Legyél iPhone mester ezzel az 5 rejtett iOS trükkel!

2023.05.22| Tech Radar

Ez az 5 rejtett iOS-trükk segít gyorsabban navigálni az iPhone-odon és teszi gyorsabbá a használatát.

Azt mondjuk, hogy "rejtett", de csak annyiban rejtett, hogy az Apple nem verte nagydobra a számtalan, az iOS-ben szétszórt, valóban hasznos navigációs eszközről.

A TechRadar ebben a cikkben öt olyan praktikus iOS funkciót emelt ki, amelyek segítségével gyorsabban navigálhatsz az iPhone-odon - a billentyűzet gyorsbillentyűitől a számológépes trükkökig.

  1. Nincs többé számológépes fejfájás

A legtöbb iPhone-felhasználó ismeri azt a fájdalmat, amikor egy véletlenül rossz szám megnyomása után újra be kell írni a számjegyeket a számológép alkalmazásban, de tudtad, hogy nem kell visszamenned a nulláról, hogy kijavítsd a hibádat?

Legyél iPhone mester ezzel az 5 rejtett iOS trükkel!

Ha rossz számot ütöttél be a számológép alkalmazásban, egyszerűen húzd balra vagy jobbra a hibás számot, hogy töröld az utoljára helytelenül beírt számjegyet. Ezt a trükköt annyiszor végezheted el, ahányszor csak akarod. 

  1. Egyetlen érintéssel görgess felfelé

Ha hosszú webes cikkekben vagy vásárlási oldalakon navigálsz, kellemetlen lehet, hogy a hüvelykujjal történő puszta lehúzással egészen az oldalak tetejéig kell visszagörgetned. Segítségképpen az iPhone kijelzőjének tetején lévő állapotsáv megérintésével - akár az óra, akár az akkumulátor oldalán - gyorsan visszamehetsz oda, ahonnan elindultál.

Legyél iPhone mester ezzel az 5 rejtett iOS trükkel!

Ez a trükk olyan böngészőkben, mint a Safari és a Chrome, valamint általánosabban az alkalmazásokban is működik. Ha jelenleg dinamikus szigettel rendelkező iPhone-t használsz - azaz az iPhone 14 Pro vagy iPhone 14 Pro Max készüléket -, akkor ezt a módszert csak akkor tudod használni, ha a sziget nincs használatban.

  1. A szóköz billentyűt alakítsd át trackpaddé

Tudtad, hogy az iPhone-odnak van egy rejtett trackpadje? Ez a billentyűzet alatt (vagy inkább benne) található, és a szóköz hosszú lenyomásával aktiválható. Más szóval nem kell a hibák kijavításához kényelmetlenül kattintgatnod a szavak és betűk között, hanem a billentyűzeted kényelméből böngészhetsz a szövegben.

Legyél iPhone mester ezzel az 5 rejtett iOS trükkel!

Ráadásul a trackpad egy másik ujjal történő megérintése a szöveg kijelölését is lehetővé teszi, így az ujjaidnak valójában egyáltalán nem kell az iPhone képernyőjének felső felébe merészkedniük.

  1. Kerüld a számozott billentyűzetre való váltást

Ez a következő trükk csak körülbelül egy másodpercet takarít meg minden egyes alkalommal, amikor használod, de minden kicsi segít, ahogy mondani szokták. Amikor az iPhone billentyűzetén gépelsz, valószínűleg megszoktad, hogy manuálisan átváltasz a számozott billentyűzetre, amikor számokat gépelsz. De tudtad, hogy az ábécés és a számozott billentyűzet közötti átmenetet szupergyorsan is megteheted?

Legyél iPhone mester ezzel az 5 rejtett iOS trükkel!

Ahelyett, hogy a billentyűzet bal alsó sarkában lévő "123" fülre koppintanál, tartsd lenyomva, és húzd az ujjad a beírni kívánt számra vagy szimbólumra. Amikor elengeded, a billentyűzet automatikusan visszaáll az ábécés elrendezésre, és ezzel megspórolsz néhány kattintást. Igaz, ezt a trükköt eleinte kissé nehézkes tökéletesíteni - de gyakorlással iPhone-mesternek érezheted magad.

  1. Búcsúzz el az alkalmazáson belüli értékelési felszólításoktól

Mindannyiunkat frusztráltak már azok a bosszantó "értékeld ezt az alkalmazást" felszólítások, amelyek időről időre megjelennek, amikor megnyitsz egy alkalmazást, de szerencsére az iOS tartalmaz egy hasznos beállítást, amellyel végleg száműzheted őket.

Legyél iPhone mester ezzel az 5 rejtett iOS trükkel!

Menjünk a Beállításokba, görgessünk le az App Store-hoz, és szüntessük meg az alkalmazáson belüli értékelések és vélemények kapcsolót. Et voilà! Nincs többé idegesítő visszajelzéskérés.

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

2023.10.06
| SamMobile
A Samsung Developer Conference 2023 tegnap este kezdődött, és az egyik legjobban várt bejelentés a One UI 6.0 volt.
Vége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

2023.10.03
| SamMobile
Néhány órával azután, hogy a szabványos Galaxy S24 nagyfelbontású renderjei kiszivárogtak az interneten, most minden oldalról láthatjuk az Ultra modellt rendereléseken és 360 fokos videón.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei