Piacon az első összecsukható Xiaomi

2021.03.31| Playful Droid

A Xiaomi piacra dobja az első összecsukható okostelefonját, a Xiaomi Mi Mix Foldot!

Hétfőn a Xiaomi rajongóinak millióit lenyűgözte a világ minden tájáról a Xiaomi Mi 11 Ultra okostelefonnal, amely másodlagos kijelzővel és erőteljes kamerarendszerrel felszerelt, amelyben a prímet a legújabb Samsung GN2 érzékelő viszi.

Tegnap a cég visszatért a figyelem középpontjába a Xiaomi Mi Mix Fold modellel, a vállalat első összecsukható okostelefonjának piacra dobásával, amely a Huawei Mate X2 és a Samsung Galaxy Z Fold 2-höz hasonlóan működik. A fent említett eszközök, így a Xiaomi Mi Mix Fold is befelé hajtogatható megoldást alkalmaz, ami azt jelenti, hogy két különálló kijelző lesz - egy külső és egy belső kijelző is.

Xiaomi Mi Mix Fold külső kijelző

A külső kijelző egy 6,52 hüvelykes AMOLED panellel rendelkezik, amely 2520×840 pixel felbontást kínál, sima, 90Hz-es képernyőfrissítési frekvenciával és 180Hz-es érintéses mintavételi frekvenciával. Ráadásul olyan funkciókkal is kiegészül, mint a 900 nites csúcsfényesség, a HDR10+ és a Dolby Vision támogatás.

Xiaomi Mi Mix hajtogatott belső kijelző

Kihajtva a belső kijelző átlósan 8,01” képátlós, amely lehetővé teszi, hogy tabletként működjön. A belső megjelenítő valójában egy OLED panel, amely WQHD+ felbontást és egyedülálló 4:3 képarányt kínál. Megtartja az összes legfontosabb megjelenítési funkciót, beleértve a 900 nit csúcsfényességet, a HDR10+ és a Dolby Vision támogatást.

A Xiaomi szerint a Mi Mix Fold 200.000 összehajtást és kinyitást bírt ki a megbízhatósági tesztekben és 1 milliót az extrém teszten. A megnövekedett megbízhatóságot részben az U alakú zsanér kialakítása adja.

Xiaomi Mi Mix Fold kamera specifikációk

A hátlapon a Xiaomi Mi Mix fold hármas kamerás rendszert kapott, amelyet egy 7p lencsével felszerelt, 108 megapixeles elsődleges egység vezet. Ezt egy 13 megapixeles ultraszéles kamera segíti, amely képes 123 fokos látómező rögzítésére.

Kamerarendszerének fő kiemelése azonban mégis inkább 8 megapixeles teleobjektívében rejlik, amely a világon elsőként kapott Liquid Lens technológiát. A Xiaomi szerint ez a forradalmian új technológia „az emberi szem bionikájának elvét alkalmazza, a filmbe csomagolt átlátszó folyadékkal lencserészes szerkezetet alkot, amely nagyon különbözik a hagyományos optikai lencséktől”.

A Xiaomi szerint a saját fejlesztésű technológiáján alapuló nagy pontosságú motor segítségével „pontosan meg lehet változtatni a gömbfelület görbületi sugarát”, így akár háromszoros optikai és 30x digitális zoomot is elérhetünk, ugyanakkor mint makro kamera is képes funkcionálni.

Xiaomi Surge C1 képfeldolgozó

A Mi Mix Fold fotózási képességeinek további erősítése érdekében a készülék az új Surge C1 processzorral, a Xiaomi házon belüli képfeldolgozó chipjével is rendelkezik, amely „pontosabb automatikus fókuszt, automatikus expozíciót és automatikus fehéregyensúlyt” ígér.

A motorháztető alatt a Xiaomi Mi Mix Fold a zászlóshajó Snapdragon 888 mobilplatformot futtatja, amely akár 16 GB-os LPDDR5 RAM-mal és 512 GB-os UFS 3.1 tárhellyel is elérhető. A zökkenőmentes és egyenletes teljesítmény érdekében a készüléket úgynevezett pillangóhűtési rendszerrel is ellátták, amely több hajlítható grafit réteggel és nagy gőzkamrával készült.

Xiaomi Mi Mix Fold Harman Kardon Quad hangszórók

Az audiofilek izgalommal fogják hallani, hogy a Mi Mix Fold egy Harmon Kardon által hangolt négyes hangszóróval is rendelkezik, amely magával ragadó térhangzást ígér.

A megfelelő üzemidő érdekében a Mi Mix Foldot egy 5.020 mAh-s akkumulátor áll rendelkezésre 67W-os vezetékes gyorstöltés támogatással, amely képes a 0-100% közötti töltést 37 perc alatt abszolválni. A Mi Mix Fold-ból azonban hiányzik a vezeték nélküli töltés. A Xiaomi Mi Mix Fold ára 1520 dollár legolcsóbb verzióban Kínában, de készül belőle több modell is.

 

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.