Takaríts okostelefonnal!

2021.12.06| (x)
Címkék:

robotproszivo


Persze ehhez szükséged lesz egy robotporszívóra is… Mindenesetre örömteli a gondolat, hogy ma már a távolból elvégezhetjük a takarítást

Persze ehhez szükséged lesz egy robotporszívóra is… Mindenesetre örömteli a gondolat, hogy ma már a távolból elvégezhetjük a takarítást, nem a szabadidőnket kell porszívózásra áldoznunk. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük, mit kell tudni a robotporszívókról, illetve milyen tulajdonságokra érdemes figyelni, ha vásárolnánk egyet.

Takaríts okostelefonnal!

 

A robotporszívókat gyakran éri az a vád, hogy kevésbé hatékonyak a hagyományos társaikhoz képest. Tény, hogy a legtöbb készülék szívóereje lényegesen elmarad a hagyományos változatokhoz képest, viszont az innovatív technológiákat alkalmazó megoldások és a speciális kefék miatt mégis kifejezetten hatékonyak. Ennek köszönhetően nem csak a padlók, hanem a szőnyegek tisztítása során is remek szolgálatot tesznek. Persze tudatában kell lennünk, hogy a belépőkategóriába tartozó készülékektől kevesebbet várhatunk, mint a csúcskategóriás eszközöktől…

Rendszeres használat esetén a közép- és felsőkategóriás gépek rendszerint elérik a hagyományos porszívók hatékonyságát. Ezek már teljesen önműködő készülékek; akár időzítés alapján vagy távolról vezérelve megkezdik a takarítást, illetve szükség esetén feltöltik az akkumulátort, sőt, egyes készülékek a portartály ürítésére is képesek. Mobilapplikáció használata esetén gyakorlatilag soha nem látjuk dolgozni őket, hiszen a távollétünk alatt végeztethetjük el velük a munkát.

Érdemes tudni velük kapcsolatban, hogy sokkal alaposabbak nálunk. Be kell vallanunk, hogy hajlamosak vagyunk kihagyni a nehezen elérhető helyeket, nem feltétlenül vagyunk elég alaposak az ágyak alatt, hiszen úgysem látszik, mi marad ott… A robotporszívó nem fogja kihagyni ezeket a helyeket, minden területet bejár, amihez hozzáférhet.

Jogos a kérdés, hogy a robotporszívó képes-e teljesen kiváltani a hagyományos, nagyobb szívóerővel rendelkező készülékeket. Megoszlanak a vélemények, de ki lehet jelenteni, hogy a parkettás-padlós-járólapos lakásokban a robotporszívó tökéletes munkát végez, illetve a vékonyabb, rövidszálú szőnyegekkel is jól elboldogul. Ha hosszúszőrű, vastag szövésű szőnyegfelületeink vannak, abban az esetben időnként ajánlatos lehet a nagyobb szívóerő alkalmazása, amit egy hagyományos porszívó vagy takarítógép képes biztosítani.

Ha saját robotporszívót szeretnénk vásárolni, elsősorban az otthonunk méretét kell figyelembe vennünk. Az esetek többségében egy kisebb készülék is elegendőnek bizonyul. Amennyiben az otthonunk felületei szilárd burkolattal rendelkeznek, egy középkategóriás készülék tökéletes munkavégzésre képes. Érdemes előnyben részesíteni a HEPA-szűrőkkel szerelt eszközöket. Parketta, hajópadló és járólap esetén nagyszerű szolgálatot tesz a felmosás funkció, ami a megtapadt szennyeződéseket is képes eltávolítani.

A robotporszívók hagyományos porzsák helyett műanyag tartályokkal rendelkeznek. Ezek mérete eltérő a különböző készülékek esetében; érdemes akkorát választani, ami elegendő a teljes takarítás elvégzéséhez. A kisebb lakások esetében 0,2-0,3 literes, a nagyobbak esetében 0,5-0,6 literes tartály ajánlott. Persze ha felsőkategóriás készüléket választunk, ami önműködően képes üríteni a tartályt, az esetben a kérdés tárgytalan. Az akkumulátor üzemidejére abban az esetben kell figyelmet fordítanunk, ha valami okból adódóan fontos számunkra, hogy a készülék egy nekifutásra elvégezze a munkát.

Ha odafigyeléssel választunk robotporszívót, biztosak lehetünk benne, hogy nagy segítségünkre lesz a takarításban és rengeteg időt spórol számunkra az évek során.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei