Így válaszd ki a mobilodhoz illő, tökéletes telefontokot!

2021.02.01| (x)
Címkék:

tok

,

telefontok


Mindenkinek más dolgok állnak a fontossági sorrend elején. És természetesen a telefonok esetében is mások a prioritások.

Ha okostelefonokról beszélünk, elmondható, hogy ahány felhasználó, annyi eltérő igény. Nincs ez másképp a telefontokok terén sem. Eltérő életritmusunknak, munkánknak és hétköznapjainknak köszönhetően mindannyiunknak különböző megoldásokra lehet szüksége, ha okostelefonunk védelméről van szó. 

A hatalmas piaci dömping mellett pedig a választás nem egyszerű. Annak érdekében, hogy megtaláljuk a számunkra tökéletes telefontokot, több, fontos szempontot is érdemes figyelembe vennünk.

Most összegyűjtöttünk a legnépszerűbb megoldásokat, és megmutatjuk azt, kinknek, melyiket és miért ajánljuk, ha a cél a készülék lehető legmagasabb szintű védelme, és mellette az is fontos, hogy kellőképp stílusosak legyünk.

Rugalmas szilikontok

Az egyik legegyszerűbb és legkedveltebb megoldás a szilikonból készült telefontokok. Nem véletlenül, hiszen könnyűek, vékonyak és rugalmasak. Minden készülékhez jól illeszkednek, és a telefon súlyát, valamint méretét sem növelik számottevően.

Ennek ellenére is biztonságosak, és megvédik a készüléket az ütésektől, karcolásoktól, különböző sérülésektől. Használatukkal a készülék jó eséllyel egy nagyobb zuhanást is képes törés vagy repedés nélkül megúszni.

További előnyük, hogy szinte bármilyen színben vagy dizájnnal elérhetők, így a megfelelő védelem mellett abban is segítenek, hogy saját telefonod stílusodnak megfelelően alakítsd.

Végül érdemes megemlítenünk azt is, hogy a szilikon tok könnyedén tisztítható, portalanítható és fertőtleníthető, így az egyéb megoldásokkal szemben okostelefonod védelme mellett egészséged megőrzését is egyszerűbben teszi lehetővé. Akár szappanos vizet, alkoholos tisztítószert vagy fertőtlenítőkendőt is használhatsz hozzá.

A rugalmas szilikonból készült telefontokokat összességében azoknak ajánljuk, akik szeretik az egyszerű ámde hatékony és biztonságos megoldásokat. Akiknek nem csak a megfelelő védelem, de a stílus is fontos, éppen ezért szeretik gyakran váltogatni a tokot mobiljukon.

Kiváló megoldás abban az esetben, ha olcsó, mégis megbízható és esztétikus megoldást keresel telefonod védelmére.

Kemény műanyag tok

A kemény műanyagból készült telefontok első ránézésre tökéletes választás lehet, hiszen egy vastag, masszív védőrétegként nem csak a karcolásoktól, de akár a súlyosabb ütésektől is képes lehet megóvni telefonodat. A szilikon tokokhoz hasonlóan rengeteg színben és mintázattal megvásárolhatók, és segítenek abban, hogy okostelefonod külsejét saját stílusodhoz alakíthasd.

Érdemes tudnod azonban, hogy ez a fajta megoldás sok esetben kényelmi és biztonsági szempontból sem feltétlenül jelenti a tökéletes döntést.

A műanyag tok hátulütője leginkább a rugalmasság hiánya. Egy vastag anyagból készült kiegészítőről van szó, mely felhelyezés után egyaránt megnöveli az adott készülék súlyát és vastagságát is. Ha mindenképp műanyag tokot szeretnél, a vásárlás során érdemes fokozottan odafigyelni a megfelelő típus és méret kiválasztására.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Valamint arra is, hogy műanyag telefontokot lehetőleg csak megbízható gyártótól vásárolj, a filléres utánzatok ugyanis a gyenge minőségű anyaguknak köszönhetően könnyen törnek, és akár össze is karcolhatják féltve őrzött készüléked.

Kinyitható és multifunkciós telefontok

Azok számára, akik teljes körű védelmet keresnek, jó megoldás az oldalra vagy lefelé nyíló telefontok, mely a fentebb említett megoldásokkal szemen nem csak a készülék hátlapját, de a kijelzőjét is képes megóvnia sérülésektől.

A kijelzőre hajtható fedlapot mágneszár védi, melynek köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy a készülék sem zsebünkben, sem pedig táskánkban hordva nem fog összekarcolódni, megsérülni. Megjelenésük egyszerűbb és letisztultabb, ámde jóval elegánsabb, mint az egyszerű szilikonból vagy műanyagból készült telefontokoké.

A kinyitható telefontok többfunkciós változatban is elérhetők. Ez a megoldás tulajdonképpen egy praktikus pénztárcát jelent, mely egy szükség esetén kivehető telefontokot is tartalmaz. Jó döntést jelentenek azok számára, akik telefonjukat mindig szeretnék biztonságban tudni, és a készülék mellett bankkártyáikat, igazolványaikat, pénzüket és egyéb, fontos kiegészítőiket is szeretnék egy helyen tartani.

Hybrid telefontok

Az ütésálló hybrid telefontokokat azok számára tervezték, akiknek extrém körülmények közt is fontos a maximális védelem. Kemény szilikonból és minőségi műanyag ötvözetéből készülnek, az anyaghasználat mellett pedig általában megemelt peremük is hozzájárul ahhoz, hogy készülékedet valódi páncélként óvják meg az apróbb és komolyabb sérülésektől egyaránt.

Az egyszerű szilikon tokoknál kevésbé rugalmasak, a kemény műanyag tokoknál azonban elasztikusabbak és biztonságosabban, garantáltan karcmentesen illeszkednek a készülékre.

A design terén jóval kisebb a választási lehetőség, azonban, ha munkádból vagy hobbidból kifolyólag okostelefonod extra védelmet igényel, akkor a hybrid telefontok jelenti a tökéletes választást a számodra!

Miért érdemes telefontokot vásárolnom?

Összességében persze felmerülhet benned a kérdés, hogy egyáltalán miért lenne szükséged telefontokra? Nos, a válaszunk egyértelmű: bármikor történhet olyan, nem várt baleset, mely akár újonnan vásárolt készüléked megrongálódásához vezethet.

Elég egy szerencsétlen ütés, vagy hogy a mobil véletlenül kicsússzon a kezedből, és a baj már kész is.

Egy jól megválasztott tok segít minimalizálni az ilyen balesetekből adódó károkat, és nagyobb eséllyel úszhatod meg a dolgot egy jól látható repedés vagy egy törött kijelző nélkül, melynek cseréje akár súlyos tízezrekbe is kerülhet.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    2024.04.03
    | SamMobile
    A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    2024.04.15
    | PhoneArena
    Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    2024.03.21
    | Phone Arena
    Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
    A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

    A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

    2024.03.21
    | SamMobile
    A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.