Szép lassan tűnik el a OnePlus

2021.09.22| GSM Arena
Címkék:

Oppo

,

OnePlus

,

egyesülés


OnePlus 2.0: az OxygenOS és a ColorOS egyesülése egységes rendszert hoz létre jövőre.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A OnePlus OxygenOS megszűnik; és az Oppo ColorOS is. A kettő kódbázisait egyesítik, hogy egy egységes operációs rendszert hozzanak létre. Az információt Pete Lau árulta el, aki jelenleg az Oppo termékért felelős vezetője és felügyeli a OnePlus és az Oppo termékstratégiáit. A blogbejegyzés érdekes részleteket is tartalmaz a OnePlus termékskálájáról.

Az úgynevezett „egységes” operációs rendszert a OnePlus modellekre szabják, hogy megőrizzék letisztult és könnyű szoftver státuszát, ami nagyon fontos a márka rajongói számára. Gary Chent, az OxygenOS vezetőjét bízták meg az egységes operációs rendszerrel. A OnePlus bootloaderek nyithatatlanok maradnak.

„Szeretném örömmel elmondani, hogy miután egy évig felügyeltem mindkét rendszer termékfejlesztését, úgy gondolom, az egységes rendszer megtartja az OxygenOS DNS-ét, amelyet sokan nagyon szeretnek, ugyanakkor összességében továbbfejlesztett élményt nyújt.” - írja Lau.

Az egységesítéssel kapcsolatos munkálatok már megkezdődtek az OxygenOS 12 és a ColorOS 12 rendszerekkel. Ami a OnePlus eszközöket illeti, az egységes operációs rendszer a 2022-es zászlóshajó sorozatával indul. A jelenlegi termékcsaládból kiválasztott eszközök megkapják az új rendszert a következő nagy frissítés részeként.

Az új rendszer része annak, amit Lau „OnePlus 2.0”-nak nevez, a felülvizsgált termékstratégiával együtt. A márka zászlóshajói továbbra is világszerte elérhetők lesznek, ez nem változik, a márka megfizethetőbb modelljei azonban lokalizáltabbak lesznek (ez talán már el is kezdődött, hiszen a OnePlus Nord N200 csak az Egyesült Államokban és Kanadában érhető el).

A nagyszabású átalakulás mellett a OnePlus folytatja a kamerák fejlesztését. A hangsúly a zökkenőmentes felhasználói élmény fenntartásán van továbbra is, miközben a Hasselbladdal új érzékelők, lencsék és más technológiák fejlesztésén dolgozik együtt.

A OnePlus és az Oppo még januárban egyesítette kutatási és fejlesztési részlegét, és akkor azt állították, hogy az OxygenOS és a ColorOS külön maradnak, és az OxygenOS itt marad, mivel a különböző piacokon különböző közönségeket céloz meg.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.