogy az új Flyme 5 OS észrevehetõen gyorsabb elõdeinél, erre összehasonlítást is tett a bejelentésen a legnagyobb, kínai rivális Xiaomi mobilokkal. A Flyme 5 november 12-én jelenik meg, a béta változatot pedig egy hónappal elõbb is tesztelhetik az érdeklõdõk, legalábbis Kínában. A Meizu PRO 5-re három napra rá, tehát november 15-én érkezik a hivatalos frissítés. Maga a telefon egyébként a béta megjelenésekor, október 12-tõl megvásárolható lesz, ám sajnos egyelõre csak Kínában. Ott átszámítva 439 dollárt kérnek el a 3 gigabájt RAM-mal és 32 gigabájt tárhellyel ellátott modellért, míg a 4 gigabájt RAM-mal és 64 gigabájt tárhellyel felszerelt készülékért 486 dollárt kérnek el a távol-keleti országban.



További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ennyibe kerül az olcsó Redmi Note 12 széria itthon

Ennyibe kerül az olcsó Redmi Note 12 széria itthon

2023.03.30
| Xiaomi
A Redmi Note 12 sorozat a csúcskategóriára jellemző funkciókat hozott a felső-közép kategóriába agresszíven lent tartott árakkal.
Novemberben érkezik a Huawei Mate 30 duo

Novemberben érkezik a Huawei Mate 30 duo

2019.10.30
| GsmArena
A Huawei Mate 30 és Mate 30 Pro nagyszabású bemutatására Európában került sor, ám a kontinensen eddig egyik készülék sem jelent meg a boltok polcain.
P30 Pro: HarmonyOS-re frissül az Android

P30 Pro: HarmonyOS-re frissül az Android

2020.10.12
| Express
Egy friss hír szerint a Huawei P30 Pro tulajdonosai Harmony OS-re kell, hogy váltsanak, ha meg akarják kapni a friss funkciókat.
A Xiaomi bemutatja az új Redmi Note 12 Pro telefonokat: jobbak, mint valaha

A Xiaomi bemutatja az új Redmi Note 12 Pro telefonokat: jobbak, mint valaha

2023.03.24
| Phone Arena
A Xiaomi két új tagot jelentett be a Redmi Note sorozatba, a hosszú ideje futó, jó képességű és megfizethető árú androidos telefonok sorába.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei