Szép lassan tűnik el a OnePlus

2021.09.22| GSM Arena
Címkék:

Oppo

,

OnePlus

,

egyesülés


OnePlus 2.0: az OxygenOS és a ColorOS egyesülése egységes rendszert hoz létre jövőre.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A OnePlus OxygenOS megszűnik; és az Oppo ColorOS is. A kettő kódbázisait egyesítik, hogy egy egységes operációs rendszert hozzanak létre. Az információt Pete Lau árulta el, aki jelenleg az Oppo termékért felelős vezetője és felügyeli a OnePlus és az Oppo termékstratégiáit. A blogbejegyzés érdekes részleteket is tartalmaz a OnePlus termékskálájáról.

Az úgynevezett „egységes” operációs rendszert a OnePlus modellekre szabják, hogy megőrizzék letisztult és könnyű szoftver státuszát, ami nagyon fontos a márka rajongói számára. Gary Chent, az OxygenOS vezetőjét bízták meg az egységes operációs rendszerrel. A OnePlus bootloaderek nyithatatlanok maradnak.

Szép lassan tűnik el a OnePlus

„Szeretném örömmel elmondani, hogy miután egy évig felügyeltem mindkét rendszer termékfejlesztését, úgy gondolom, az egységes rendszer megtartja az OxygenOS DNS-ét, amelyet sokan nagyon szeretnek, ugyanakkor összességében továbbfejlesztett élményt nyújt.” - írja Lau.

Az egységesítéssel kapcsolatos munkálatok már megkezdődtek az OxygenOS 12 és a ColorOS 12 rendszerekkel. Ami a OnePlus eszközöket illeti, az egységes operációs rendszer a 2022-es zászlóshajó sorozatával indul. A jelenlegi termékcsaládból kiválasztott eszközök megkapják az új rendszert a következő nagy frissítés részeként.

Szép lassan tűnik el a OnePlus

Az új rendszer része annak, amit Lau „OnePlus 2.0”-nak nevez, a felülvizsgált termékstratégiával együtt. A márka zászlóshajói továbbra is világszerte elérhetők lesznek, ez nem változik, a márka megfizethetőbb modelljei azonban lokalizáltabbak lesznek (ez talán már el is kezdődött, hiszen a OnePlus Nord N200 csak az Egyesült Államokban és Kanadában érhető el).

Szép lassan tűnik el a OnePlus

A nagyszabású átalakulás mellett a OnePlus folytatja a kamerák fejlesztését. A hangsúly a zökkenőmentes felhasználói élmény fenntartásán van továbbra is, miközben a Hasselbladdal új érzékelők, lencsék és más technológiák fejlesztésén dolgozik együtt.

A OnePlus és az Oppo még januárban egyesítette kutatási és fejlesztési részlegét, és akkor azt állították, hogy az OxygenOS és a ColorOS külön maradnak, és az OxygenOS itt marad, mivel a különböző piacokon különböző közönségeket céloz meg.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei