Legyél iPhone mester ezzel az 5 rejtett iOS trükkel!

2023.05.22| Tech Radar

Ez az 5 rejtett iOS-trükk segít gyorsabban navigálni az iPhone-odon és teszi gyorsabbá a használatát.

Azt mondjuk, hogy "rejtett", de csak annyiban rejtett, hogy az Apple nem verte nagydobra a számtalan, az iOS-ben szétszórt, valóban hasznos navigációs eszközről.

A TechRadar ebben a cikkben öt olyan praktikus iOS funkciót emelt ki, amelyek segítségével gyorsabban navigálhatsz az iPhone-odon - a billentyűzet gyorsbillentyűitől a számológépes trükkökig.

  1. Nincs többé számológépes fejfájás

A legtöbb iPhone-felhasználó ismeri azt a fájdalmat, amikor egy véletlenül rossz szám megnyomása után újra be kell írni a számjegyeket a számológép alkalmazásban, de tudtad, hogy nem kell visszamenned a nulláról, hogy kijavítsd a hibádat?

Ha rossz számot ütöttél be a számológép alkalmazásban, egyszerűen húzd balra vagy jobbra a hibás számot, hogy töröld az utoljára helytelenül beírt számjegyet. Ezt a trükköt annyiszor végezheted el, ahányszor csak akarod. 

  1. Egyetlen érintéssel görgess felfelé

Ha hosszú webes cikkekben vagy vásárlási oldalakon navigálsz, kellemetlen lehet, hogy a hüvelykujjal történő puszta lehúzással egészen az oldalak tetejéig kell visszagörgetned. Segítségképpen az iPhone kijelzőjének tetején lévő állapotsáv megérintésével - akár az óra, akár az akkumulátor oldalán - gyorsan visszamehetsz oda, ahonnan elindultál.

Ez a trükk olyan böngészőkben, mint a Safari és a Chrome, valamint általánosabban az alkalmazásokban is működik. Ha jelenleg dinamikus szigettel rendelkező iPhone-t használsz - azaz az iPhone 14 Pro vagy iPhone 14 Pro Max készüléket -, akkor ezt a módszert csak akkor tudod használni, ha a sziget nincs használatban.

  1. A szóköz billentyűt alakítsd át trackpaddé

Tudtad, hogy az iPhone-odnak van egy rejtett trackpadje? Ez a billentyűzet alatt (vagy inkább benne) található, és a szóköz hosszú lenyomásával aktiválható. Más szóval nem kell a hibák kijavításához kényelmetlenül kattintgatnod a szavak és betűk között, hanem a billentyűzeted kényelméből böngészhetsz a szövegben.

Ráadásul a trackpad egy másik ujjal történő megérintése a szöveg kijelölését is lehetővé teszi, így az ujjaidnak valójában egyáltalán nem kell az iPhone képernyőjének felső felébe merészkedniük.

  1. Kerüld a számozott billentyűzetre való váltást

Ez a következő trükk csak körülbelül egy másodpercet takarít meg minden egyes alkalommal, amikor használod, de minden kicsi segít, ahogy mondani szokták. Amikor az iPhone billentyűzetén gépelsz, valószínűleg megszoktad, hogy manuálisan átváltasz a számozott billentyűzetre, amikor számokat gépelsz. De tudtad, hogy az ábécés és a számozott billentyűzet közötti átmenetet szupergyorsan is megteheted?

Ahelyett, hogy a billentyűzet bal alsó sarkában lévő "123" fülre koppintanál, tartsd lenyomva, és húzd az ujjad a beírni kívánt számra vagy szimbólumra. Amikor elengeded, a billentyűzet automatikusan visszaáll az ábécés elrendezésre, és ezzel megspórolsz néhány kattintást. Igaz, ezt a trükköt eleinte kissé nehézkes tökéletesíteni - de gyakorlással iPhone-mesternek érezheted magad.

  1. Búcsúzz el az alkalmazáson belüli értékelési felszólításoktól

Mindannyiunkat frusztráltak már azok a bosszantó "értékeld ezt az alkalmazást" felszólítások, amelyek időről időre megjelennek, amikor megnyitsz egy alkalmazást, de szerencsére az iOS tartalmaz egy hasznos beállítást, amellyel végleg száműzheted őket.

Menjünk a Beállításokba, görgessünk le az App Store-hoz, és szüntessük meg az alkalmazáson belüli értékelések és vélemények kapcsolót. Et voilà! Nincs többé idegesítő visszajelzéskérés.

 

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.