A Xiaomi bemutatja az új Redmi Note 12 Pro telefonokat: jobbak, mint valaha

2023.03.24| Phone Arena

A Xiaomi két új tagot jelentett be a Redmi Note sorozatba, a hosszú ideje futó, jó képességű és megfizethető árú androidos telefonok sorába.

Az érdekes új kamerákkal és a dizájnt felölelő funkciókkal, amelyekkel a legtöbb középkategóriás telefonon sehol sem találkozhatunk, a Redmi Note 12 Pro és Redmi Note 12 Pro+ mindenképpen figyelemre méltó kiegészítői a Xiaomi 2023-as portfóliójának.

Ár és megjelenési dátum

  • A Redmi Note 12 Pro+ 500 eurónál kezdődik 8GB RAM-mal és 256GB tárhellyel.
  • A Redmi Note 12 Pro 20%-kal olcsóbb, 400 euróval, bár ez csak 6GB RAM-mal és 128GB tárhellyel kapható. 
  • A Redmi Note 12 - ez az 5G-s, nem az új 4G-s modell - további 100 euróval lejjebb indul, a 4/128 GB-os pedig 300 euróba kerül. 
  • A Redmi Note 12 4G 200 eurótól indul.

Kialakítás és kijelző

Az elegáns dizájnnal és a lapos kerettel, amely a lehető legtrendibb, mind a Redmi Note 12 Pro, mind a Pro+ határozottan a 2023-as évnek megfelelően néz ki. Három klasszikus színben (Polar White, Sky Blue és Midnight Black) kapható, mindkét készülék IP53-as fröccsenésálló és Gorilla Glass 5 üveggel büszkélkedhet az előlapon.

A Xiaomi bemutatja az új Redmi Note 12 Pro telefonokat: jobbak, mint valaha

Redmi Note 12 Pro+

Mindkét új Redmi Note telefonon az ujjlenyomat-olvasó közvetlenül az oldalra helyezett gombba beágyazott, így rendkívül gyorsan feloldja a telefont, ha ráhelyezzük a hüvelykujjunkat. Van fotóalapú arcfeloldás is. 

Ezek mellett mindkét telefonon kapunk infrát és 3,5 mm-es audiocsatlakozót is, a Xiaomi középkategóriás telefonjainak két jellegzetes tulajdonságát, amelyeket a termékcsalád rajongói kétségtelenül nagyra fognak tartani.

Az előlapon mindkét telefon nagyméretű, 6,67 hüvelykes Flow AMOLED kijelzővel büszkélkedhet, amely szabványos FHD+ felbontású, 1080×2400 pixel felbontású, 120 Hz-es frissítési frekvenciával, Dolby Vision és DCI-P3 támogatással, valamint megfelelő fényviszonyok mellett akár 900 nites csúcsfényerővel rendelkezik.

Hardver és teljesítmény

Mindkét telefon meghajtásáról ugyanaz a chipset gondoskodik, a 6nm-es, nyolcmagos MediaTek Dimensity 1080 chipset 2,6 GHz-es órajellel. A Redmi Note 12 Pro+ azonban egy kicsit lenyűgözőbb ebből a szempontból, mivel dedikált hőelvezetési megoldással felszerelt, egy nagy, 3000 mm2-es hőelvezetést használva. A Xiaomi legújabb készülékének fő hardveres szempontjait kiegészítve akár 8 GB LPDDR4X RAM, valamint akár 256 GB UFS2.2 tároló, amely nem bővíthető.

A Xiaomi bemutatja az új Redmi Note 12 Pro telefonokat: jobbak, mint valaha

Redmi Note 12 Pro 5G

Kamera

Bár mindkét telefon három kamerát mutat fel, a minőségben már nagyon nagy a különbség. A Redmi Note 12 Pro+ egy lenyűgöző, 200MP-es kamerával rendelkezik, hasonlóan ahhoz, amely a Galaxy S23 Ultrába került. Nagyméretű, 1/1,4 hüvelykes, 0,56um pixeles érzékelő hajtja, és a fényviszonyoktól függően kétféle pixel binninget használ, 4 az 1-ben vagy 16 az 1-ben.

A Redmi Note 12 Pro+ az első Redmi Note készülék, amely optikai képstabilizátorral is rendelkezik, ami remegésmentes fotókat és videókat biztosít. A számítógépes fényképezés és a különböző AI-alapú funkciók szintén nagy szerepet játszanak a Redmi Note 12 Pro+ esetében.

Eközben a Redmi Note 12 Pro egy valamivel kevésbé lenyűgöző 50MP F1.88 kamerával érkezik, amely 1/1,56"-os érzékelővel rendelkezik, amely quad-binninget használ. 

A kamera összeállítás többi része mindkét telefonon hasonló: kapunk egy 8MP-es ultraszéles F2.2 kamerát, valamint egy 2MP-es makró érzékelőt. Mindkét új Redmi Note telefon egy 16MP F2.45-ös előlapi 16MP-es F2.45-ös fényképezővel készít majd szelfiket.

Akkumulátor és töltés

Bár mindkét készülék ugyanazt az 5000 mAh-s akkumulátort kapja, nagy különbség van abban, hogy az egyes telefonok milyen gyorsan töltődnek. Míg a Redmi Note 12 Pro 67W-os töltési megoldással ellátott, addig a Redmi Note 12 Pro+ az, amely ellopja a show-t a szupergyors 120W-os vezetékes töltésével, ez  mindössze 19 perc alatt feltöltse a készüléket.

A legjobb azoban mégiscsak az, hogy a Xiaomi nem kényszerít arra, hogy külön vásároljon töltőt; minden telefon a megfelelő töltővel együtt érkezik a dobozban!

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ennyibe kerül az olcsó Redmi Note 12 széria itthon

Ennyibe kerül az olcsó Redmi Note 12 széria itthon

2023.03.30
| Xiaomi
A Redmi Note 12 sorozat a csúcskategóriára jellemző funkciókat hozott a felső-közép kategóriába agresszíven lent tartott árakkal.
Redmi Note 12 Pro Plus 5G teszt - a neve szerint csúcs

Redmi Note 12 Pro Plus 5G teszt - a neve szerint csúcs

2023.07.08
| Telefonguru
A csúcsot sejtető neve ellenére helyenként erősen kompromisszumos felső-középkategóriás telefon járt nálunk.
A Xiaomi bemutatja az új Redmi Note 12 Pro telefonokat: jobbak, mint valaha

A Xiaomi bemutatja az új Redmi Note 12 Pro telefonokat: jobbak, mint valaha

2023.03.24
| Phone Arena
A Xiaomi két új tagot jelentett be a Redmi Note sorozatba, a hosszú ideje futó, jó képességű és megfizethető árú androidos telefonok sorába.
108 megapixeles mobil 100 ezer forint alatt?

108 megapixeles mobil 100 ezer forint alatt?

2022.07.18
| (x)
Igazán különleges ajánlatunk van olvasóink számára, ugyanis a teljes ár majdnem feléért vásárolható meg az Infinix NOTE 12 Pro 5G.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei