WhatsAppról mindenki Signalra vált

2021.01.12| Business Insider

A WhatsApp szerdán tájékoztatta a felhasználókat, hogy február 8-tól el kell kezdeni több személyes adat megosztását a Facebookkal.

A WhatsApp arról tájékoztatta felhasználóit, hogy bele kell egyezniük abba, hogy a Facebook és leányvállalatai február 8. után gyűjthetik WhatsAppos adatait - beleértve a telefonszámokat és a helyeket is -, vagy pedig elveszítik az alkalmazáshoz való hozzáférésüket. A WhatsApp azóta tisztázta, hogy ez csak az Európai Unión és az Egyesült Királyságon kívüli felhasználókat érinti és kijelentette, hogy a változás "semmilyen módon nem befolyásolja a barátokkal vagy családtagokkal küldött üzenetek magánéletét".

A Signal nevű, extra biztonságos üzenetküldő letöltései 4200%-kal emelkedtek, miután a WhatsApp bejelentette, arra kényszeríti a felhasználókat, hogy személyes, érzékeny adatokat osszanak meg a Facebookkal.

WhatsAppról mindenki Signalra vált

Az adatok azt mutatják, hogy ez hatalmas növekedést eredményezett a rivális titkosított üzenetkezelő alkalmazások, a Signal és a Telegram letöltéseiben.

A Signal 7,5 millió letöltést tapasztalt a múlt héten, ami 4200%-os növekedést jelent az előző héthez képest. A Telegram 9 millió letöltést regisztrált, ami 91%-os növekedést jelent. India volt a legnagyobb letöltési forrás mindkét szolgáltatás számára. A Signal 2,3 millió telepítést érzékelt Indiában - ez az összes új telepítés több mint 30%-a. India a Telegram 1,5 millió telepítését, vagyis az összes install 16%-át tette ki. A Signal esetében a második legnagyobb piac az USA volt, ahol a felhasználók körülbelül egymilliószor telepítették.

A WhatsApp bejelentését követően a Signal jelentős nyilvánosságot kapott és közéleti személyiségek, köztük Elon Musk és Edward Snowden, WhatsApp alternatívaként támogatták az alkalmazást. Musk tweetelt a "use Signal" -ról, amelynek váratlan mellékhatása volt, amikor egy független vállalat, a Signal Advance részvényeit 11.700% -kal szárnyalta.

A WhatsApp szerda óta kísérli eloszlatni az alkalmazás adatvédelmével kapcsolatos közvéleményt. "Helyesbíteni akarunk több pletykát és 100%-ban egyértelműek vagyunk, továbbra is end-to-end titkosítással védjük a privát üzeneteit" - áll a társaság hétfői közleményében.

"Szeretnénk tisztázni, hogy az irányelv-frissítés semmilyen módon nem befolyásolja a barátokkal vagy családtagokkal küldött üzenetek magánéletét. Ehelyett ez a frissítés tartalmazza a WhatsApp-on lévő üzleti üzenetküldéssel kapcsolatos változtatásokat, amelyek opcionálisak és további átláthatóságot nyújt arról, hogyan gyűjtünk és használunk adatokat."- tette hozzá a WhatsApp a GYIK-ben a weboldalán.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »
új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei