WhatsAppról mindenki Signalra vált

2021.01.12| Business Insider

A WhatsApp szerdán tájékoztatta a felhasználókat, hogy február 8-tól el kell kezdeni több személyes adat megosztását a Facebookkal.

A WhatsApp arról tájékoztatta felhasználóit, hogy bele kell egyezniük abba, hogy a Facebook és leányvállalatai február 8. után gyűjthetik WhatsAppos adatait - beleértve a telefonszámokat és a helyeket is -, vagy pedig elveszítik az alkalmazáshoz való hozzáférésüket. A WhatsApp azóta tisztázta, hogy ez csak az Európai Unión és az Egyesült Királyságon kívüli felhasználókat érinti és kijelentette, hogy a változás "semmilyen módon nem befolyásolja a barátokkal vagy családtagokkal küldött üzenetek magánéletét".

A Signal nevű, extra biztonságos üzenetküldő letöltései 4200%-kal emelkedtek, miután a WhatsApp bejelentette, arra kényszeríti a felhasználókat, hogy személyes, érzékeny adatokat osszanak meg a Facebookkal.

Az adatok azt mutatják, hogy ez hatalmas növekedést eredményezett a rivális titkosított üzenetkezelő alkalmazások, a Signal és a Telegram letöltéseiben.

A Signal 7,5 millió letöltést tapasztalt a múlt héten, ami 4200%-os növekedést jelent az előző héthez képest. A Telegram 9 millió letöltést regisztrált, ami 91%-os növekedést jelent. India volt a legnagyobb letöltési forrás mindkét szolgáltatás számára. A Signal 2,3 millió telepítést érzékelt Indiában - ez az összes új telepítés több mint 30%-a. India a Telegram 1,5 millió telepítését, vagyis az összes install 16%-át tette ki. A Signal esetében a második legnagyobb piac az USA volt, ahol a felhasználók körülbelül egymilliószor telepítették.

A WhatsApp bejelentését követően a Signal jelentős nyilvánosságot kapott és közéleti személyiségek, köztük Elon Musk és Edward Snowden, WhatsApp alternatívaként támogatták az alkalmazást. Musk tweetelt a "use Signal" -ról, amelynek váratlan mellékhatása volt, amikor egy független vállalat, a Signal Advance részvényeit 11.700% -kal szárnyalta.

A WhatsApp szerda óta kísérli eloszlatni az alkalmazás adatvédelmével kapcsolatos közvéleményt. "Helyesbíteni akarunk több pletykát és 100%-ban egyértelműek vagyunk, továbbra is end-to-end titkosítással védjük a privát üzeneteit" - áll a társaság hétfői közleményében.

"Szeretnénk tisztázni, hogy az irányelv-frissítés semmilyen módon nem befolyásolja a barátokkal vagy családtagokkal küldött üzenetek magánéletét. Ehelyett ez a frissítés tartalmazza a WhatsApp-on lévő üzleti üzenetküldéssel kapcsolatos változtatásokat, amelyek opcionálisak és további átláthatóságot nyújt arról, hogyan gyűjtünk és használunk adatokat."- tette hozzá a WhatsApp a GYIK-ben a weboldalán.

 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.