iOS 13: a 13 legjobb funkció

2019.09.20| 9to5Mac

Az iOS 13 már tölthető, nézzük, milyen funkcióknak örülnek a legtöbben!

 

Három hónap béta tesztelés után mindenki számára elérhető az első iOS 13, amely több újdonságot is tartalmaz. Lássuk ezeket:

  • Apple Arcade
    Az iOS 13 támogatja az Apple Arcade-ot, amely havi 5 dollárért hozzáférést biztosít egy játékgyűjteményhez. A játékok elérhetők Apple TV-n és macOS Catalinán is ősztől. Az új funckióval együtt az iOS egyben támogatja végre a játékkontrollereket is, így akár Xbox vagy Playstation kontroller is használható iPhone vagy iPaden való játék során.
  • Sötét mód
    Sok év után az egyik legkedveltebb újdonság lesz az összes közül a rendszerszinten elérhető sötét mód. Bekapcsolható fixen vagy időzíthető is, illetve az új háttérképek a sötét módhoz optimalizáltak, automatikusan megváltoznak világos vagy sötét módtól függően.

  • Képek
    A fotók alkalmazás komoly átalakításon esett át, a fejlesztéseknek köszönhetően egyszerűbb lesz a régi képek között keresni, míg a screenshotok és a duplikált fotók rejtve maradhatnak. Megjelent az Ezen a napon funkció, amelyet már jól ismerhetünk 3rd party alkalmazásokból vagy a Facebookról.
  • Kamera
    Az iOS 13-ben a kamera app több fontos fejlesztést kapott, így állítható a portré módban a fény, amely az Apple szerint segít még simább bőrt kapni a képeken, élesebbé teszi a szemet és fényesebbé az arc tónusát. Az iPhone XR-től felfelé megjelent a High-Key Light Mono effekt.
  • Bejelentkezés Apple-lel
    Az új, biztonságra fókuszáló bejelentkezési platform az iOS 13 egyike a legfontosabb funkcióknak. Lehetővé teszi az appokba és weboldalakba történő egyszerű bejelentkezést az Apple ID segítségével, így nem kell kitölteni űrlapokat vagy új jelszavakat generálni. Kiegészítő az e-mail cím elrejtése opcióval.

  • Üzenetek
    Az iOS 13-ben megadható, hogy beszélgetés kezdeményezésekor megossza nevünket és fotót a másik féllel, továbbá ezt megoszthatjuk csak a kontaktjainkkal, akár ismeretlenekkel vagy senkivel, igény szerint. Fotó helyett választható Animoji, kép vagy monogram is.
  • Egészség
    Az Apple Health appja okosabb lett az iOS 13-ban, immár támogatja a ciklus figyelést, a menstruációs figyelmeztetést, termékenységi napokra ad előrejelzést, mutat statisztikát, stb. Az Apple összegzést is adott, amely dinamikusan mutatja a legfontosabb információkat, legyen szó figyelmeztetésről, kedvenceink friss bejegyzéseiről. Új profil oldal is megjelent a Healthben interaktív grafikonokkal, szűrőkkel, Apple Watch támogatással.
  • QuickPath billentyűzet
    Sok-sok év ellenállása után végre az iOS 13 elhozta azt, amit a konkurens OS felhasználói közel tíz éve örömmel használnak, a gesztus alapú billentyűzetet. A QuickPath lehetővé teszi a swipe-olással, húzással való még gyorsabb szövegbevitelt.

  • Magánszféra
    Az Apple számos változtatást hajtott végre a helyadatokkal kapcsolatban. Az iOS 13 figyelmeztet, ha egy program használja ezt a háttérben. Arra is lehetőséget ad az új rendszer, hogy egy program csak egyszer férhessen hozzá a tartózkodási helyhez.
  • Emlékeztetők
    Teljesen megújult az Emlékeztetők, még hatékonyabban és gyorsabban lehet bejegyzést készíteni, rendszerezni és figyelemmel tartani. Siri elég okos, hogy magától is ajánl emlékeztető készítést, továbbá csatolható melléklet hozzá. A Smart List időrendben listázza a memokat.

  • Teljesítménybeli fejlesztések
    Tavaly az Apple egyértelműen a hatékonyságra gyúrt az iOS 12-nél az újdonságok helyett, az iOS 13-mal pedig sikerült az appokat kétszer olyan gyorsan megnyitni, valamint a Face ID-n is harminc százalékot hozni gyorsaságban.
  • Kisegítő lehetőségek
    Az Apple minden szoftverfrissítésnél kiemelten kezeli a segítségre szorulók életminőségének javítását, az egyszerűbben használható telefonnal és tablettel. Idén a hangvezérlés kapott méretes javítást.
  • Térkép
    Új funkcióként megjelent a Nézz körül, amely különleges, 3D élményt ad, 360 fokban „körbenézhetünk” egy-egy adott területen. Az Apple Maps emellett támogatja a kedvenc helyeink rendszerezését, Siri pedig hatékonyabban mondja az utat, a valós idejű közlekedési információkat.

Az iOS 13.1 szeptember 24-én lesz letölthető a nagyközönség számára, ez hozza majd vissza az iOS 13-ból a béta tesztelés miatt elvett funkciókat.

 

 

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.