WhatsAppról mindenki Signalra vált

2021.01.12| Business Insider

A WhatsApp szerdán tájékoztatta a felhasználókat, hogy február 8-tól el kell kezdeni több személyes adat megosztását a Facebookkal.

A WhatsApp arról tájékoztatta felhasználóit, hogy bele kell egyezniük abba, hogy a Facebook és leányvállalatai február 8. után gyűjthetik WhatsAppos adatait - beleértve a telefonszámokat és a helyeket is -, vagy pedig elveszítik az alkalmazáshoz való hozzáférésüket. A WhatsApp azóta tisztázta, hogy ez csak az Európai Unión és az Egyesült Királyságon kívüli felhasználókat érinti és kijelentette, hogy a változás "semmilyen módon nem befolyásolja a barátokkal vagy családtagokkal küldött üzenetek magánéletét".

A Signal nevű, extra biztonságos üzenetküldő letöltései 4200%-kal emelkedtek, miután a WhatsApp bejelentette, arra kényszeríti a felhasználókat, hogy személyes, érzékeny adatokat osszanak meg a Facebookkal.

WhatsAppról mindenki Signalra vált

Az adatok azt mutatják, hogy ez hatalmas növekedést eredményezett a rivális titkosított üzenetkezelő alkalmazások, a Signal és a Telegram letöltéseiben.

A Signal 7,5 millió letöltést tapasztalt a múlt héten, ami 4200%-os növekedést jelent az előző héthez képest. A Telegram 9 millió letöltést regisztrált, ami 91%-os növekedést jelent. India volt a legnagyobb letöltési forrás mindkét szolgáltatás számára. A Signal 2,3 millió telepítést érzékelt Indiában - ez az összes új telepítés több mint 30%-a. India a Telegram 1,5 millió telepítését, vagyis az összes install 16%-át tette ki. A Signal esetében a második legnagyobb piac az USA volt, ahol a felhasználók körülbelül egymilliószor telepítették.

A WhatsApp bejelentését követően a Signal jelentős nyilvánosságot kapott és közéleti személyiségek, köztük Elon Musk és Edward Snowden, WhatsApp alternatívaként támogatták az alkalmazást. Musk tweetelt a "use Signal" -ról, amelynek váratlan mellékhatása volt, amikor egy független vállalat, a Signal Advance részvényeit 11.700% -kal szárnyalta.

A WhatsApp szerda óta kísérli eloszlatni az alkalmazás adatvédelmével kapcsolatos közvéleményt. "Helyesbíteni akarunk több pletykát és 100%-ban egyértelműek vagyunk, továbbra is end-to-end titkosítással védjük a privát üzeneteit" - áll a társaság hétfői közleményében.

"Szeretnénk tisztázni, hogy az irányelv-frissítés semmilyen módon nem befolyásolja a barátokkal vagy családtagokkal küldött üzenetek magánéletét. Ehelyett ez a frissítés tartalmazza a WhatsApp-on lévő üzleti üzenetküldéssel kapcsolatos változtatásokat, amelyek opcionálisak és további átláthatóságot nyújt arról, hogyan gyűjtünk és használunk adatokat."- tette hozzá a WhatsApp a GYIK-ben a weboldalán.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei