Az iPhone 12 Pro a magasságodat is méri

2020.10.27| 9to5Mac

Nem tökéletes funkció ugyan, de az Apple iPhone 12 Pro LiDAR érzékelője akár valaki magasságát is képes megmérni.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A LiDAR (Light Detection and Ranging) segítségével háromdimenziós modell jön létre, bármit is nézzen az érzékelő. Ez lehetővé teszi a sokkal kifinomultabb kibővített valóság alkalmazásokat, valamint a gyorsabb fókuszt és a jobb bokeh funkciót a portréfotókban, mivel a kamera pontosan tudja, milyen távol vannak a háttérelemek.

A TNW szerint az Apple Measure alkalmazásával közel pontosan lehet megmérni valaki magasságát. A Measure app indítása az első lépés, majd győződj meg, hogy az a személy, akinek a magasságát meg szeretnéd mérni, teljesen keretben van. Itt légy türelmes, a programnak kell egy kis idő a munkához. Callum Booth elmondta, nem mindig 100%-ban pontos, de nagyon közel van hozzá.

Az iPhone 12 Pro a magasságodat is méri

A pontos mérés ellen dolgozik a haj alakja, kalap és az sem teljesen mindegy, hogy a telefonhoz képest hol áll a mérendő személy. Mindezek ellenére az iOS 12-ben debütál Measure eredménye lenyűgöző, egyébként korábbn, LiDAR nélkül is meglepően pontos volt.

Austin Mann utazási fotós megállapította, hogy a LiDAR szkenner segített a kamera fókuszálásában gyenge fényviszonyok mellett: „Ahogy az várható volt, volt némi fényképezőgép remegés és mozgás ezzel az instabil beállítással, de köszönhetően az éjszakai módú számítási varázslónak, a jobb OIS-nek, a gyorsabb ISO-nak és természetesen a LiDAR-nak, Esther még mindig éles és meglepően színes. A LiDAR remekül működött - később vettem csak észre, hogy egyszer sem tévesztette el a fókuszt, egész idő alatt az arcát figyelte.”

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Milyen gyakran cseréli a telefonját?


pár havonta
évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei