Megjelent a MIUI 12

2020.04.27| Android Authority

Sötét móddal és megújult dizájnnal érkezett a Xiaomi szoftvercsomagja, a MIUI 12.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A kínai gyártó bemutatta a MIUI 12-t, amely számos, a felhasználók számára is látványos megújulást hozott. Megújított sötét mód, továbbfejlesztett biztonsági eszközök, új animációk, új háttérképek és sok más jellemzi. A MIUI 12 bejelentésekor a Xiaomi megjegyezte, a MIUI szoftvercsomag jelenleg 310 millió aktív felhasználóval büszkélkedhet, valamint ez az első olyan felület, amely átment a TÜV Rheinland „Android System Enhanced Privacy Protection Test”-jén. Lássuk az újdonságokat!

Az új Dark Mode 2.0 támogatja a változó fényerejű háttérképeket, ráadásul automatikusan vált éjszaka és nappal között. A Xiaomi a szöveg megjelenítésének módját is módosítja, amikor a felhasználók váltanak a világos és a sötét mód között. A MIUI 12 esetén a telefon automatikusan beállítja a betűtípus vastagságát és az árnyékolást, hogy csökkentse a tükröződést, amikor a sötét mód be van kapcsolva. A betűkészlet kontrasztja a felhasználó környezeti környezetétől függően módosul. Ennek jelentősen javítania kell a szöveg olvashatóságát alacsony megvilágítású körülmények között.

A MIUI12-ben a Xiaomi megjelenítette a rendszer központi információit, egy pillanat alatt lehetővé téve a rendszer állapotának megtekintését. A Xiaomi ezt az új opciós „szenzoros vizuális dizájnnak” hívja. Ez alapvetően azt jelenti, hogy amikor ellátogat a telefon Beállítások oldalára vagy megnézi például a tárhelyre vonatkozó információkat, a készülék grafikus és vizuális diagramok formájában jeleníti meg a rendszerinformációkat, megkönnyítve ezzel a megértést.

A Xiaomi a MIUI 12 segítségével bevezeti a „Szuper háttérképeket” is. A vállalat a rendelkezésre álló űrkutatási adatok alapján nagy pontosságú, animált 3D-s modelleket készített a Marsról és a Földről. Ezeket a szuper háttérképeket beállíthatja mind a lezárt, mind a fel nem oldott telefon képernyőjén. A sötét mód bekapcsolásakor a háttérképként kiválasztott bolygó szintén éjszakai időbe lép, ezáltal javítva a vizuális élményt.

A Xiaomi sok figyelmet szentelt a vizuális újratervezésnek, amikor a MIUI 12-et fejlesztette. Az új felület aktuális időjárás-animációkat hoz létre és valós idejű időjárás-változásokat mutat be, amelyeket time-lapse film formájában jelenít meg a képernyőn.

Az alkalmazásikonok animációja szintén frissítést kaptak, valós idejű visszajelzést generálnak a gesztusok alapján. A Xiaomi szerint a gesztus irányának és sebességének változása az alkalmazás ikonjainak eltérő reakcióit fogja okozni. Például egy app törlésekor a fodrozódó animáció a környező ikonokra is hatással lesz. Ezek mellett új animációkat találunk a képernyő elforgatása, az alkalmazások megnyitása és bezárása mellett.

A MIUI 12 új gesztusokat is hozott, például elcsúsztatható az értesítési panelt, hogy egy értesítéssel tudjon foglalkozni a felhasználó anélkül, hogy el kellene hagynia az aktuálisan végzett tevékenységet. Az értesítési panel lefele húzással kibontható egy kis ablakra, amely szabadon mozgatható a képernyőn a megosztott képernyő hatás érdekében.

A MIUI 12 továbbfejlesztett adatvédelmi funkciókat is kínál a Xiaomi telefonokhoz. Például most dönthet úgy, hogy engedélyeket csak egyszer ad meg az alkalmazásoknak vagy csak azok használata közben. Az engedélyek visszavonásra kerülnek az app bezárásakor. Azon alkalmazások esetében, amelyek nem tisztázzák az engedélyek használatát a telefonján, az „Mindig engedélyez” opció nem lesz elérhető.

A MIUI 12 segít a felhasználóknak az alkalmazás viselkedésének nyomon követésében is. Egy helyen megtekinthető az alkalmazás viselkedése a telefonon, az általa összegyűjtött információk, a használt egyéb alkalmazások, stb. A fotómegosztás szintén biztonságosabb lesz. A Xiaomi szerint az érzékeny információkat, például az eszköz részleteit, eltávolítják a képfájlokból, mielőtt megosztanák azokat másokkal.

A Xiaomi a MIUI 12 stabil verzióját 2020 júniusában adja ki, addig Kínában béta tesztelik a rendszert. Az új csomag júniustól az alábbi Xiaomi és Redmi telefonokra lesz elérhető.

Első kör

Második kör

Harmadik kör

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.