Takaríts okostelefonnal!

2021.12.06| (x)
Címkék:

robotproszivo


Persze ehhez szükséged lesz egy robotporszívóra is… Mindenesetre örömteli a gondolat, hogy ma már a távolból elvégezhetjük a takarítást

Persze ehhez szükséged lesz egy robotporszívóra is… Mindenesetre örömteli a gondolat, hogy ma már a távolból elvégezhetjük a takarítást, nem a szabadidőnket kell porszívózásra áldoznunk. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük, mit kell tudni a robotporszívókról, illetve milyen tulajdonságokra érdemes figyelni, ha vásárolnánk egyet.

 

A robotporszívókat gyakran éri az a vád, hogy kevésbé hatékonyak a hagyományos társaikhoz képest. Tény, hogy a legtöbb készülék szívóereje lényegesen elmarad a hagyományos változatokhoz képest, viszont az innovatív technológiákat alkalmazó megoldások és a speciális kefék miatt mégis kifejezetten hatékonyak. Ennek köszönhetően nem csak a padlók, hanem a szőnyegek tisztítása során is remek szolgálatot tesznek. Persze tudatában kell lennünk, hogy a belépőkategóriába tartozó készülékektől kevesebbet várhatunk, mint a csúcskategóriás eszközöktől…

Rendszeres használat esetén a közép- és felsőkategóriás gépek rendszerint elérik a hagyományos porszívók hatékonyságát. Ezek már teljesen önműködő készülékek; akár időzítés alapján vagy távolról vezérelve megkezdik a takarítást, illetve szükség esetén feltöltik az akkumulátort, sőt, egyes készülékek a portartály ürítésére is képesek. Mobilapplikáció használata esetén gyakorlatilag soha nem látjuk dolgozni őket, hiszen a távollétünk alatt végeztethetjük el velük a munkát.

Érdemes tudni velük kapcsolatban, hogy sokkal alaposabbak nálunk. Be kell vallanunk, hogy hajlamosak vagyunk kihagyni a nehezen elérhető helyeket, nem feltétlenül vagyunk elég alaposak az ágyak alatt, hiszen úgysem látszik, mi marad ott… A robotporszívó nem fogja kihagyni ezeket a helyeket, minden területet bejár, amihez hozzáférhet.

Jogos a kérdés, hogy a robotporszívó képes-e teljesen kiváltani a hagyományos, nagyobb szívóerővel rendelkező készülékeket. Megoszlanak a vélemények, de ki lehet jelenteni, hogy a parkettás-padlós-járólapos lakásokban a robotporszívó tökéletes munkát végez, illetve a vékonyabb, rövidszálú szőnyegekkel is jól elboldogul. Ha hosszúszőrű, vastag szövésű szőnyegfelületeink vannak, abban az esetben időnként ajánlatos lehet a nagyobb szívóerő alkalmazása, amit egy hagyományos porszívó vagy takarítógép képes biztosítani.

Ha saját robotporszívót szeretnénk vásárolni, elsősorban az otthonunk méretét kell figyelembe vennünk. Az esetek többségében egy kisebb készülék is elegendőnek bizonyul. Amennyiben az otthonunk felületei szilárd burkolattal rendelkeznek, egy középkategóriás készülék tökéletes munkavégzésre képes. Érdemes előnyben részesíteni a HEPA-szűrőkkel szerelt eszközöket. Parketta, hajópadló és járólap esetén nagyszerű szolgálatot tesz a felmosás funkció, ami a megtapadt szennyeződéseket is képes eltávolítani.

A robotporszívók hagyományos porzsák helyett műanyag tartályokkal rendelkeznek. Ezek mérete eltérő a különböző készülékek esetében; érdemes akkorát választani, ami elegendő a teljes takarítás elvégzéséhez. A kisebb lakások esetében 0,2-0,3 literes, a nagyobbak esetében 0,5-0,6 literes tartály ajánlott. Persze ha felsőkategóriás készüléket választunk, ami önműködően képes üríteni a tartályt, az esetben a kérdés tárgytalan. Az akkumulátor üzemidejére abban az esetben kell figyelmet fordítanunk, ha valami okból adódóan fontos számunkra, hogy a készülék egy nekifutásra elvégezze a munkát.

Ha odafigyeléssel választunk robotporszívót, biztosak lehetünk benne, hogy nagy segítségünkre lesz a takarításban és rengeteg időt spórol számunkra az évek során.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    2024.04.03
    | SamMobile
    A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    2024.04.15
    | PhoneArena
    Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    2024.03.21
    | Phone Arena
    Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
    A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

    A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

    2024.03.21
    | SamMobile
    A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.